標題: [KSC/KWA] kwa m4 magpul gbb雙彈問題 [打印本頁]

作者: issacman    時間: 23-3-2012 21:34     標題: kwa m4 magpul gbb雙彈問題

各位師兄,小弟想轉玩GBB,見KWA magpul m4得到各位師兄好評,但係出現左雙彈問題及hop up問題,之前有師兄話會出新版含彈嘴,請問問題解決左未呢??麻煩晒各位師兄,THX!!!
作者: private_tm    時間: 24-3-2012 11:08

小弟都係KWA Magpul M4嘅用家,好彩一返黎都冇一般所講的問題,精神。
彈匣出彈片改良版已出,但坊間唔多覺眼,之前自已返咗幾隻。
Hopup 換膠已得,hopup 座都有零件或補品!
不過係我個 fb 群組就有位朋友出現嚴重jam 彈,經拆解後發現枝飛標歪咗。但並非原廠問題,懷疑係黑店賣次品。
作者: Inty    時間: 24-3-2012 13:37

我係一個非常bad luck的用家, 新買黎就jam到想我想死,完全不能正常使用. HK又冇代理.
3千幾買返黎變成rubbish, 唯有自救. 已經換左hopup膠,新版含彈嘴都唔得.
最後仲jam爆左隻飛機上彈咀, 仲要係HK買唔返, 好彩有其他C兄幫我試下,先發現條Bolt 有問題...家下又要係台灣訂返黎...

希望我呢個只係一個例外...
其他C兄的確對佢評價10分高.

作者: private_tm    時間: 24-3-2012 13:50

哈哈!Inty,原來係你。我就係講你個Case。
作者: Inty    時間: 24-3-2012 14:17

唉,咁鬼黑仔,一睇就知係我啦...
作者: issacman    時間: 24-3-2012 20:51

引用:
原帖由 private_tm 於 24-3-2012 11:08 發表
小弟都係KWA Magpul M4嘅用家,好彩一返黎都冇一般所講的問題,精神。
彈匣出彈片改良版已出,但坊間唔多覺眼,之前自已返咗幾隻。
Hopup 換膠已得,hopup 座都有零件或補品!
不過係我個 fb 群組就有 ...
請問師兄彈匣出彈片改良版係咪自己係台灣訂返黎??
作者: BJB    時間: 24-3-2012 21:46     標題: 回覆 1# 的帖子

請問C兄D朱系用咩牌子?
作者: issacman    時間: 25-3-2012 02:40

引用:
原帖由 BJB 於 24-3-2012 21:46 發表
請問C兄D朱系用咩牌子?
marui 0.2
作者: BJB    時間: 25-3-2012 12:37     標題: 回覆 8# 的帖子

我試過用S2x 珠都有咁樣情形,不過轉咗珠之後我冇再Jam過彈啦,我依加用Excel 0.25 都幾好,不防試試。不過有可能系匣的問題,聽話普通匣冇事,但Magpul匣會Jam。

作者: dr_joe    時間: 25-3-2012 13:30

引用:
原帖由 Inty 於 24-3-2012 13:37 發表
我係一個非常bad luck的用家, 新買黎就jam到想我想死,完全不能正常使用. HK又冇代理.
3千幾買返黎變成rubbish, 唯有自救. 已經換左hopup膠,新版含彈嘴都唔得.
最後仲jam爆左隻飛機上彈咀, 仲要係HK買唔返, 好彩有 ...
B請問條bolt 有咩問題會做成jam 彈 小弟買左rx tach set npfs steel bolt 又係jam彈jam 到爆飛機但係原裝set bolt打左一包彈 咩事都無.....
作者: BJB    時間: 25-3-2012 15:30     標題: 回覆 10# 的帖子

有可能份Bolt 條數差小小。
但系匣的可能性最大,不過完裝Bolt應該最可靠。

作者: Inty    時間: 27-3-2012 01:09

我隻匣比另一位C兄試冇事,用佢條bolt入落我支槍都冇事
所以我果枝似係條bolt/飛機有暗病
作者: BJB    時間: 27-3-2012 16:12     標題: 回覆 12# 的帖子

之前E記有完裝Bolt連飛機賣,700百咗右,去睇睇啦!
作者: private_tm    時間: 28-3-2012 09:26     標題: 回覆 6# 的帖子

係,我哋會定期幫會員從台灣訂講KSC/KWA零件
作者: private_tm    時間: 28-3-2012 09:39

http://www.facebook.com/photo.ph ... ;type=3&theater
作者: dr_joe    時間: 30-3-2012 18:27

引用:
原帖由 private_tm 於 28-3-2012 09:26 發表
係,我哋會定期幫會員從台灣訂講KSC/KWA零件
Sounds good!!!! 入會先

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0