標題: Sony公佈九月將推出新型號PSP [打印本頁]

作者: bonzonie    時間: 13-7-2007 02:07     標題: Sony公佈九月將推出新型號PSP

真係唔覺有細部到 ...不過輕左就真係好D gei..
最吸引應該係個TV OUT

簿左DD... 不過所謂既縮細冇果陣NDS轉NDSL黎得咁震撼...
反面我覺佢出黎只係唔想被人crack到, 又唔知加左D乜野protection
落去, 諗住救市既搞作黎架唧......

Sony公佈九月將推出新型號PSP

在今天的索尼E3發佈會上,索尼電腦娛樂SCE總裁平井一夫發佈了傳言以久的新版PSP。之所以稱為新版而不是第二代,因為很明顯,新PSP看起來和舊版幾乎一模一樣,儘管平井一夫表示:「玩家們會看出他們的區別。」

SCE公佈的新改良版PSPR (PlayStationRPortable) 系統 (PSP-2000) 擁有更小、更薄的機身,尺寸減小19%,重量減輕了33%,新的PSP重量約為189克(原來是280克) 厚度為18.6mm(原來是23.0 mm)。另外,索尼還為新PSP準備了視頻輸出能力,通過另外購買的視頻線,可以將PSP接駁大屏幕電視享受遊戲和影視的魅力。新PSP的升級還包括內置存儲緩存UMD數據,減少讀盤時間,以及可以在USB連接PC或PS3傳送數據的同時進行充電。詳細的功能如:[AV cable]、 [S VIDEO cable]、[D Terminal AV cable]、[Component AV cable]等視頻輸出功能,1-333MHz[PSP CPU]、16:9 480×272/16,770,000t、 [IEEE 802.11b] 無線LAN、 USB2.0(mini-B) USB聯接等。  沒錯,PSP的革新到此為止,滿懷期待PSP2心情的玩家恐怕要失望了。除了鋼琴黑色外,索尼還為新版PSP準備了兩款顏色,「冰雪銀」和「陶瓷白」版PSP主機,售價仍為169.99美元。娛樂裝的售價均為199.99美元。

作者: 老鼠    時間: 13-7-2007 02:29

唔算吸引
...........

反而希望佢係圖像表現上有大突破,或有特別d既功能
作者: HunterX    時間: 13-7-2007 02:31

俾盡面都只係可以叫做改良型咋喎..........
作者: 阿明    時間: 13-7-2007 02:32

細左晌邊??
作者: gf13vergil    時間: 13-7-2007 07:59

THX  bonzonie   

不過睇落去又真系冇咩大改進 ,特別系畫質冇分別
作者: adrianyahk    時間: 13-7-2007 10:47

CPU又唔係快左....d game又唔係平左....都係迫人玩老番....重要差唔多質素......頂~
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 13-7-2007 13:53

引用:
原帖由 阿明 於 13-7-2007 02:32 發表
細左晌邊??
可能係薄左呱 ;b84
作者: k_i_t    時間: 13-7-2007 14:58

比我都唔買-.-
作者: ZaMaR    時間: 13-7-2007 15:05

引用:
原帖由 阿明 於 13-7-2007 02:32 發表
細左晌邊??
引用:
....擁有更小、更薄的機身,尺寸減小19%,重量減輕了33%,新的PSP重量約為189克(原來是280克) 厚度為18.6mm(原來是23.0 mm)。

作者: law    時間: 13-7-2007 15:29

The size looks almost the same to the old one.   But 33% lighter, that's good.
作者: 向右趴    時間: 13-7-2007 21:03

ram好像高左
作者: 皇家御貓    時間: 14-7-2007 01:17

TV out支援唔到幾多咋喎...
作者: Kaworu    時間: 16-7-2007 02:20

最吸引都是白、銀機用回黑機的button
但麻煩在舊電容量細了
作者: 向右趴    時間: 16-7-2007 14:58

出果時psp降價就可以入手啦
作者: louisli    時間: 16-7-2007 18:41

讀碟快左都係一件好事
作者: 向右趴    時間: 17-7-2007 13:38

唔知仲可唔可以iso

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0