標題: 510mm 精管射程問題? [打印本頁]

作者: royzone    時間: 15-3-2012 20:38     標題: 510mm 精管射程問題?

各位師兄

本人支king arms m4 用全氣缸,原裝彈弓,加長精密第管至510mm, 理電11.1v !

點解射程沒有增加?大約只有20-25m...是否要換彈弓呢?
請教各位師兄?多謝!
作者: Panzerschreck    時間: 15-3-2012 20:40

是否要換彈弓呢?-> yes, inner barrel cannot increase shooting distance (maybe tiny bit).
作者: royzone    時間: 15-3-2012 20:46

多謝師兄

如果要換,換什麼先夠力,或者效果最理想呢? 多數人說吉打m120...請問正確呢?
作者: Legionee    時間: 15-3-2012 20:58

引用:
原帖由 Panzerschreck 於 15-3-2012 20:40 發表
是否要換彈弓呢?-> yes, inner barrel cannot increase shooting distance (maybe tiny bit).
?長內管不能增加射程?
首次聽到,願聞其詳

另外,510管只有20∼25m射程,槍枝必有重大缺陷'例如hop-up調整或故障;
有漏氣,拍頭有問題…等等
請先細心檢查
作者: 潛陣水    時間: 15-3-2012 22:05

理論上應該可增加射程, 因為d gas推動粒彈既時間長左
當然重會受彈同管既摩擦力影響
作者: Panzerschreck    時間: 15-3-2012 22:22

From my experience only, but 20-25m is definitely not ok, like from Legionee Ching said, u need to check these components first,有錯請師兄話俾小弟聽
作者: royzone    時間: 15-3-2012 23:07

我check 左氣缸組。按住推彈咀,將天梯推入氣缸,只能推入大約4/5就是密氣對嗎?
這個無問題的,hop up 組前有條小彈弓,它曲了,未能做出彈性作用,是否這樣令推彈咀與hop up 之間漏了氣呢?請教各位師兄!
作者: ip4368    時間: 14-4-2012 14:40

引用:
原帖由 royzone 於 15-3-2012 23:07 發表
我check 左氣缸組。按住推彈咀,將天梯推入氣缸,只能推入大約4/5就是密氣對嗎?
這個無問題的,hop up 組前有條小彈弓,它曲了,未能做出彈性作用,是否這樣令推彈咀與hop up 之間漏了氣呢?請教各位師兄!
"只能推入大約4/5"系推入4/5之後停左, 退唔到? 如果去到一個位之後停左不能前推就是密氣

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0