標題: 今次真係勁慘 [打印本頁]

作者: rho837    時間: 3-4-2012 23:29     標題: 今次真係勁慘

成套(一盒)珍MK18 MOD 0料唔見左找唔翻

話說幾星期前搬屋,我啲珍品由鐡樻搬出來!其中一盒係載有全部都係全新既一支Knights RAS, LMT后準星,一套LMT黑色第一代crane stock,Knights火帽,CQD sling mount連前段個mount , 三角前準星 , dust-cover , 兩條前後pins , forward assist , mag release , bolt latch , charging handle latch lever , Wilcox mount , trigger guard , 同一個九成新A1 柄 , 重有一套九成新既RIS hand guard!

重想住半年後得閒做支YYE!mk18mod0 GBBR!

明天外出!今天要鎭好啲玩具,就張啲玩具入鐡樻點知就成屋反轉都找不到呢個盒!今次信老婆張啲野放在一處!今日致知!比佢害死!

今次冇啦!一定係搬屋時個bunbun當垃圾掉左!

今次唔咪錢今簡單!啲料買唔翻!有排草過!

作者: Vindicator    時間: 3-4-2012 23:31

再找找先
作者: Tango1997    時間: 3-4-2012 23:34

快D Del 個 post 啦................等2手區睇下有無人出 post 啦
作者: rho837    時間: 3-4-2012 23:39

C hing 你重笑得落 !今次外出一啲引都冇灑!唉!如果真係比有心人拾到PM我!萬事有商量!

作者: rYaN    時間: 3-4-2012 23:45

今次搞到噤大獲?
作者: tf141    時間: 3-4-2012 23:46

wa~~慘囉今次
希望ching早日搵番寶貝啦
作者: Tango1997    時間: 3-4-2012 23:47

引用:
原帖由 rho837 於 3-4-2012 23:39 發表
C hing 你重笑得落 !今次外出一啲引都冇灑!唉!如果真係比有心人拾到PM我!萬事有商量!
拿拿拿......唔只我笑架
作者: Tango1997    時間: 3-4-2012 23:48

D 野揾下就會出番泥架啦
作者: rho837    時間: 3-4-2012 23:51

多謝大家關心!cry掔! 成你地貴言希望重在家中!
作者: leolky123    時間: 4-4-2012 00:03

我有次搬屋都好似你咁
以為不見了好重要既野~
但8年後再搬就搵返出來~
所以搵清楚先啦~
作者: samsamyu    時間: 4-4-2012 00:13

有冇問她拾左去邊阿。。。
唔見野sosad
作者: Gumdamdriver    時間: 4-4-2012 00:37

買個LV返屋企,你箱野可能就會出現返嫁喇
作者: gtoray    時間: 4-4-2012 00:46

曲線曬命?
作者: rho837    時間: 4-4-2012 00:51

唉!𢜟𢜟打左個e-mail比管業處要求睇翻我搬屋時工人掉垃圾入垃圾房啲片!  都係我唔好用奶粉鑵個紙皮箱載又用白紙包住啲件!重有前排勁丙個bunbun!驚佢玩野成機扮傻掉走我啲野!  起碼要十幾日後回來致知乜野事!我出一仟元花紅!如果bunbun或管業處員工!有部分件係班老朋送比我作生日禮物!切成支槍比佢地輪玩!家下冇啦!
作者: rho837    時間: 4-4-2012 00:54

引用:
原帖由 gtoray 於 4-4-2012 00:46 發表
曲線曬命?
完本可以半年後値線灑命!家下得個up字!

條骨,個火帽同個A1柄! 只要比翻我就乜都得!其他冇都算啦!

作者: 蛇    時間: 4-4-2012 00:55

等下又俾人起垃圾埋發現懷疑真槍零件...
作者: 1392    時間: 4-4-2012 01:04

C兄 RIP
作者: donaldszeto31    時間: 4-4-2012 01:07

真系渣都無,師兄節哀順變啦....
作者: gtoray    時間: 4-4-2012 01:12

引用:
原帖由 rho837 於 4-4-2012 00:54 發表

完本可以半年後値線灑命!家下得個up字!

條骨,個火帽同個A1柄! 只要比翻我就乜都得!其他冇都算啦!
我果陣搬屋
d寶貝槍同6x個figure全部由我親自包裝好再入箱
有d仲係親自押運~
作者: rho837    時間: 4-4-2012 09:32

冇啦! 今晨管理員一早叫我睇CCTV片! 個BUNBUN真係"有意扮傻"掉左我箱件(因箱面寫住SIR個字)! 我老虎都一齊睇! 今晨我老虎丙完個BUN重打比間雇傭中心! 重有一個月多啲合約完! 唔會再請佢及雇傭中心會Black List條Bun!

條Bun(好懶唔做好家務又成日扮傻! 屋園啲Bun同我地講佢去灣仔溝鬼佬! 叫我地小心)! 佢之前想我地炒佢! 我地唔炒! 佢就玩野! 頭先lay入房哭! 因為唔只一想件掉了! 重掉了我老虎相文件! 外出完時就去報警之後就給雇傭中心Black List佢. 以後想有人請都難!

算啦! 同支MK18Mod0冇綠! 有幾會再..... 最搞笑係幫我掉箱件上垃圾車個女工叫"蓮姐" !

作者: gtoray    時間: 4-4-2012 09:57

引用:
原帖由 rho837 於 4-4-2012 09:32 發表 最搞笑係幫我掉箱件上垃圾車個女工叫"蓮姐"  
你同”蓮姐”有仇咩?
作者: 亞爾多    時間: 4-4-2012 10:50

唔好信工人啊
一個菲傭偷懶,第二個無懶但有精神病
轉請印傭,臨走偷錢添
作者: jerjer    時間: 4-4-2012 11:30

真係聽到都覺得肉赤
作者: B20_hk    時間: 4-4-2012 12:01

引用:
原帖由 gtoray 於 4-4-2012 01:12 發表

我果陣搬屋
d寶貝槍同6x個figure全部由我親自包裝好再入箱
有d仲係親自押運~
我搬屋果時,直頭槍係自己搬
散件才入箱
作者: B20_hk    時間: 4-4-2012 12:02

引用:
原帖由 rho837 於 4-4-2012 09:32 發表
冇啦! 今晨管理員一早叫我睇CCTV片! 個BUNBUN真係"有意扮傻"掉左我箱件(因箱面寫住SIR個字)! 我老虎都一齊睇! 今晨我老虎丙完個BUN重打比間雇傭中心! 重有一個月多啲合約完! 唔會再請佢及雇傭中心會B ...
算啦!
作者: Tango1997    時間: 4-4-2012 12:23

家陣起碼唔洗再花時間去揾。。。。。RIP
作者: 061084    時間: 4-4-2012 13:15

引用:
原帖由 rho837 於 4/4/2012 09:32 AM 發表
冇啦! 今晨管理員一早叫我睇CCTV片! 個BUNBUN真係"有意扮傻"掉左我箱件(因箱面寫住SIR個字)! 我老虎都一齊睇! 今晨我老虎丙完個BUN重打比間雇傭中心! 重有一個月多啲合約完! 唔會再請佢及雇傭中心會B ...
C兄節哀順變吧!
作者: rYaN    時間: 4-4-2012 16:58

噤岩係隔離台見到有師兄砌左枝全真數MK18MOD0
仲要同你講果D件一模一樣,不過MK1MOD0係用依D件既啦
作者: MANKF    時間: 4-4-2012 17:43     標題: 回覆 1# 的帖子

唉!C Hing 又要慢慢儲過!
作者: geoprotex    時間: 4-4-2012 17:48

rho837兄節哀順變啦, 最多下次返到Mk18 Mod0件俾你優先認購啦
作者: rho837    時間: 4-4-2012 19:05

多謝眾好心C Hings開解!今日有啲黑仔!架車拜山時比人high花左bumper! 個bun妹死都話冇掉到我個箱!家下上了飛機!只想行開玩耍唔再相呢件事!Everyone good holiday.
作者: RX7    時間: 4-4-2012 20:24

只能祝師兄總會否極泰來,GOOD LUCK
作者: rho837    時間: 16-4-2012 16:27

Thank you眾位好心師兄關心

我個紙皮箱以尋找到了! 因為上星期我要外遊而那位負責垃圾清潔員工"蓮姐"正好回鄉拜祖, 所以只看到CCTV記綠而不能知道實情.......! 作天她向我說明事情全部.

搬屋那天(由同屋園內第三座搬到第五座).......當時個BunBun用架車仔推垃圾到垃圾房供+二大小箱.......蓮姐就check箱內是否有值錢東西可以變賣.....她說供有四箱keep起等到過伍一假期後佢同鄉來收垃圾去國內變賣......得知屋園manager通知有幾箱係住客的重要東西, 蓮姐即時知道放在垃圾房角仔內一箱就是我的東西.......今天她帶回給我, 而我太太箱文件就沒有這樣好彩...啲File夾拿灑出來文件亂七七當office環保紙....都好過冇.....嘩! 原來個垃圾房角仔有家私, 床, HiFi, 電視, 電腦, 洗衣機, 雪樻及酒樻及好多細路仔玩具, 夾萬...! 收收賣賣唔小錢! 香港人搬屋真係浪費!

一句講聲! 多謝各位關心   因為MK18mod0只係其中一部份........家下全部回家!

個BunBun一定要走!
作者: Tango1997    時間: 16-4-2012 16:32

作者: rYaN    時間: 16-4-2012 16:35

引用:
原帖由 rho837 於 16-4-2012 04:27 PM 發表

我個紙皮箱以尋找到了! 因為上星期我要外遊而那位負責垃圾清潔員工"蓮姐"正好回鄉拜祖, 所以只看到CCTV記綠而不能知道實情.......! 作天她向我說明事情全部.

搬 ...
為左答謝蓮姐,你應該快快手手砌返枝MK18出黎迎送個賓賓走
作者: 蛇    時間: 16-4-2012 16:36

引用:
原帖由 rho837 於 2012-4-16 16:27 發表

搬 ...
好在阿姐唔識貨...
作者: pursuer    時間: 16-4-2012 16:43

個賓賓一定要殺之而後快是吧?
作者: joeyjordisonhin    時間: 16-4-2012 16:46

嘩~~師兄你真好彩!!! 咁都搵得番~~恭喜!!恭喜!!!
作者: rho837    時間: 16-4-2012 17:13

回想翻都腳抖! 外遊時隻老虎見到我只係講句"錢財身外物".......算把啦!
作者: tf141    時間: 16-4-2012 17:18

引用:
原帖由 rho837 於 16-4-2012 16:27 發表

搬 ...
真係好彩喎ching
恭喜晒
作者: wikypang    時間: 16-4-2012 17:24

恭喜師兄失而復得~~~
要賀一賀佢快 d 砌支 MK18 MOD 0 出黎啦~~~
作者: ayaka    時間: 16-4-2012 17:35

為左唔會再有下一次, 師兄都係快快手將支槍砌好佢

話時話阿姐唔識野, 攞左槍件番大陸賣, 過關比人周到就無辜辜了....
作者: B20_hk    時間: 16-4-2012 17:48

恭喜!!恭喜!!!
作者: sergeant3007    時間: 16-4-2012 21:39     標題: 回覆 1# 的帖子

行動要及時, 買左件唔改, 最後多數搵唔返. (經驗之談)
作者: rx731    時間: 16-4-2012 21:44

作者: Panzerschreck    時間: 16-4-2012 21:58

恭喜師兄揾返∼∼∼
作者: raiden666    時間: 17-4-2012 15:00     標題: 回覆 44# 的帖子

我條HAMMER SPRING BUY 左番來冇改, 一年之後自動唔見左, 好彩只係小零件
作者: Tango1997    時間: 17-4-2012 15:03

下次搬屋我泥幫手
作者: 潛陣水    時間: 17-4-2012 15:06

訪問下
師兄今次搵返d軍火,最想多謝邊個
初時有無做過最壞打算
作者: Kennis    時間: 17-4-2012 15:27

師兄咁都可以搵得返~~真係好好彩呀~~
恭喜你了
作者: rho837    時間: 17-4-2012 16:31

初時有無做過最壞打算! 有!
作者: rho837    時間: 27-4-2012 20:08

今天早上九時正行刑! 呢兩個星期內快快地出左兩封Warning Letter (警告信)給個BunBun! 封信重好"寸"有人證物證時間地點位置! 由我個朋友間律師行代本人出.......

就算有Warning Letters在手! 但我都賠足錢叫佢走......只是話比佢知原本我可以一個仙都唔比就踢佢出門口! 不過只因我係個好人!

罪狀! 1. 洗完濕衫放在摟梯邊等水滴濕梯級, 滑倒老虎......
罪狀! 2. 張食油放在爐頭上沒有理會....因而發生小火警.......

重算完灑啦!
作者: mlcvm    時間: 29-4-2012 15:47

good luck....

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0