標題: 新版2012ptw疑問 [打印本頁]

作者: alancheng814    時間: 27-2-2012 21:22     標題: 新版2012ptw疑問

有沒有c兄知道新版2012ptw幾時出同有什麼版本?
我想買max ptw 但又don't know幾時出
作者: wayne133    時間: 28-2-2012 01:16

師兄要買好買了...聽講2012版轉番做玩具數
作者: king1023    時間: 28-2-2012 08:44

對於新版ptw,我只對其上旋有興趣·
作者: alancheng814    時間: 28-2-2012 21:14

引用:
原帖由 wayne133 於 28-2-2012 01:16 發表
價錢有沒有變定差不多?
作者: seals9121    時間: 5-3-2012 08:04

引用:
原帖由 wayne133 於 28-2-2012 01:16 發表
我都有聽聞,消息準確?
作者: rx178    時間: 5-3-2012 12:39

引用:
原帖由 seals9121 於 5-3-2012 08:04 發表

我都有聽聞,消息準確?
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

如果睇今期arms 個頁甘講  應該冇變
作者: alancheng814    時間: 5-3-2012 21:30

但如果是玩具數就不是ptw , 是tw p=professional, 一皮野買支玩具??? 用不到真品???
作者: seals9121    時間: 6-3-2012 08:40

引用:
原帖由 alancheng814 於 5-3-2012 21:30 發表
但如果是玩具數就不是ptw , 是tw p=professional, 一皮野買支玩具??? 用不到真品???
或者说某地地方需要清货放出如此消息?从post和某blog完全看不到这种“内部”消息
作者: alancheng814    時間: 6-3-2012 18:55

understand
作者: alancheng814    時間: 6-3-2012 18:58

2012出會不是=2013?
作者: kidult    時間: 6-3-2012 22:54

重有貨清?? 唔係冇哂咩??
作者: seals9121    時間: 7-3-2012 03:13

引用:
原帖由 kidult 於 6-3-2012 22:54 發表
重有貨清?? 唔係冇哂咩??
  hold 起曬姐
作者: timchung2007    時間: 7-3-2012 18:28

http://www.zshot.com/LinkClick.a ... bid=151&mid=766

LE and Military only?
作者: 優之涼粉    時間: 7-3-2012 20:14

引用:
原帖由 timchung2007 於 7-3-2012 18:28 發表
http://www.zshot.com/LinkClick.a ... bid=151&mid=766

LE and Military only?
真係有改良hop up喎,期待

作者: 喵喵仔    時間: 7-3-2012 22:29

不過點樣淨改"hop up adjuster" lei?姐係之前所謂o既大改設計又係流料?
作者: fusionjc    時間: 8-3-2012 09:35

我只係想知道新同舊相容性如何
作者: ayaka    時間: 8-3-2012 12:26

期待新HOP-UP & 新MOTOR
作者: jpg    時間: 8-3-2012 12:31

其實MOTOR 都唔算太大問題..
而家好多副廠野..
希望新HOPUP 有突破..
作者: ayaka    時間: 8-3-2012 15:32     標題: 回覆 18# 的帖子

我個MOTOR依排打打下單發會停, 閃紅燈
清左齒2個窿仔& motor碳粉都係咁
可能個motor夠鐘了?
作者: spec.ops.    時間: 8-3-2012 15:42

引用:
原帖由 jpg 於 8-3-2012 12:31 發表
其實MOTOR 都唔算太大問題..
而家好多副廠野..
希望新HOPUP 有突破..
都唔係架,點都希望新摩打大力同襟啲
作者: spec.ops.    時間: 8-3-2012 15:44

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2012 15:32 發表
睇怕都差不多,之前我都試過
作者: ayaka    時間: 8-3-2012 16:16

引用:
原帖由 spec.ops. 於 8-3-2012 15:44 發表

睇怕都差不多,之前我都試過
sosad....希望新motor快啲出
作者: spec.ops.    時間: 8-3-2012 17:27

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2012 16:16 發表

sosad....希望新motor快啲出
我都期待緊
作者: jpg    時間: 8-3-2012 17:36

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2012 15:32 發表
睇呢真係夠鍾啦....
希望副廠野快D出啦...
作者: jpg    時間: 8-3-2012 17:38

引用:
原帖由 spec.ops. 於 8-3-2012 15:42 發表

都唔係架,點都希望新摩打大力同襟啲
咁又係..
收得咁既價錢...
仲好似話要加價..
點都要做返好少少, 如果唔係點叫人買...
作者: onibara    時間: 8-3-2012 19:05

引用:
原帖由 jpg 於 8-3-2012 17:38 發表

咁又係..
收得咁既價錢...
仲好似話要加價..
點都要做返好少少, 如果唔係點叫人買...
http://gerobanana.militaryblog.jp/e306757.html
根據這位店主的BLOG...
成槍M4A1 (CQB版同價):
MAX II - 1900 USD
SUPERMAX II - 2100 USD

KIT M4A1 (CQB版同價):
M4A1 - 1200 USD
MAX II - 1390 USD
SUPERMAX II - 1516 USD

彈匣, 電池, 零件等等全部會加價14~20%....

EDIT: 心急睇"溜"野...有機會再調整喎...

作者: ayaka    時間: 8-3-2012 19:54

唔知MP5有無新版呢?
作者: alancheng814    時間: 8-3-2012 21:43

when is it coming out??????
作者: kidult    時間: 8-3-2012 23:34

Coming out 冇用….. 要等間做野慢幾拍既代理番個下耐…..
作者: jpg    時間: 9-3-2012 05:11

引用:
原帖由 kidult 於 8-3-2012 23:34 發表
Coming out 冇用….. 要等間做野慢幾拍既代理番個下耐…..
要知道PTW 市場細, 而家YEN 價高, 入左貨都唔知幾時散得到D貨..
比你/我都唔入貨啦, 不如賣多幾件普通aeg 貨唔好..(生意佬mode)
師兄都係睇開d 啦..
作者: jpg    時間: 9-3-2012 05:24

綜合最重要既幾點:

Inner barrel:
The inner barrel (which has the greatest influence on accuracy) has undergone some changes
to the shape at the tip of the barrel
in 2012; this shape was designed to not disturb the
trajectory of the round as the compressed air ejects the BB from the barrel.

Hop-up:
In the 2012 model, we extended this methodology; we added an improvement to the HOP adjuster,
maintaining the accuracy of short range targets while increasing the flying distance for long
range targets.

Motor
The new 7511 type rotor boasts a newly designed Core Piece and Commutator for the 2012
model. Neodymium magnets with improved heat resistant performance have also been
integrated. The bearing size has also increased. With those improvements, an even higher
output and greater durability performance is ensured.

Cylinder:
new Stainless Steel Cylinder Unit

所有2012 款將會跟, MAGPUL REAR MBUS 同 MOE TRIGGER GUARD.

BTW, I found a typo mistake on their prinout...they put rear site instead of rear sight.. that's funny.

歡迎各師兄再加多D資料上去..

作者: seals9121    時間: 9-3-2012 05:44

引用:
原帖由 jpg 於 9-3-2012 05:11 發表

要知道PTW 市場細, 而家YEN 價高, 入左貨都唔知幾時散得到D貨..
比你/我都唔入貨啦, 不如賣多幾件普通aeg 貨唔好..(生意佬mode)
師兄都係睇開d 啦..

聽說可以叫Evize special order

最緊要幾時出
作者: spec.ops.    時間: 9-3-2012 09:00

引用:
原帖由 jpg 於 9-3-2012 05:24 發表
綜合最重要既幾點:

Inner barrel:
The inner barrel (which has the greatest influence on accuracy) has undergone some changes
to the shape at the tip of the barrel in 2012; this shape was designed t ...
Magpul野睇怕都係PTS黎
作者: jpg    時間: 9-3-2012 15:30

引用:
原帖由 spec.ops. 於 9-3-2012 09:00 發表

Magpul野睇怕都係PTS黎
完全唔出奇,我寧願要steel carrier handle, 起碼有得用呢上下骨。
最有興趣反而係個hopup adjuster.

作者: spec.ops.    時間: 9-3-2012 23:31

引用:
原帖由 jpg 於 9-3-2012 15:30 發表

完全唔出奇,我寧願要steel carrier handle, 起碼有得用呢上下骨。
最有興趣反而係個hopup adjuster.
只對上旋同摩打感興趣
作者: onibara    時間: 10-3-2012 02:34

http://modelshoppapa.militaryblog.jp/e307864.html
予約開始.
睇黎STD真係會廢除?
作者: spec.ops.    時間: 10-3-2012 13:55

引用:
原帖由 onibara 於 10-3-2012 02:34 發表
http://modelshoppapa.militaryblog.jp/e307864.html
予約開始.
睇黎STD真係會廢除?
其實有MAX2就真係唔駛STD
作者: onibara    時間: 10-3-2012 14:26

引用:
原帖由 spec.ops. 於 10-3-2012 13:55 發表

其實有MAX2就真係唔駛STD
正正是廢除STD的原因!

但對想用最低價錢去享受M4 PTW的玩家黎講, 真係有D遺憾
作者: spec.ops.    時間: 10-3-2012 16:11

引用:
原帖由 onibara 於 10-3-2012 14:26 發表

正正是廢除STD的原因!

但對想用最低價錢去享受M4 PTW的玩家黎講, 真係有D遺憾
始終MAX用料靚D
作者: onibara    時間: 10-3-2012 16:42

引用:
原帖由 spec.ops. 於 10-3-2012 16:11 發表

始終MAX用料靚D
好似我呢D橫掂都係會換走D furniture 既, 真係寧願買STD KIT, 再買返個三隻鋼行星齒算!
作者: spec.ops.    時間: 10-3-2012 23:13

引用:
原帖由 onibara 於 10-3-2012 16:42 發表

好似我呢D橫掂都係會換走D furniture 既, 真係寧願買STD KIT, 再買返個三隻鋼行星齒算!
咁唯有放左啲唔用既件出去幫補下
作者: 優之涼粉    時間: 11-3-2012 00:58

最白痴係迫你要個magpul後sigh但又無左個手抽
作者: seals9121    時間: 11-3-2012 02:01

std 根本系差3個鋼齒   

同意樓上,最白痴都系果個pts 後sight, 冇左M4A1 那種味道

作者: 優之涼粉    時間: 11-3-2012 03:08

引用:
原帖由 seals9121 於 11-3-2012 02:01 發表

同意樓上,最白痴都系果個pts 後sight, 冇左M4A1 那種味道
手抽好有用呀,就算平時打game唔用,你裝某d free float rail個時,都可以用佢將上身同rail兩者夾實先上機米,咁樣裝出黎先唔會歪
作者: spec.ops.    時間: 11-3-2012 03:28

引用:
原帖由 優之涼粉 於 11-3-2012 00:58 發表
最白痴係迫你要個magpul後sigh但又無左個手抽
呢下先激死,你你估人人都無MAGPUL不歡架咩
不倫不類,寧願跟番軍款咁好過
作者: spec.ops.    時間: 11-3-2012 03:31

引用:
原帖由 seals9121 於 11-3-2012 02:01 發表

除左啲鋼齒,都仲差啲膠件同三角準星
作者: 優之涼粉    時間: 11-3-2012 22:11

引用:
原帖由 spec.ops. 於 11-3-2012 03:28 發表

呢下先激死,你你估人人都無MAGPUL不歡架咩
不倫不類,寧願跟番軍款咁好過
即係第時D人一買左新版,第一件事就係放左個magpul sight
作者: spec.ops.    時間: 12-3-2012 20:08

引用:
原帖由 優之涼粉 於 11-3-2012 22:11 發表

即係第時D人一買左新版,第一件事就係放左個magpul sight
如果係PTS,搵鬼要
作者: 優之涼粉    時間: 13-3-2012 08:47

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-3-2012 20:08 發表

如果係PTS,搵鬼要
分分鐘仲要係第一代mbus,可能就係賣唔晒先放埋落PTW迫你買,綑綁式銷售

作者: kidult    時間: 13-3-2012 10:09

食之無味….. 棄之又唔覺可惜…..
作者: ayaka    時間: 13-3-2012 11:59

比粒lmt fix rear sight都好丫…
作者: spec.ops.    時間: 13-3-2012 12:50

引用:
原帖由 優之涼粉 於 13-3-2012 08:47 發表

分分鐘仲要係第一代mbus,可能就係賣唔晒先放埋落PTW迫你買,綑綁式銷售
俾貴錢,仲要買垃圾
作者: spec.ops.    時間: 13-3-2012 12:50

引用:
原帖由 ayaka 於 13-3-2012 11:59 發表
比粒lmt fix rear sight都好丫…
我都想
作者: NCP013    時間: 13-3-2012 13:16

http://www.popularairsoft.com/do ... FE_2012_catalog.pdf
作者: 喵喵仔    時間: 13-3-2012 18:41

日本果邊已經有PTW 2012賣,但版主未POST價錢同相
作者: spgalan    時間: 19-3-2012 18:34

香港幾時有呢?好想加入PTW行列!
作者: wilfred    時間: 19-3-2012 20:23

引用:
原帖由 onibara 於 10-3-2012 16:42 發表

100% agree
作者: zxcvbnm895423    時間: 19-3-2012 21:06     標題: 回覆 57# 的帖子

唔係4隻咩
作者: aramua    時間: 19-3-2012 22:00

引用:
原帖由 spec.ops. 於 12-3-2012 20:08 發表

如果係PTS,搵鬼要
成你貴言
真係PTS ∼∼∼
作者: spec.ops.    時間: 19-3-2012 23:41

引用:
原帖由 aramua 於 19-3-2012 22:00 發表

成你貴言
真係PTS ∼∼∼
公佈左?
作者: aramua    時間: 20-3-2012 00:06

引用:
原帖由 spec.ops. 於 19-3-2012 23:41 發表

公佈左?
你估下 ∼∼∼
作者: onibara    時間: 20-3-2012 00:24

引用:
原帖由 zxcvbnm895423 於 19-3-2012 21:06 發表
唔係4隻咩
(借spec.ops.師兄的貼一用, 希望師兄不會介意) http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1
STD跟槍已經有一隻鋼, 所以只需要買3隻
作者: spec.ops.    時間: 20-3-2012 07:17

引用:
原帖由 aramua 於 20-3-2012 00:06 發表

你估下 ∼∼∼
心中估計係100%,不過係唔係都唔重要,因為我都唔駛買
作者: spec.ops.    時間: 20-3-2012 07:23

引用:
原帖由 onibara 於 20-3-2012 00:24 發表

(借spec.ops.師兄的貼一用, 希望師兄不會介意) http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1
STD跟槍已經有一隻鋼, 所以只需要買3隻
當然唔介意啦,有用資訊係應該分享
不過有少少補充,如果新槍落地,就換三隻可以了;但係打左一排先黎改,就換晒四隻好啲喇
作者: aramua    時間: 20-3-2012 10:19

引用:
原帖由 spec.ops. 於 20-3-2012 07:17 發表

心中估計係100%,不過係唔係都唔重要,因為我都唔駛買
MAX 已無今大力
頼皮人要射多幾槍∼∼∼
作者: ayaka    時間: 20-3-2012 15:10

http://gerobanana.militaryblog.jp/e309574.html
new motor
作者: magic_co2    時間: 20-3-2012 17:00

請問有冇師兄知2012版個hotup同魔打有咩唔同?
作者: 喵喵仔    時間: 20-3-2012 18:36

無吾同,係通用嘅~~~
作者: 優之涼粉    時間: 20-3-2012 19:27

引用:
原帖由 喵喵仔 於 20-3-2012 18:36 發表
無吾同,係通用嘅~~~
咁即係個hop up改動好少???
作者: 喵喵仔    時間: 20-3-2012 19:45

根本就同一套HOP UP,唯一改動係HOP UP adjustet d 膠改左(日本forum 講)
作者: magic_co2    時間: 20-3-2012 21:23

唔知魔打會唔會好過490b呢?
作者: seals9121    時間: 21-3-2012 06:12

引用:
原帖由 aramua 於 20-3-2012 10:19 發表

MAX 已無今大力
頼皮人要射多幾槍∼∼∼
  us 唔少場限力 550fps  紅筒直上
作者: spec.ops.    時間: 21-3-2012 08:04

引用:
原帖由 aramua 於 20-3-2012 10:19 發表

MAX 已無今大力
頼皮人要射多幾槍∼∼∼
總之就唔死唔收雞
作者: spec.ops.    時間: 21-3-2012 08:07

引用:
原帖由 ayaka 於 20-3-2012 15:10 發表
http://gerobanana.militaryblog.jp/e309574.html
new motor
有散賣咁喎
作者: spec.ops.    時間: 21-3-2012 08:08

引用:
原帖由 喵喵仔 於 20-3-2012 19:45 發表
根本就同一套HOP UP,唯一改動係HOP UP adjustet d 膠改左(日本forum 講)
一早都改左,原裝真係太幼同快蝕
作者: spec.ops.    時間: 21-3-2012 08:11

引用:
原帖由 magic_co2 於 20-3-2012 21:23 發表
唔知魔打會唔會好過490b呢?
b絕種左好耐了,同埋好似係主要慳電,要力都係要a
作者: aramua    時間: 21-3-2012 09:12

引用:
原帖由 spec.ops. 於 21-3-2012 08:04 發表

總之就唔死唔收雞
新版max改為真正150 or lower(0.2g bb)
推測新版supermax也改為真正165 or lower(用回舊版max彈弓<----穩笨)
motor少了loading也襟用 ~~~
hop-up改了少少個亞鉛環希望改善hop-up tuning ~~~~
銅管出口車多一級可能用來改善集彈∼∼∼
作者: spec.ops.    時間: 21-3-2012 13:21

引用:
原帖由 aramua 於 21-3-2012 09:12 發表

新版max改為真正150 or lower(0.2g bb)
推測新版supermax也改為真正165 or lower(用回舊版max彈弓
除左摩打以外,好多野都自己改左,真係冇乜需要原廠

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0