標題: 齊刻印V V E226 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 21-4-2012 19:09     標題: 齊刻印V V E226

作者: timchung2007    時間: 21-4-2012 19:11

where bought? DIY?
作者: MK~    時間: 21-4-2012 19:15

呢D係叫有marking,唔係齊marking
兩回事黎
作者: JBL    時間: 21-4-2012 19:17     標題: 回覆 2# 的帖子

作者: JBL    時間: 21-4-2012 19:19

作者: MK~    時間: 21-4-2012 19:32

引用:
原帖由 JBL 於 21-4-2012 19:19 發表

睇下人地支真鐵先喇!226有好多marking嫁!你見過晒所有版本牙?一個字都無小,人地係美版呀!唔係歐州版.......

http://www.arms-cool.net/forum/thread-111570-1-1.html
WE個下身係舊版下身黎喎

作者: JBL    時間: 21-4-2012 19:38

作者: 阿堅    時間: 21-4-2012 19:50

引用:
原帖由 JBL 於 21-4-2012 19:38 發表

手柄膠片咋!下身個架係一樣,可以自己買嚟換落去嫁(不過WE嘅數可唔可以直上我唔知),QXF前排有,500幾,我唔鍾意先至唔換真鐵果款,如果咁都咋型,我無野講.......
真槍美製新下身同德製舊下身細節係有少少分別架
我係指個"frame"不是護片

作者: JBL    時間: 21-4-2012 19:56

作者: MK~    時間: 21-4-2012 20:28

新下身裝舊girp我知係可以

但舊下身裝到E2 grip?
舊下身個架個尾厚D架喎
作者: JBL    時間: 21-4-2012 20:37

作者: 阿堅    時間: 21-4-2012 21:09

引用:
原帖由 JBL 於 21-4-2012 19:56 發表

但真鐵兩者護片係可以互換,我問過有人換過(真槍),換咗就如圖中一樣
我都話係下身,不是護片....
你有冇睇清濋我個post = =
作者: MK~    時間: 21-4-2012 21:31

有真鐵修理經驗嘅有關人士指
舊下身既hammer支撐組件同decock桿組件同新既唔同
除非換左佢,否則一定裝唔落e2 grip喎

但WE P226,先唔講果D組件
尾部頂住彈弓果個位,佢用高款,加上係固定
所以我認為WE係裝唔到e2 grip
作者: JBL    時間: 21-4-2012 21:37

作者: JBL    時間: 21-4-2012 21:48

作者: MK~    時間: 21-4-2012 21:54

但從結構上睇,WE根本唔係你所指果隻美版
作者: JBL    時間: 21-4-2012 21:58     標題: 回覆 16# 的帖子

作者: MK~    時間: 21-4-2012 22:05

我唔係要佢結構打到真子彈

只不過我見你話佢齊marking
但E家根本唔係果回事

我係想表達呢一樣野囉
作者: 阿堅    時間: 21-4-2012 22:10

引用:
原帖由 JBL 於 21-4-2012 21:37 發表

ok!咁我指我依家post出嚟嘅玩具槍係抄美版,唔係抄乜野德版,我唔知德版同美版真槍下身係咪有係分別,我本人未見過,但我問相關人士就答我新舊grip係可以互換,仲同我講其實下身係一樣,無厚到同唔同,人地接 ...
管槍 =/= 識槍 =/= 一定知

有D野不是理所當然
有玩唔一定知,識用亦不一定識整
*我冇否定你朋友既意思
作者: JBL    時間: 21-4-2012 22:18

作者: fett    時間: 22-4-2012 04:00

恕小弟新手路過無知一問~
除咗個Grip~ 仲有邊粒字無咗呢?
先謝謝師兄回答~
作者: 潛陣水    時間: 22-4-2012 04:37

客觀少少
如果話唔齊marking既, 不如提供有異既真槍圖上黎做下對比, 有圖有真相, 齋講拗到天光重得
樓主個西有無marking?

作者: 紗夢    時間: 24-4-2012 20:44

新版既 hammer spring/strut/housing 係細左,所以先裝倒E2 grip

一齊研究下

小弟枝舊款海軍版

圖片附件: 4339538223_efa6e50436_b.jpg (24-4-2012 20:44, 87.21 KB) / 該附件被下載次數 82

圖片附件: IMG_1789.jpg (24-4-2012 20:44, 114.52 KB) / 該附件被下載次數 62

圖片附件: IMG_1784.jpg (24-4-2012 20:44, 123.61 KB) / 該附件被下載次數 56

作者: VEC    時間: 25-4-2012 12:19

仲有一份教換E2 grip既Manual
http://files.kensmith.de/Manual_ ... _E2_Grip_Kit_EN.pdf
作者: 蛇    時間: 25-4-2012 13:08

呢支野有咩穩陣既holster 可以用呢?
作者: MK~    時間: 25-4-2012 20:05

引用:
原帖由 於 25-4-2012 13:08 發表
呢支野有咩穩陣既holster 可以用呢?
我試過CQC同6004
不論真定假,插落去都非常之實,枝槍出入都有困難,甚至插唔入
但隔離台曾經有師兄指,用風筒吹吹佢,屈一屈佢就入到,事實上得唔得我未試過

blade-tech套就入到

其它未試過
作者: 蛇    時間: 25-4-2012 20:28

引用:
原帖由 MK~ 於 2012-4-25 20:05 發表

我試過CQC同6004
但隔離台曾經有師兄指,用風筒吹吹佢,屈一屈佢就入到,事實上得唔得我未試過

其它未試過
屈一屈...?!
作者: MK~    時間: 25-4-2012 20:51

引用:
原帖由 於 25-4-2012 20:28 發表

屈一屈...?!
詳細我都唔係好明白...
作者: VEC    時間: 25-4-2012 23:27     標題: 回覆 23# 的帖子

見到師兄支P226個[s]放射性物料[/s]夜光前後準星, 在下都有D心郁郁添
作者: horenhim    時間: 26-4-2012 17:43

將個TOPIC由齊刻印改做有刻印咪得
作者: 小鬼182    時間: 26-4-2012 19:19

引用:
原帖由 MK~ 於 25-4-2012 20:05 發表

我試過CQC同6004

其它未試過
悲tech套入到?!
間專門店話試過入唔到嫁喎....
如果真係入到,咁我真係諗唔到有咩籍口唔入依野...
作者: JBL    時間: 26-4-2012 20:09

作者: horenhim    時間: 26-4-2012 20:41

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 20:09 發表

你睇番我連結果支真226,請問有邊忽嘅刻印係唔齊?
就算同E2版比刻印都係一樣,無多無小,除咗多咗右側雷射刻上嘅白色E2兩字,呢個就係美版新舊版本嘅刻印唯一分別,唔信?自己對比下 ...
唔係想柴台
不過準星個MARKING
作者: JBL    時間: 26-4-2012 20:50

作者: MK~    時間: 26-4-2012 21:46

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 20:50 發表

唉....準星就無計喇!佢係WE呀...唔係WA.....
WA???
作者: L    時間: 26-4-2012 21:50

作者: MK~    時間: 26-4-2012 21:51

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 20:09 發表

你睇番我連結果支真226,請問有邊忽嘅刻印係唔齊?
就算同E2版比刻印都係一樣,無多無小,除咗多咗右側雷射刻上嘅白色E2兩字,呢個就係美版新舊版本嘅刻印唯一分別,唔信?自己對比下 ...
都話左WE果枝唔係你條連結個版本
咁都可以用黎做對比?

比埋入面你睇,不論hammer spring,strut,decock parts都好明顯係舊版,唔係你條link入面既新版

作者: JBL    時間: 26-4-2012 22:07     標題: 回覆 37# 的帖子

作者: MK~    時間: 26-4-2012 22:29

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 22:07 發表
ok!你要比舊版,咁咪如你所講似舊版囉(首先多謝你貼上正確嘅圖)
我個題目係齊刻印226,無話係齊結構226,咁請問d刻印齊唔齊有無錯?我講刻印你就硬係要同我講結構,咁你依家post所謂舊版出嚟請問你覺得d刻印 ...
題目係話齊,但事實唔齊,咁有無錯?
個準星冇刻印,仲叫唔叫齊?
搵枝唔同版本既P226黎做對比證明比人睇,有冇問題?
作者: JBL    時間: 26-4-2012 22:34

作者: MK~    時間: 26-4-2012 22:37

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 22:34 發表

如果你要咁樣講,咁所以我咪話市面上無一支玩具槍係齊刻印囉......
我唔敢講有係咪全部都唔齊
但WE就一定唔係齊
咁你認為個標題仲有冇錯?
改一改個字,真係咁難?真係要撐到底?

你要搵資料做對比,搵枝相同版本做啦
搵枝唔同版本既,完全無說服力

作者: 阿堅    時間: 26-4-2012 22:50

要話有字係有
不過大細,字體,位置基本上係錯
WE

SIG

WE

SIG

SIG 係有出過用舊 grip既新226,不過個支係MK25

同DAK

====
另外部分新版226已轉用加大退殻鈎

作者: JBL    時間: 26-4-2012 22:53

作者: JBL    時間: 26-4-2012 22:57     標題: 回覆 42# 的帖子

作者: gtoray    時間: 26-4-2012 22:58

其實樓主都係share information 比大家je
又唔係佢出
資料或者唔乎合大家期望
無需太肉緊~
作者: 阿堅    時間: 26-4-2012 23:03

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 22:57 發表
呀版主!我無話啱字體226,呀...仲有,個滑架個色都錯嫁,唔鍾意咪唔買囉,我純係分享嫁咋.......
我宜家係比其他人對比下分別
請你睇清楚,我由頭到尾都冇話過你有講過啱字體喎
作者: MK~    時間: 26-4-2012 23:03

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 22:53 發表

我同你嘅所謂『齊』標準根本唔同,你連個西都可以用黎為難我,咁請你咁有說服力嘅話就揾個一樣刻印嘅玩具西比我睇先,你唔滿意個標題咪唔入唔回囉!做乜一定要人跟你自己嘅所謂『齊』標 ...
哦!原來少減一兩個marking都叫齊marking~~明白
我又學到新知識,多謝你先
我地唔係為難你,我地只係指出其實WE唔係齊marking,咁如果以你既『標准』黎講都叫齊既...

我話WE唔齊,但我從來冇講過有牌子係齊
請問你想我證明邊一方面既野?

作者: JBL    時間: 26-4-2012 23:13

作者: MK~    時間: 26-4-2012 23:21

引用:
原帖由 JBL 於 26-4-2012 23:13 發表

你從來冇講過有牌子係齊,所以就唔比人話有marking係齊,呢d咪大家嘅標準唔同囉!我從來都唔注意手槍西嘅刻印,唔通咁就有罪?你覺得你係啱d?所以就要我跟你果套標準?唔跟就插到你跟?你回我一萬遍我都 ...
冇玩具槍牌子齊真槍marking,就代表WE係齊真槍marking?

你唔留意個sight既刻印冇罪,法例上告你唔入,版規上你亦都冇犯錯
我地冇插你,只係話番比你知,我地有冇唔岩?

咁你E家已經知WE唔係齊marking,點解仲要堅持WE係齊marking?
作者: gtoray    時間: 26-4-2012 23:31

唔好嘈喇好嘛?
只係 sharing information je

作者: JBL    時間: 26-4-2012 23:32

作者: JBL    時間: 26-4-2012 23:33

作者: rYaN    時間: 27-4-2012 00:06

小小野都嘈一餐................
唔理齊唔齊先,
依排VVE出既手槍真係幾得,
由其係226E2匣!我覺得上好過TM果隻!
作者: MK~    時間: 27-4-2012 00:13

引用:
原帖由 rYaN 於 27-4-2012 00:06 發表
唔理齊唔齊先,
如果佢D尺寸做番好D就好
家陣好多硬holster都用唔到
作者: L    時間: 27-4-2012 00:33

作者: JBL    時間: 27-4-2012 00:49     標題: 回覆 55# 的帖子

作者: horenhim    時間: 27-4-2012 01:52

引用:
原帖由 rYaN 於 27-4-2012 00:06 發表
唔理齊唔齊先,
總結全文似乎無印版似乎比較抵玩
作者: rYaN    時間: 27-4-2012 02:02

好啦好啦,
VVE今次真係唔知佢想點,
第一,因為槍身做大左,所以插唔到宜家大部分流行用既槍袋!
第二,MARKING方面,佢做出黎既樣係中期既樣,不過就用左最新版既字!就係美版!
見圖

佢係抄依個MARKING,不過正確係用E2 GRIP!
所以佢唔係唔齊MARKING,係佢出果枝槍既樣唔係依個MARKING
如果佢係新美版佢就齊MARKING,不過唔岩樣....
姐係...四不像囉....
以上既相係由友台ARMS COOL既yuweilee既POST抽出

圖片附件: 006.jpg (27-4-2012 02:02, 148.15 KB) / 該附件被下載次數 67

圖片附件: 007.jpg (27-4-2012 02:02, 111.35 KB) / 該附件被下載次數 70

圖片附件: 009.jpg (27-4-2012 02:02, 155.12 KB) / 該附件被下載次數 540

圖片附件: 010.jpg (27-4-2012 02:02, 108.44 KB) / 該附件被下載次數 70

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0