標題: [others] del [打印本頁]

作者: DENON    時間: 1-4-2012 22:15     標題: del

del

作者: holy1    時間: 1-4-2012 22:24

哇...千夫萬喚始出來...

作者: Vindicator    時間: 1-4-2012 22:25

m4匣???
作者: kin123450    時間: 1-4-2012 22:40

GBB BOX........可惜憬用M4匣
作者: MinG325    時間: 1-4-2012 22:48

不過後座力好似冇乜咁
但係創意加分
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 00:22

老實講, 我唔識欣賞....
作者: goodsmile    時間: 2-4-2012 00:34

小弟禺苯......只見到G......看不到BB......
M4匣也相當(別致)、
作者: Lolanto    時間: 2-4-2012 01:02

用M4匣就唔係P90啦
作者: rho837    時間: 2-4-2012 01:11

䁫!
作者: Alex_山    時間: 2-4-2012 01:28

p90外型既m4?!
作者: 5sfll970    時間: 2-4-2012 06:42

有咩特別? 又唔係blow back又用M4匣. 奇奇怪怪.
作者: larrygiggs11    時間: 2-4-2012 08:29

試驗版啫, 呢場game 小弟有打

單係手工, 創意足以俾
不明白何解有如此劣評, 此風氣繼續落去,
遲早高手們有好嘢都唔會分享
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 2-4-2012 08:42

我回想當年街場有個P9O叔叔(marui未出P9O果時)

toyTec p90改用馬記m16匣

作者: 5sfll970    時間: 2-4-2012 14:07

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 2-4-2012 08:29 發表

單係手工, 創意足以俾
如果真係好嘢, 再寸嘴都唔敢出聲.
你試下有人vfc出mp5之前有人自己整左枝k仔連koffer, 睇下有無人彈?

係, d嘢係有唔同. 好Unique.
不過好多時唔同唔代表就係好囉.
正如你俾心機唔代表就會做得好咁解.

而定d人成日覺得係自己diy, 係肯去與別不同就一定會有正面回響.
此風氣繼續落去,
遲早唔會再有高手.
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 15:02

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 2-4-2012 08:29 發表

單係手工, 創意足以俾
n年前, 有人將gas版 p90改做 aeg, 仲要用返 p90 mag
早年前, 有人自改 gbb 版 sr25
大家都驚為天人

今日, 有人將架紅van改左做的士
雖然有心機有創意, 但不是人人會讚好的
何不接受讚美之餘看一看批評者的內容

又例如一餐飯, 無論你用足7日準備1日去煮
欣賞那份心機同創意係一回事, 最終唔好食就係唔好食, 冇可能夾硬比個米芝蓮3星佢
作者: 蛇    時間: 2-4-2012 16:07

只怪未有能力將個16匣改埋落去個p90匣度...
作者: gbbgamer    時間: 2-4-2012 16:38

del

作者: DENON    時間: 2-4-2012 16:45

del

作者: 潛陣水    時間: 2-4-2012 16:49

係咪搵bullpop改
作者: louisli    時間: 2-4-2012 16:54

一見到退殼位插住隻匣,即時胃口都無埋
我欣賞創作者的誠意,如果呢支係廠商即將會推出的產品,可以話比VVE果支透明殼更加試驗版囉
連上彈位都未改,估計只係60%完成度
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 16:56

引用:
原帖由 gbbgamer 於 2-4-2012 16:38 發表
It may not be your kind of tea but CAN YOU DO IT?
做不到就要讚好?
做不到就不能評價?
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 16:58

引用:
原帖由 一百蚊紙 於 2-4-2012 16:49 發表
係咪搵bullpop改
什麼bullpop??
作者: rYaN    時間: 2-4-2012 16:59

如果唔接受到人地既批評,就請唔好POST出黎.
你POST出黎,都係想人地比意見!實有人中意或有人唔中意!
我好認同阿公既說法
作者: louisli    時間: 2-4-2012 17:00

引用:
原帖由 gbbgamer 於 2-4-2012 16:38 發表
Think of it that way, people in Gamer have a lot of AEG that is wasted and Un-used because most of us has switch to GBB Only,  The GHK box can revise some of the  love AEG.  P90, G3, FAL, SR25, so tha ...
原來係diy,咁就唔會同其他廠相比了
只係個title令人覺得係另一間廠的新作,咁樣當然有唔同睇法
作者: 5sfll970    時間: 2-4-2012 17:04

引用:
原帖由 gtoray 於 2-4-2012 15:02 發表

n年前, 有人將gas版 p90改做 aeg, 仲要用返 p90 mag
早年前, 有人自改 gbb 版 sr25
大家都驚為天人

今日, 有人將架紅van改左做的士
雖然有心機有創意, 但不是人人會讚好的
何不接受讚美之餘看一看批評者的 ...
Thank you for explaining my idea with a good example.
作者: 5sfll970    時間: 2-4-2012 17:09

引用:
It may not be your kind of tea but CAN YOU DO IT?
又係'跑得快過馬先可以講馬'呢d logic...
其實好多人進唔到步都唔係無原因.
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 17:13

引用:
原帖由 louisli 於 2-4-2012 17:00 發表

原來係diy,咁就唔會同其他廠相比了
只係個title令人覺得係另一間廠的新作,咁樣當然有唔同睇法
當然有唔同

如果認為係廠出
就一早爆粗了
作者: RCman    時間: 2-4-2012 17:18

我想起一個畫面係......一個美若天仙的女仔......下面多左D野.........
再想起Tango1997師兄,借用佢一張相(我有用$1買佢第一個post的相傢...hehe)
只係路過.....有咩野對唔住....唔好意思......

另,我相信玩GBB的師兄....好多都係為左像真......唔係不如玩番AEG?..呢個係我自己的睇法

圖片附件: 111.jpg (2-4-2012 17:18, 100.5 KB) / 該附件被下載次數 68

作者: KIN-KIN    時間: 2-4-2012 17:19

正面啲欣賞下槍主嘅創意同熱心好冇,乜都彈三彈四。
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 17:22

有d人被稍作批評便發悔氣
又話咩"風氣, 咩高手們有好嘢唔會分享"

我好認同 rYan 所講
"如果唔接受到人地既批評,就請唔好POST出黎"

請 set private, non-public, whatever
留返自己人圍內自 high,
那便是高手們的風氣?
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 17:28

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 2-4-2012 17:19 發表
正面啲欣賞下槍主嘅創意同熱心好冇,乜都彈三彈四。
大家只係睇到段試射片, 睇唔到背後有幾多創意同熱心
評價一定不夠全面

如果呢度有得 like, 我都可能會按 like
但 comment 不會變
作者: KIN-KIN    時間: 2-4-2012 17:49

虛假嘅讚美和呵諛奉承當然係不應做,但善意嘅評論和建議總比尖酸刻薄嘅言詞好。
作者: gtoray    時間: 2-4-2012 17:55

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 2-4-2012 17:49 發表
虛假嘅讚美和呵諛奉承當然係不應做,但善意嘅評論和建議總比尖酸刻薄嘅言詞好。
有那一個評論是有尖酸刻薄的言詞?
作者: queen    時間: 3-4-2012 00:10

老實.....想要掌聲嘅, 又用得GHK 個GBB波箱改............如果改落枝FN2000又或者TAR-21.........咪得囉............
作者: NCP013    時間: 4-4-2012 01:48

有冇人改落"蘇comm" 支ligtht fifty
作者: Tango1997    時間: 4-4-2012 03:18

引用:
原帖由 RCman 於 2-4-2012 17:18 發表
我想起一個畫面係......一個美若天仙的女仔......下面多左D野.........
再想起Tango1997師兄,借用佢一張相(我有用$1買佢第一個post的相傢...hehe)
只係路過.....有咩野對唔住....唔好意思......

另,我相 ...
下。。。。???發生乜野事???。。。典解燒到禾個碟???
係唔係有D乜野DIY既問題

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0