標題: 有關英軍s95 dpm 花襯webbing/vest 問題 [打印本頁]

作者: louis265    時間: 24-4-2012 00:16     標題: 有關英軍s95 dpm 花襯webbing/vest 問題

請問各位師兄 以我呢隻鴨仔英軍look 應該襯webbing 定 vest 好D ?
同埋有咩需要執?玩UKSF又可唔可行呢?
見笑:

作者: Sophi_hk    時間: 24-4-2012 00:21

極簡單look
Operation Barras in 2000

圖片附件: 2552415088829479366.jpg (24-4-2012 00:21, 72.66 KB) / 該附件被下載次數 131

作者: louis265    時間: 24-4-2012 00:27     標題: 回覆 2# 的帖子

請問S95 英軍所用既WEBBING 叫咩名?小弟想去鎗街/EBAY搵轉
作者: Royal_9413    時間: 24-4-2012 00:37

引用:
原帖由 louis265 於 24-4-2012 00:27 發表
請問S95 英軍所用既WEBBING 叫咩名?小弟想去鎗街/EBAY搵轉
迷彩的叫95WEBBING, 綠色的叫90WEBBING

90的買少見少了
作者: louis265    時間: 24-4-2012 00:44     標題: 回覆 4# 的帖子

THZ!
容許我問多少少問題(鴨仔係煩D..冇計
請問舊服配新鎗(例:HK416C/HK416)會唔會慘遭恥笑?
請問UKSF 能否跳槽到SAS?如果得,裝備要求又會唔會有咩大改變?(小弟係大貪D
(其實小弟對於英軍制式方面有少少亂...唔多識有關UKSF/SAS/SBS 之間既關係以及分別,故此求解)
作者: queen    時間: 24-4-2012 01:34

引用:
原帖由 louis265 於 24-4-2012 00:44 發表
THZ!
容許我問多少少問題(鴨仔係煩D..冇計
請問舊服配新鎗(例:HK416C/HK416)會唔會慘遭恥笑?
請問UKSF 能否跳槽到SAS?如果得,裝備要求又會唔會有咩大改變?(小弟係大貪D
(其實小弟對於英軍制式方面有少少亂 ...
係嗰便已經答咗你......................英軍喺理論上並無正式用過416.......
至於時UKSF跳槽到SAS........首先.....請問知唔知UKSF全名係乜呢????上網揾吓....我諗你會易明D.........

你若然真係好想玩英軍裝備嘅.............就先睇下英軍有用咩槍先.............
作者: Royal_9413    時間: 24-4-2012 01:49

如果玩英軍, 你支416就唔用得啦
作者: louis265    時間: 24-4-2012 17:50

等入L85
作者: Sophi_hk    時間: 24-4-2012 17:59     標題: 回覆 8# 的帖子

L85?
Y NO L110A1
or L119A1
作者: louis265    時間: 24-4-2012 18:11     標題: 回覆 9# 的帖子

好似冇GBB...SAD
作者: water    時間: 24-4-2012 21:52     標題: 回覆 10# 的帖子

呢2張說是SFSG

這2張外國傳聞是SAS或SBS

如果玩DPM!個人意見CHESTRIG較快簡單方便,但接載量少!VEST比較熱!WEBBING接載量多,舒服!3樣都可以係香港搵到!
如果現役UKSF(SAS,SBS,SFSG,SRR)可能因為戰場阿富汗,伊拉克為主!著咩都有MC,ACU,三沙,英沙,什至美佬舊款沙漠(朱古力)都見到!DPM反而少見,最多都係見到上身著DPM SMOCK!至於GEAR更加[百花齊放]由早期RAV以至類似FAPC,都有(可能自購)!其實著DPM都好多槍玩SA80A1,A2,M249 PARA,AR15(C8).M733等等!

作者: louis265    時間: 24-4-2012 22:06

認真,S95 WEBBING/ASSAULT VEST 真係買少見少
作者: Royal_9413    時間: 25-4-2012 01:41

ASSAULT VEST 都易D
作者: louis265    時間: 3-5-2012 20:22

ASSAULT VEST 已買!
作者: match_man    時間: 5-5-2012 06:52     標題: 回覆 10# 的帖子

417 GBB
作者: louis265    時間: 5-5-2012 10:49     標題: 回覆 15# 的帖子

改長管姐 ?
作者: match_man    時間: 6-5-2012 06:41     標題: 回覆 16# 的帖子

查下書la~ 416 同417差好遠架
作者: sergeant3007    時間: 9-5-2012 00:53     標題: 回覆 17# 的帖子

咪就係...

416 係 5.56
417 係 7.62

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0