標題: [Updated-on Page 4 again on 10/07/2012 ]打Game 慳錢有妙法-簡約主意篇 [打印本頁]

作者: ethanwch    時間: 23-4-2012 04:40     標題: [Updated-on Page 4 again on 10/07/2012 ]打Game 慳錢有妙法-簡約主意篇

前言

本人打Game 都打左差不多10年了,早兩日執櫃的時候,望着自己的 ”收藏品” 真係自己都覺得驚。我諗我在這個興趣所用的金錢,應該都可以買到架二手車。最大問題係,有好多野買了回來,真係得過”擺”字。其次係,眼見好多budget有限的朋友(由其是學生)常常為執look(軍警部隊/PMC)而煩惱,好多時又想平,又想齊加好看,結果好多時就退而求其次,去某些地方買D不知名品牌的彷制裝備。當然好多時做不到要求的效果(包括實用性),最後用多幾次有爛埋又要買過。如其這樣浪費金錢,倒不如Objective oriented,先執一套純粹為打Game 而設的裝備。等他日有Part-time / 全職工作時再執一套/多套自己喜歡的look也未遲。
*本人主要會講及CQB手槍戰的裝備。如想買長槍連手槍的組合,請等候小弟考完試再分享自己的見解。
**其次提提大家,唔好三心兩意同追潮流/槍款,否則真係多多錢都唔夠用。

保護設備

咩都可以慳,LEE樣野一定唔慳得!!
1.Full Mask

有隻牌子叫Sansei 大約$1xx到。個樣老老實實真係一般ga la~但勝在平和實用。買ge時候最好揀Clear lens個隻。
購買地點: 童工
2.手套

牌子太多,不能盡錄。本人用緊Blackhawk Nomex Aviator Gloves。不過現時價位十分高,小弟建議用Mechanix或5.11 tactical 代替。再唔係可選擇Copy 手套。款式只要自己喜歡就可以。
價錢:$幾十至$2xx,我覺得是可接受的。
購買地點: 14/F, 18/F, 各裝備用品店
3.Cap帽一頂
用作保護頭部。至於款式和購買地點,我想不用多說吧。
4.護膝

LEE樣野,唔係必要但真係最好有,同埋最好用真品。
本人建議用Alta約$300到
購買地點:18/F,雞地
5.防彈衣
LEE樣野,唔係必要,不過有又唔拘。價錢約幾十至數百不等,視乎牌子而定。購買地點: 槍街各大裝備鋪頭
款式本人建議下列兩款:
原因:較為輕便和有足夠的保護。

衫、褲、鞋

1.Polo-shirt
2.T-shirt
3.長袖恤衫
4.牛仔褲/多袋褲
5.波鞋/行山鞋/軍Boot
6.Belt*請勿用布belt,因為不夠力承托你ge裝備重量。(由其選擇不用Duty belt的朋友)
總之你覺得襯得OK好睇,實用就得。

槍械

以Budget有限為出發點,本人覺得KJ和 KSC台版的產品較為適合。
因為以上牌子的產品均能提供合理的力度和準繩度,而且也算耐用。再者槍款也比較大路,配硬身槍套時也比較容易。
*匣:Spare mag,本人覺得兩隻就夠la~

個人裝備

1.槍套和匣套
非常budget有限的朋友,本人建議使用Mil-force的尼龍槍套和匣套

大約$1XX-2XX就可以買曬兩樣野。
i.硬身槍套和匣套
A.Fobus

價錢最平: 大約$2xx都可以買曬兩樣野。
購買地點:ebay (通常free shipping)
B.Blackhawk CQC

價錢屬中價位:由$2xx-$7xx不等,視乎是Level 幾多,concealment, duty 還是tactical。至於其匣套,價錢約$1XX-$2XX不等,視乎型號而定。
購買地點:18/F或經官網訂購。
*如不考慮試用Duty belt者,本人建議買Level 2 Concealment型號,否則請選擇Level 2 or 3 Duty or Tactical 型號。
C.Blade-tech

價錢亦屬中價位:由 $數百-$1xxx不等,視乎是Level 幾多及功能而定。
購買地點:槍街某店舖,長沙灣某店舖或經官網訂購。
*如不考慮試用Duty belt者,本人建議買Pro Series IDPA Pak / Combo Pak較為化算,否則請選擇任何OWB (最好Drop & off set) 型號,再加合適的匣套。
另一做法: 買Pro Series IDPA Pak / Combo Pak再加Drop & off set kit,咁就兩樣都可以玩齊
2.Belt:
任何一條係街買到 ge 皮帶都OK。但絕不能布belt。
3.Duty belt:
Magforce 或ESKI 都OK。
價錢約$2xx到
購買地點:18/F 或 現時點 或 直上ESKI 位於柴灣的門市
4.Duty belt keepers
記憶中Mil-force 有隻$100有4個。其用處是幫你固定你的Duty belt,係你跑或拔槍時不會走位。

**非必要個人裝備**

1.對講機
本人建議Motorola 的免牌照409機加自己合用的手咪或耳機或免提裝置。
*如選用,請記得買Pouch 袋住佢。

2.手電筒或槍燈:
手電筒,牌子除Surefire外,仲有好多Solarforce, ultrafire等。行轉鴨寮街,實有收獲。
*如選用,請記得買Pouch 袋住佢。
睇你Budget 有幾多,牌子有Surefire, Insight等。但緊記如選用槍燈配槍套時ge錢就會上漲。如用Copy 槍燈,仲會好大機會配唔到合適的槍套。
3.回收袋

總結

在市場上,沒有產品很便宜但具有質量的。Copy 都有分好同唔好的,如果同類產品,Copy與真品/商品(民版) 的價錢相差不遠,我會建議大家選擇後者。其次,我對一些無牌子和無品質保証的國產Gear,真的毫無信心。所以我在上文並無大篇幅地講述這些國產Gear。正所謂便宜莫貪,既然Budget有限,就更加不要浪費金錢在一些無質素可言的產品上。真係唔夠錢買時,不妨儲多陣,無謂一時心急,因小失大。最後,我當然希望我這小小心得能幫到大家。如有意見、疑問或發現錯處,歡迎各位提出及作出討論。最後,小弟亦藉這post分享下以上set up 的照片。希望各位喜歡。謝謝。

圖片附件: [Duty belt setup] Duty belt setup.jpg (23-4-2012 04:40, 157.34 KB) / 該附件被下載次數 999

作者: donaldszeto31    時間: 23-4-2012 05:33

應該可以入精華,正post,十分應同師兄的講法
作者: hihi888    時間: 23-4-2012 07:46

師兄,可以加埋Dump Pouch, 真係都好有用
真係打game放便放甲,去街行山又可以放水又方便,連去旅行都可以放地圖同零食
我連影event相等過場都係放部機係個Dump Pouch到,第二個Dump Pouch種做左我既換鏡平台
幾十到百幾,真係一物幾用,底到不能相信
連LBT真品都係300有找
作者: navyjaa    時間: 23-4-2012 11:52

引用:
原帖由 hihi888 於 23-4-2012 07:46 發表
師兄,可以加埋Dump Pouch, 真係都好有用
真係打game放便放甲,去街行山又可以放水又方便,連去旅行都可以放地圖同零食
我連影event相等過場都係放部機係個Dump Pouch到,第二個Dump Pouch種做左我既換鏡平台
幾十 ...
垃圾回收袋真係好好用 .... 收起黎細細個
開出黎大大個 !!
咩狗屎垃圾放哂入去 唔想煩 !!

Dump Pouch

垃圾回收袋 ~ 五點一一果款到 ok 嫁 !!
價格合理
有好幾種 size 比大家選購
PS: 購入地點 18/F

作者: MK~    時間: 23-4-2012 11:58

師兄既慳錢妙法都幾貴下
作者: navyjaa    時間: 23-4-2012 12:00

引用:
原帖由 MK~ 於 23-4-2012 11:58 發表
師兄既慳錢妙法都幾貴下
因為全部 牌子野

作者: Lolanto    時間: 23-4-2012 12:03

引用:
原帖由 navyjaa 於 23-4-2012 12:00 發表

因為全部 牌子野
利益衝突
作者: MK~    時間: 23-4-2012 12:19

我既慳錢妙法係三十蚊網mask,幾百蚊枝槍(跟埋電同一隻彈匣),五十蚊包彈,加埋一千蚊唔洗
作者: rho837    時間: 23-4-2012 12:25

#1 - 都support啦!

貴平定義好個人! 有啲C-hings一定要米巾碌, 一啲要英巾碌, 一啲就石Q碌! 我鐘意實際碌!

作者: 蛇    時間: 23-4-2012 13:29

打game 不是一項便宜的活動.
------------完------------
作者: jpg    時間: 23-4-2012 13:29

有d國產gear做到d位錯哂。
有時用都用唔到。
所以好同意樓主所講,冇錢寧願儲多陣。
買D起碼用到有保證既,如果唔係浪費哂D錢。
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 14:02

一塊三千蚊既和牛都好簡約

呢度淨係指出十分需要既Gear,唔洗落到場聖誕樹錦款
自然慳到
作者: 蛇    時間: 23-4-2012 14:11

引用:
原帖由 MK~ 於 2012-4-23 12:19 發表
我既慳錢妙法係三十蚊網mask,幾百蚊枝槍(跟埋電同一隻彈匣),五十蚊包彈,加埋一千蚊唔洗
加幾舊買多舊安心電同安心叉機...
作者: tf141    時間: 23-4-2012 18:07

引用:
原帖由 MK~ 於 23-4-2012 12:19 發表
但係樓主揀得既野都係高quality, 唔係買嚟打幾場就會想換果d
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 18:13

引用:
原帖由 tf141 於 23-4-2012 18:07 發表

但係樓主揀得既野都係高quality, 唔係買嚟打幾場就會想換果d
Ultrafire......電筒界惡名昭彰......
聽過爆炸鋰電未
作者: ethanwch    時間: 23-4-2012 20:09     標題: 回覆 15# 的帖子

佢D電筒,你唔abuse佢(e.g.猛烈撞擊),都無咩事。我唯一聽過佢個Switch ma ma 地。佢D叉電134a,我自己都有用開,都用左5,6年又真係咩事都無wor~
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 20:21

個人經驗, cheap電筒過唔到兩年, 唔abuse, 只係正常用,跌下錦, 都難逃一劫

以樓主既價值觀黎睇, 一支6P就夠曬, 唔係既買太陽路人,fenix之類都唔錯, 超襟用又有保養
加個mount就好夠用

UF就....唔好搞了
AEG可能無乜問題, GBBR都驚佢受唔住

比個tips你,紅皮Ultrafire電,送你都咪用
作者: enochtam2    時間: 23-4-2012 20:33

引用:
原帖由 一舊水 於 23-4-2012 20:21 發表
比個tips你,紅皮Ultrafire電,送你都咪用
點解咁講?
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 20:36

引用:
原帖由 enochtam2 於 23-4-2012 20:33 發表

點解咁講?
因為打Game可以當HE手榴彈用
http://www.candlepowerforums.com ... 650-3000mA-exploded
作者: ethanwch    時間: 23-4-2012 20:37     標題: 回覆 17# 的帖子

Thanks.
So far 我都係用緊藍色個隻。
電筒,講真,真係一枝6P咩都夠。
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 20:42

我試過一次甩電極
入面好似雞蛋黃錦可以搖到有野
Xtar目前我用緊都叫唔錯,平得黎有保障
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 20:50

同埋其實出槍街見到有d都搵水魚
6P既代用LED膽貴網上店成倍幾兩倍都有
同時貴過SSP幾多下
作者: gtoray    時間: 23-4-2012 20:51

我試過鴨記Panasonic 123a爆電
SF 9p,好彩只係 尾蓋飛左出嚟
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 20:54

講起9P
P91個Setup真係無得彈
入油貴但係夠曬火侯
作者: Sophi_hk    時間: 23-4-2012 21:04

引用:
原帖由 gtoray 於 23-4-2012 20:51 發表
我試過鴨記Panasonic 123a爆電
SF 9p,好彩只係 尾蓋飛左出嚟
我有成盒pan記123A......
作者: gtoray    時間: 23-4-2012 21:06

引用:
原帖由 一舊水 於 23-4-2012 20:54 發表
講起9P
P91個Setup真係無得彈
入油貴但係夠曬火侯
換左LED膽好耐....
講真依家既LED膽更加發展成熟
講亮度同慳電都贏曬
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 21:09

引用:
原帖由 gtoray 於 23-4-2012 21:06 發表

換左LED膽好耐....
講真依家既LED膽更加發展成熟
講亮度同慳電都贏曬
各有各好錦啦
P91係得閒玩下
-------------------------------------------
網上店同KWS d價錢, 係兩位數同三位數分別...
租貴都無咁離譜掛
作者: gtoray    時間: 23-4-2012 21:32

引用:
原帖由 一舊水 於 23-4-2012 21:09 發表

各有各好錦啦
P91係得閒玩下
-------------------------------------------
黃光膽食電、過熱、易燒,唯一好處應該係穿透煙霧能力較強吧?
對於一般人嚟講真係冇必要了
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 21:34

色溫+CRI完美主義者岩玩
穿霧就好似係真既, 睇過人地D圖,黃光係射到遠D
作者: 蛇    時間: 23-4-2012 21:54

打cqb 俾你三百流明又如何...
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 21:56

引用:
原帖由 於 23-4-2012 21:54 發表
打cqb 俾你三百流明又如何...
足以令對方視力暫時受影響
不過CQB唔係好少會熄燈玩?
作者: 蛇    時間: 23-4-2012 22:00

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-4-23 21:56 發表

足以令對方視力暫時受影響
不過CQB唔係好少會熄燈玩?
你自己試過先同我講感受啦.
作者: 潛陣水    時間: 23-4-2012 22:06

引用:
原帖由 於 23-4-2012 22:00 發表

你自己試過先同我講感受啦.
你想知咩感受?
6K,10K,18K,45k,100K lux既我都有玩

正常燈光下
6K可以有短暫炫光, 被照時中央睇唔到但仍見到環境
16K有持續炫光, 被照近乎失去視線
45K眼睛完全要自動合埋, 會眼痛
100K直頭係太陽

黑暗時, 求其一支都可以令隻眼開唔到
作者: 蛇    時間: 23-4-2012 22:08

引用:
原帖由 一舊水 於 2012-4-23 22:06 發表

你想知咩感受?
6K,10K,18K,45k,100K lux既我都有玩

正常燈光下
6K可以有短暫炫光, 被照時中央睇唔到但仍見到環境
16K有持續炫光, 被照近乎失去視線
45K眼睛完全要自動合埋, 會眼痛
100K直頭係太陽

黑 ...
我係叫你落場試.
作者: visitor2004    時間: 24-4-2012 09:49

多謝C兄, 買裝備時真係遇到呢類問題, 唔知邊D又廉價又耐用, 護具真係好重要.
作者: 4jai    時間: 26-4-2012 14:00

引用:
原帖由 gtoray 於 23-4-2012 21:32 發表

黃光膽食電、過熱、易燒,唯一好處應該係穿透煙霧能力較強吧?
對於一般人嚟講真係冇必要了
依家連黃光都有led,爽皮
作者: gtoray    時間: 26-4-2012 15:05

引用:
原帖由 wonglk 於 26-4-2012 14:00 發表

依家連黃光都有led,爽皮

不過好似唔係好流行?
因為唔夠 led feel ?
作者: 4jai    時間: 26-4-2012 18:03

引用:
原帖由 gtoray 於 26-4-2012 15:05 發表

不過好似唔係好流行?
因為唔夠 led feel ?
如果真係要計"殘眼"
黃光又無白光咁殘(不過我覺得呢個唔係主因...)

但事實,黃膽係幾好玩丫....唔知點解興唔起
作者: 潛陣水    時間: 26-4-2012 20:05

黃光Led唔流行既原因
-D人成日淨係聽lumen flux就唔理其他野, 而黃光膽既lumen flux就較低(因為少左綠光) [主要原因]
-誤解成LED電筒一定係白光, 唔係白光就唔光
-螢光粉劑量要較得準, 較冷白難

色溫對殘眼影響不大, 光度較大影響
暖黃係野外就好用,但係室內,冷白/中白較好,因為綠光比較刺激眼睛,暗D都可以睇得清晨
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 27-4-2012 08:52

引用:
原帖由 於 23-4-2012 22:08 發表
我係叫你落場試.
你想約佢一齊落場試姐?
作者: 蛇    時間: 27-4-2012 16:01

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 2012-4-27 08:52 發表

你想約佢一齊落場試姐?
NO. 我係新手. 邊夠班走去同高手試野. 人地講到咁PRO. 我都係縮埋一角等高手教路算.
作者: tf141    時間: 27-4-2012 16:31

請問呢件vest叫咩名?
有咩廠出過replica?
唔該晒

圖片附件: usp-01(L).jpg (27-4-2012 16:31, 27.68 KB) / 該附件被下載次數 436

作者: ethanwch    時間: 27-4-2012 21:54     標題: 回覆 42# 的帖子

Mil-force 出 ga~ You can buy it in gun street.
作者: tf141    時間: 27-4-2012 22:17

引用:
原帖由 ethanwch 於 27-4-2012 21:54 發表
Mil-force 出 ga~ You can buy it in gun street.
搵日出開去既話留意下先, 呢件都幾好睇
唔該晒ching
作者: VEC    時間: 27-4-2012 23:02

好文, 讚

另外, 在下個人比較推薦新手買d放到彈匣同其他雜物既vest, chest rig或者webbing, 承載量會高d
作者: ACC    時間: 30-4-2012 22:35

nice Guide~
作者: ethanwch    時間: 2-6-2012 23:55     標題: 小小更新-佩搭長火使用

如各位朋友已跟據上述方案執了一套gear,而又想加多枝長火的話可以加以下的裝備。

Drop-leg molle platform

價錢約$1xx-$2xx
牌子:Pantac, 5.11等都有
再佩合適當的Molle 匣袋便可。

槍械(長火)(AEG)

同樣以Budget有限為出發點,本人覺得台灣牌子G&G, SRC, VFC E series等的產品較為適合。
其次亦可選擇一些香港牌子如 G & P 或 Kingarms 等。
另外還需要買叉電機(一定要有cut電功能)和最少一排電。

最後,如果無跟到方案執Gear 的朋友,可以等等小弟和大家再分享另一個方案。
謝謝觀看,希望幫到大家。

作者: tf141    時間: 3-6-2012 02:20

引用:
原帖由 ethanwch 於 2-6-2012 23:55 發表
如各位朋友已跟據上述方案執了一套gear,而又想加多枝長火的話可以加以下的裝備。

Drop-leg molle platform

價錢約$1xx-$2xx
牌子:Pantac, 5. ...
仲有另一個方案
good, 有新野睇
作者: ethanwch    時間: 10-7-2012 16:26     標題: 承上述更新-方案2

使用 Plate Carrier

價錢約$3xx起跳
牌子:Pantac,Guarder等都有
再佩合適當的Molle 匣袋和其他裝備袋便可。
下列圖片為裝着範例

圖片附件: [Front view 1] IMG_1782 (Medium).JPG (10-7-2012 16:26, 127.48 KB) / 該附件被下載次數 428

圖片附件: [Front view 2] IMG_1783 (Medium).JPG (10-7-2012 16:27, 121.91 KB) / 該附件被下載次數 416

圖片附件: [Rear view] IMG_1784 (Medium).JPG (10-7-2012 16:27, 123.2 KB) / 該附件被下載次數 426

作者: shinfc    時間: 17-8-2012 17:41

引用:
原帖由 navyjaa 於 23-4-2012 11:52 發表

垃圾回收袋 ~ 五點一一果款到 ok 嫁 !!
價格合理
有好幾種 size 比大家選購
PS: 購入地點 ...
唔好意思,18/F 永遠高 姐系邊度?
作者: tf141    時間: 17-8-2012 17:54

引用:
原帖由 shinfc 於 17-8-2012 17:41 發表

唔好意思,18/F 永遠高 姐系邊度?
柏裕商業中心18/F
作者: 里安    時間: 6-4-2013 03:21

個人覺得,玩美軍,唔怕有d野out好似woodland三沙(其實都好多新野)/玩兵look,上老莫度執都係個唔錯選擇
作者: ethanwch    時間: 6-8-2013 19:27     標題: 繼續簡單點好

打Game都係簡單和輕便點好

圖片附件: [1] 2013-08-03 23.14.09 (Medium).jpg (6-8-2013 19:27, 89.83 KB) / 該附件被下載次數 405

圖片附件: [2] 2013-08-02 16.41.20 (Medium).jpg (6-8-2013 19:27, 61.31 KB) / 該附件被下載次數 419

圖片附件: [3] 2013-08-02 16.40.24 (Medium).jpg (6-8-2013 19:28, 63.63 KB) / 該附件被下載次數 393

圖片附件: [4] 2013-08-02 16.36.18 (Medium).jpg (6-8-2013 19:28, 55.16 KB) / 該附件被下載次數 409

圖片附件: [5] 2013-08-02 16.35.17 (Medium).jpg (6-8-2013 19:29, 64.78 KB) / 該附件被下載次數 400

作者: tf141    時間: 8-8-2013 15:13

引用:
原帖由 ethanwch 於 6-8-2013 19:27 發表
打Game都係簡單和輕便點好
Support

當年...

今日...

圖片附件: 當年.jpg (8-8-2013 15:13, 106.8 KB) / 該附件被下載次數 419

圖片附件: 今日.jpg (8-8-2013 15:13, 100.96 KB) / 該附件被下載次數 429

作者: sovietarmy2012    時間: 8-8-2013 15:52

引用:
原帖由 tf141 於 8-8-2013 15:13 發表

Support

當年...

今日...
城市迷彩裇衫wor
作者: tf141    時間: 8-8-2013 17:04

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 8-8-2013 15:52 發表

城市迷彩裇衫wor
哈哈, 都似喎
作者: geoprotex    時間: 8-8-2013 17:12

個人認為槍燈一定揀Surefire,勝在質素穩定,而且豐儉由人,
有閒錢($2000+)可以買M600
閒錢唔多($800-1200)可以買used M951
手頭緊($200-500)都可以買G2加隻山寨mount 上魚骨
總好過一百幾十買枝超光但係上GBB會熄嘅燈。
作者: ethanwch    時間: 8-8-2013 20:34     標題: 回覆 57# 的帖子

兩睇LA, 依家都有唔少COPY槍燈係有QUALITY嘅
而且打GAME je 唔洗下下都要SUREFIRE嘅。
作者: ethanwch    時間: 19-6-2014 23:47     標題: 另類CQB手槍戰輕便選擇-FAPC X Blade-tech

如果大家身邊有些身型比較細小的朋友想參加wargame,都可以考慮下lee個setup。

圖片附件: 20140617_182806 (Medium).jpg (19-6-2014 23:47, 64.68 KB) / 該附件被下載次數 395

圖片附件: 20140617_183418 (Medium).jpg (19-6-2014 23:47, 69.68 KB) / 該附件被下載次數 389

作者: tf141    時間: 20-6-2014 00:28

引用:
原帖由 ethanwch 於 19-6-2014 23:47 發表
如果大家身邊有些身型比較細小的朋友想參加wargame,都可以考慮下lee個setup。
好正喎呢set野
作者: kin123450    時間: 20-6-2014 00:54     標題: 回覆 59# 的帖子

依SET正,CQB OUTDOOR 都應該得

題外話,個章邊到買到???THX
作者: ethanwch    時間: 20-6-2014 15:42     標題: 回覆 61# 的帖子

個章係Guarder造,幾年前係雞地買。
http://www.intrudershop.com/show_product.asp?idproduct=1424#top
作者: ethanwch    時間: 5-10-2017 02:42

最近幫朋友執的一套裝備。

一個環保袋裝得晒。

Emerson 419 plate carrier+Front molle panel
Warrior Assault System Universal Holster
http://www.warriorassaultsystems ... stol-holster-black/
Review:
https://www.youtube.com/watch?v=0HRC0jmGdoI&t=502s
5.11 Tactical Dump Pouch
5.11 Tactical Pistol Double Mag Pouch

圖片附件: [Front] DSC_1099 (Small).JPG (5-10-2017 02:42, 63.56 KB) / 該附件被下載次數 342

圖片附件: [Rear] DSC_1100 (Small).JPG (5-10-2017 02:42, 61.35 KB) / 該附件被下載次數 364

圖片附件: [Package] DSC_1080 (Small).JPG (5-10-2017 02:42, 50.44 KB) / 該附件被下載次數 354

作者: BLSK    時間: 5-10-2017 12:04

Emerson 同Tmc真係我呢啲窮學生既恩人
尤其呢幾年愈黎愈多款式,大把LXX個啲6094款
如果早啲知道交仲少學費

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0