標題: 做左水魚 [打印本頁]

作者: Ryanh    時間: 20-4-2012 16:06     標題: 做左水魚

岩岩玩wargame冇耐
去左廣華街某店買左支國狗A_M 既SCAR-L ($ !@XX)
之後仲係果度買左個匣,槍袋同彈
後尾先知比果間野搵左老襯, 又買貴左又比佢個老細呃話優惠價賣比我

而家先知咁既價錢唔洗買國九都有好多選擇
支槍未打過game, 但好驚打兩場就玩完
玩完又唔知整唔整好, 定係買過支其他牌子...
想問下咁多位師兄要預幾多錢去整返好一支槍...尤其國狗洗唔洗預多D...定係放棄佢好,打到壞就算

...灰到核爆中
作者: 竣竣爸    時間: 20-4-2012 16:29

呢支仲整得過
你咪當買個外觀
打到壞先換PARTS
你覺得花灑咪換管同HOP UP
平管-SK
貴D-KM
HOP UP選擇多到你眼花, 只要吾好奪命狂FULL同用大數鋰電
應該都有段時間玩.
作者: HongKoch    時間: 20-4-2012 16:29

作者: makinura547    時間: 20-4-2012 16:56

格價係一個好習慣
個人覺得國九唔代表無好嘢(本人2長3手槍都係國九 )
既然ching都買咗咪用黎粗玩住先到壞咗就用黎學習點整槍囉
作者: garyyanykw    時間: 20-4-2012 17:32

唔好諗咁多喇,落完第一次場,睇吓有咩不足或壞咗先算啦,話唔定到時你覺得想買過支呢
作者: Tango1997    時間: 20-4-2012 18:09

引用:
原帖由 Ryanh 於 20-4-2012 16:06 發表
去左廣華街某店買左支國狗A_M 既SCAR-L ($ !@XX)
後尾先知比果間野搵左老襯, 又買貴左又比佢個老細呃話優惠價賣比我

而家先知咁既價錢唔洗買國九都有 ...
玩得多就慣 ..............上泥cgf多D問野 ........上呢鉋下文又得 ........我刀係玩左無幾耐
........係呢度跟D師兄學左好多野
作者: 潛陣水    時間: 20-4-2012 18:12

國狗唔怕壞, 至怕你唔整
作者: 蛇    時間: 20-4-2012 18:13

明買明賣, 咁叫俾人搵左老襯?
槍又未壞. 你想整d 乜?
作者: 潛陣水    時間: 20-4-2012 18:16

引用:
想問下咁多位師兄要預幾多錢去整返好一支槍
基本上小問題既要整都淨係包括(但不限於)
天梯/氣缸/拍頭
彈弓
摩打

內管
hopup膠

至於價錢就平有平玩 貴有貴玩
作者: Tango1997    時間: 20-4-2012 18:16

引用:
原帖由 於 20-4-2012 18:13 發表
明買明賣, 咁叫俾人搵左老襯?
槍又未壞. 你想整d 乜?
禾估佢意思係無"格價"啊
作者: 蛇    時間: 20-4-2012 18:23

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-4-20 18:16 發表

天梯/氣缸/拍頭
彈弓
摩打

內管
hopup膠

整呢d都叫小問題...?
咁大問題係咪指斷骨?
作者: 蛇    時間: 20-4-2012 18:25

引用:
原帖由 tango1997 於 2012-4-20 18:16 發表

禾估佢意思係無"格價"啊
即係百佳做正價, 惠康做特價. 去百佳買就話李老闆搵你老襯...
作者: 潛陣水    時間: 20-4-2012 18:32

引用:
原帖由 於 20-4-2012 18:23 發表

整呢d都叫小問題...?
咁大問題係咪指斷骨?
波箱料算係易換呢
爆膠身斷管之類稀有案件重麻煩
對一眾大師兄, 壞波箱算得乜
高級修理/改裝, 又鋸管又cut齒重可以將支槍改頭換面
---------------------------------
打打下無曬字彈無電
可能真係有人學佢

http://www.youtube.com/watch?v=i ... =1&feature=plcp

作者: Tango1997    時間: 20-4-2012 18:53

引用:
原帖由 Ryanh 於 20-4-2012 16:06 發表

而家先知咁既價錢唔洗買國九都有 ...
買左番泥唔玩無意思架播......壞左咪整籮
個理論係你買個吹氣公仔番呢唔敢吹.........吹多兩次驚個公仔爆
又或者吹漲左唔敢插.........驚插兩下又漏氣
作者: enochtam2    時間: 20-4-2012 19:00

引用:
原帖由 makinura547 於 20-4-2012 16:56 發表
本人2長3手槍都係國九 )
既然ching都買咗咪用黎粗玩住先到壞咗就用黎學習點整槍囉
我三長兩短都係國狗..............
引用:
原帖由 tango1997 於 20-4-2012 18:09 發表

玩得多就慣 ..............上泥cgf多D問野 ........上呢鉋下文又得 ........我刀係玩左無幾耐
師兄....你玩左無幾耐?~.....

作者: nishi    時間: 20-4-2012 19:53

兩個選擇, 一係玩到佢壞, 之後執靚佢
一係就賣番出去...

不過似乎後者蝕多好多啊...
作者: 潛陣水    時間: 20-4-2012 20:22

引用:
原帖由 enochtam2 於 20-4-2012 19:00 發表

[明吹]
拖喉到aeg
[/明吹]
作者: 蛇    時間: 20-4-2012 20:22

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-4-20 18:32 發表

波箱料算係易換呢
---------------------------------
打打下無曬字彈無電
...
我連裝返個波箱都未識. 鋸管就無. 最多買條短既. 無心無力去開牙.
CUT 齒改頭換面...? 乞嚏我就識...
作者: faihk    時間: 20-4-2012 20:44

引用:
原帖由 一舊水 於 20-4-2012 18:12 發表
國狗唔怕壞, 至怕你唔整
波箱爆開左都唔怕?
作者: faihk    時間: 20-4-2012 20:46

引用:
原帖由 一舊水 於 20-4-2012 18:16 發表

天梯/氣缸/拍頭
彈弓
摩打

內管
hopup膠

你... 不如話換左個箱d料同HOP-UP SET & 管啦... 但係同只係買個身有咩分別... 唔洗吓吓咩都換嫁...
引用:
原帖由 一舊水 於 20-4-2012 18:32 發表

波箱料算係易換呢
打打下無曬字彈無電
...
天真到...

作者: faihk    時間: 20-4-2012 20:51

引用:
原帖由 tango1997 於 20-4-2012 18:09 發表

玩得多就慣 ..............上泥cgf多D問野 ........上呢鉋下文又得 ........我刀係玩左未到幾十年咁耐
咁至掛~ 衰佬~
引用:
原帖由 tango1997 於 20-4-2012 18:53 發表

買左番泥唔玩無意思架播......壞左咪整籮
個理論係你買個吹氣公仔番呢唔敢吹.........吹多兩次驚個公仔爆
又或者吹漲左唔敢插.........驚插兩下又漏氣
好比喻~ 讚好~
作者: faihk    時間: 20-4-2012 20:52

引用:
原帖由 enochtam2 於 20-4-2012 19:00 發表

我D槍都係主要國產貨~
作者: 蛇    時間: 20-4-2012 21:17

引用:
原帖由 faihk 於 2012-4-20 20:46 發表

你... 不如話換左個箱d料同HOP-UP SET & 管啦... 但係同只係買個身有咩分別... 唔洗吓吓咩都換嫁...

天真到...
我係新手
作者: faihk    時間: 20-4-2012 21:18

引用:
原帖由 於 20-4-2012 21:17 發表

我係新手
咁啱~ 細佬我都係喎~ 大佬多多關照細佬我呀~
作者: Tango1997    時間: 20-4-2012 22:24

引用:
原帖由 faihk 於 20-4-2012 20:51 發表

咁至掛~ 衰佬~
嚇親D師兄x!!
多事

圖片附件: 92.gif (20-4-2012 22:24, 9.54 KB) / 該附件被下載次數 64

圖片附件: 92.gif (20-4-2012 22:24, 9.54 KB) / 該附件被下載次數 78

圖片附件: 92.gif (20-4-2012 22:24, 9.54 KB) / 該附件被下載次數 66

作者: faihk    時間: 20-4-2012 22:32

引用:
原帖由 tango1997 於 20-4-2012 22:24 發表

嚇親D師兄x!!
多事161957161958161959
你係新手真係搵鬼信! 你下面三條link都係嚇死人.
作者: louisli    時間: 21-4-2012 01:12

如果覺得買貴左,不如諗下點樣玩多兩場,值返個價
作者: Mr_MoK    時間: 21-4-2012 02:17

...唔跟要...下次注意~周埋格價都好家
作者: edison0918    時間: 21-4-2012 10:03

This is not a big deal CHing. It's just the experience which every newbie would have.
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 21-4-2012 10:43

下次買野前做下工課先!

溫馨提示:有D鋪頭堡無寫價錢,唔同人問可以有唔同價錢!(唔係熟客)

新手注意!
作者: Waterter    時間: 21-4-2012 15:16

無話俾唔俾人呃左~
佢有冇俾假野您先?
冇就只係佢賣得貴姐~
願者上釣,下次做下功課先買啦~
作者: holy1    時間: 21-4-2012 23:10

其實買槍.買貴左都唔怕.有時有d鋪頭去開.差幾十蚊都廢事行黎行去.
最怕係買左壞槍爛槍姐

你果支買番黎健健康康咪落場玩爆佢先囉
雖然屋企十幾支槍靜係得2支係國狗.
但係我覺除左用料差左d頂唔順執都唔想執外,so far買2支.正常開槍落場壞左先再執都無問題
仲要打爛唔心痛.粗用岩哂.

今次當交學費.下次買野前格價
作者: SiuPO1983    時間: 30-4-2012 12:36

今時今日...買野..真係要花d 心機時間...
買平左...買貴左...都只可以怪自己問題
其實買乜野都要自己去搵搵既啦..
都唔可以怪人地價貴...
....真係怪事年年有...今年特別多....唉...
作者: keane    時間: 30-4-2012 22:10

撞手神 ....... 就算大牌子電器, 手提電話, 衰係上黎話壞就壞,

問題係玩得就有心理準備, 預一筆去維修保樣, 或自學修理.

玩前要考慮清楚 及 $$$ 能力所及, 一時沖動 ... 就會嫌修理麻煩, 呢樣話貴果樣話貴, 又無時間去搞 etc ...

見過好多, 一時沖動, 為埋堆而去玩 ..... 跟住好快消失.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0