標題: 有冇師兄玩過VVA Hi-cap舊系统 [打印本頁]

作者: rho837    時間: 23-4-2012 13:23     標題: 有冇師兄玩過VVA Hi-cap舊系统

各位大哥好,

聽人講+幾年前"現袋"呀白雲店主做左隻"白飛機"給VVA Hi-Cap(舊系统 )專打IPSC氣槍, 當時VVA贏灑(馬老爺)啲槍! 因為勁? 連日本仔都來港大手掃(白飛機)貨? 但到後來VVA轉用其他系统所以白飛機就冇再生產? 因此! VVA舊系统連隻白飛機就變成神話

又聽聞過有人講因為舊VVA系统有條撞針, 所以日本法例不許可程況下就轉換一個合挌系统, 但就唔夠舊系统好同勁?

而大家點睇現時(馬老爺)呢個大家供用系统? 有乜好處及壞處?

我只係聽回來! 真假唔知! 只係想聽師兄及大哥們心聲
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 23-4-2012 14:06

VvA行正壓系統!(對短管都好大力,原裝直上TOPGAS1.7~1.8J)

馬記行負壓系統!(較穩定當子彈離管後先blot back,要改長管先力量大增)

當玩過舊系統r-type個感覺(原裝,大火力,大後座力)現時手槍無幾多枝!

作者: privateryan    時間: 23-4-2012 17:25

尤其VVA Hi-Cap隻彈夾嘩佬大過馬記好多,再配合R-Type系統,就係好力既保證
作者: privateryan    時間: 23-4-2012 17:26

sorry,重覆左

作者: donaldszeto31    時間: 23-4-2012 20:18

VVa 舊系統最大五好處系無甲用???
作者: target    時間: 24-4-2012 00:00

唔係丫, 好似d金條咁保值
引用:
原帖由 donaldszeto31 於 23-4-2012 20:18 發表
VVa 舊系統最大五好處系無甲用???

作者: donaldszeto31    時間: 24-4-2012 20:20

就系街無得買...
作者: rho837    時間: 24-4-2012 20:31

講下!如果呢支槍番生!你地會買佢定馬老爺?

不過VvE啲手槍真係平靚正!Type-R 真係未必有得fight!
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 25-4-2012 21:43

引用:
原帖由 target 於 24-4-2012 00:00 發表
唔係丫, 好似d金條咁保值

金條

保險箱重有六條!

圖片附件: IMAG0309.jpg (25-4-2012 21:43, 52.74 KB) / 該附件被下載次數 90

作者: marking    時間: 25-4-2012 21:59

在 VVA R-Type 年代, 那支 (馬老爺) 的槍合打 IPSC?

神話的白飛機可能是說這粒 980 日元的東西.
http://sankowebshop.com/shop/ite ... &item_id=315255
作者: privateryan    時間: 27-4-2012 01:01

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 25-4-2012 21:43 發表

金條

保險箱重有六條!
唔見長金條既?
作者: mikeymike    時間: 27-4-2012 08:55

長金條我有幾條,三條係KJ,短變長都得

圖片附件: 2012-04-24 17.14.17-1977915889.jpg (27-4-2012 08:55, 66.87 KB) / 該附件被下載次數 73

作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 27-4-2012 09:00     標題: 回覆 12# 的帖子

果然金條收藏家!

早兩年有鬼佬用200美金收長匣

作者: d.s    時間: 27-4-2012 09:37

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 23-4-2012 14:06 發表
VvA行正壓系統!(對短管都好大力,原裝直上TOPGAS1.7~1.8J)

馬記行負壓系統!(較穩定當子彈離管後先blot back,要改長管先力量大增)

當玩過舊系統r-type個感覺(原裝,大火力,大後座力)現時手槍無幾多枝! ...
....你d資料真係唔識就比你嚇死,識就比你笑死....
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 27-4-2012 12:43

引用:
原帖由 d.s 於 27-4-2012 09:37 發表

可能我資料錯誤 睇黎師兄有料之人不如你幫下樓主啦!
作者: rYaN    時間: 27-4-2012 13:11

我一路都收埋一枝TYPE-R係床下底
就係用白飛機 早年前有人不斷想用高價我同買,我死都唔賣
作者: faihk    時間: 27-4-2012 23:10

我都想入支... 今日去貓RF睇都支R-type... 個支正到! 型到...
作者: Ang123456    時間: 27-4-2012 23:10

"對短管都好大力,原裝直上TOPGAS1.7~1.8J"

有咁大力咩?! 未試過有咁大力喎!
引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 23-4-2012 14:06 發表

當玩過舊系統r-type個感覺(原裝,大火力,大後座力)現時手槍無幾多枝! ...

作者: faihk    時間: 27-4-2012 23:11

引用:
原帖由 rYaN 於 27-4-2012 13:11 發表
我一路都收埋一枝TYPE-R係床下底
就係用白飛機 早年前有人不斷想用高價我同買,我死都唔賣
唔好買~ 買左佢唔好嫁~ 送比我就好啦~
作者: rYaN    時間: 27-4-2012 23:45

引用:
原帖由 faihk 於 27-4-2012 11:11 PM 發表

唔好買~ 買左佢唔好嫁~ 送比我就好啦~
你係唔係有病呀!?XD
作者: f22a    時間: 28-4-2012 00:14

見到咁多師兄玩R-Type Hi-Cap玩得咁過癮真令人羨慕
唉...............
小弟支R-Type M92FS 貴就夠貴啦
但支野既音爆聲及後座力
差過System 7 個支M9A1 不單止
直情連我們牌都勁過佢
真真令人失望........
作者: d.s    時間: 1-5-2012 08:27

引用:
原帖由 Ang123456 於 27-4-2012 23:10 發表
"對短管都好大力,原裝直上TOPGAS1.7~1.8J"

有咁大力咩?! 未試過有咁大力喎!

Pro killer 條管咁長完裝用Topgas先得1•6j....果位師兄果d短管1•8j唔知點改....?
作者: faihk    時間: 1-5-2012 12:17

其實佢出氣口舊膠仲有冇地方有?
作者: kykwong888    時間: 1-5-2012 12:42

pro killer 1.6 ?, only little modify, prokiller is over JJ, what happen to your prokiller
作者: d.s    時間: 1-5-2012 17:36

引用:
原帖由 kykwong888 於 1-5-2012 12:42 發表
pro killer 1.6 ?, only little modify, prokiller is over JJ, what happen to your prokiller
What happen?我咪寫住係原裝力1•6囉!
叻唔切!
作者: Tango1997    時間: 1-5-2012 20:00

咁R-TYPE同第一版舊系統SV係唔係同一樣野
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 1-5-2012 21:40

引用:
原帖由 d.s 於 1-5-2012 08:27 發表

Pro killer 條管咁長完裝用Topgas先得1•6j....果位師兄果d短管1•8j唔知點改....?
Sorry!師兄你啱!我醒唔起我枝枝都好長!1.8J係長管先得,抱歉係我搞錯!

圖片附件: pk3.jpg (1-5-2012 21:45, 62.24 KB) / 該附件被下載次數 51

作者: d.s    時間: 1-5-2012 21:51

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 1-5-2012 21:40 發表

Sorry!師兄你啱!我醒唔起我枝枝都好長!1.8J係長管先得,抱歉係我搞錯!
乖~肯認錯~有前途~
不過我想問多一樣:[引用你post#2 嘅留言]
[vA行正壓系統!(對短管都好大力,原裝直上TOPGAS1.7~1.8J)

當玩過舊系統r-type個感覺(原裝,大火力,大後座力)現時手槍無幾多枝!]

上文中你提及[馬記行負壓系統!(較穩定當子彈離管後先blot back]
我想問你意思係咪WA Hi-Cap正壓系統就係先blot back後子彈離管??
Thanks~
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 1-5-2012 22:50     標題: 回覆 28# 的帖子

簡單講子彈離開飛標就開始blot back
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 1-5-2012 22:52

引用:
原帖由 faihk 於 1-5-2012 12:17 發表
其實佢出氣口舊膠仲有冇地方有?
彈匣出氣膠好似童工有!
作者: kykwong888    時間: 1-5-2012 23:18

引用:
原帖由 d.s 於 1-5-2012 17:36 發表

What happen?我咪寫住係原裝力1•6囉!
叻唔切!
Not 叻唔切, but as i know, SV 6" can have the power of edge of the can top, SV 5" can have the power of can bottom, so i ask want happen, but i have miss the 原裝力, sorry
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 2-5-2012 09:00

D.S師兄我請問下3.9吋係幾大力水!因為我無短管!

Thank you
作者: faihk    時間: 2-5-2012 09:14

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 1-5-2012 22:52 發表

彈匣出氣膠好似童工有!
3Q!
作者: akboy    時間: 3-5-2012 20:29

引用:
原帖由 d.s 於 27-4-2012 09:37 發表

short barrel!  1.7j...1.8j  笑死
作者: Tango1997    時間: 3-5-2012 20:31

引用:
原帖由 tango1997 於 1-5-2012 20:00 發表
咁R-TYPE同第一版舊系統SV係唔係同一樣野
有無師兄可以解答小弟疑問呢.....THANK YOU
作者: akboy    時間: 3-5-2012 20:37

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 1-5-2012 22:52 發表

彈匣出氣膠好似童工有!
童工有... 有...2010
作者: mikeymike    時間: 3-5-2012 20:54

明x都有,啱啱買咗兩隻
作者: akboy    時間: 3-5-2012 21:09

引用:
原帖由 marking 於 25-4-2012 21:59 發表
在 VVA R-Type 年代, 那支 (馬老爺) 的槍合打 IPSC?

神話的白飛機可能是說這粒 980 日元的東西.
http://sankowebshop.com/shop/ite ... &item_id=315255
980日元 ? 日本仔今好死,  look look la.. 次貨
作者: odaan    時間: 3-5-2012 22:08

引用:
原帖由 akboy 於 3-5-2012 20:37 發表
童工有... 有...2010
童工有 , 2012-03 幫人買過

P.S.
今日都出左廣華街 , 唔記得望望有無

作者: odaan    時間: 3-5-2012 22:12

引用:
原帖由 d.s 於 1-5-2012 08:27 發表
Topgas 期期唔同 , 有一輪 SSS Topgas 落 WA 得 1.3 , 有一輪真係有 1.8 , Topgas 早期一水水 , 完全係抽獎

但我唔知係槍舊左定 Topgas 差左 , 而家打唔番果隻力
作者: marking    時間: 3-5-2012 22:14

引用:
原帖由 akboy 於 3-5-2012 21:09 發表

980日元 ? 日本仔今好死,  look look la.. 次貨
網上寫明白飛機頭黑了,而不影響運作, 只要價合及可用, 次品也不見有問題.  
而且次貨英文也有人用, 只要大家明白, 也是沒有問題.
作者: 麗娜小業    時間: 5-5-2012 17:52

引用:
原帖由 odaan 於 3-5-2012 22:12 發表

Topgas 期期唔同 , 有一輪 SSS Topgas 落 WA 得 1.3 , 有一輪真係有 1.8 , Topgas 早期一水水 , 完全係抽獎

但我唔知係槍舊左定 Topgas 差左 , 而家打唔番果隻力
4年前無玩仲係做緊100/3枝 4年後仲係100蚊3枝
而家樣樣都加價 TOPGAS 仲可以唔加 都好難再有好野

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0