標題: [VFC] 關於VFC MP5問題 [打印本頁]

作者: mk23    時間: 26-4-2012 13:45     標題: 關於VFC MP5問題

大家好.
小弟發覺自已枝MP5有問題.
就係好多時知點解會有1~2粒BB彈會走入去個trigger內,鼎著個trijgger或selector,導致不能開槍或safe.
要折開個下身整走D bb彈才能回復正常.
不和各位有否遇到這情況呢?
資訊及有否解決方法??
謝謝.

作者: rho837    時間: 26-4-2012 14:11

有發生過! 但聽聞其他c-hing話用silicone oil lube技槍內件會有改進????
作者: f22a    時間: 26-4-2012 14:19

不負責任推測................
應該係彈匣含彈咀雙排出彈的設計死症
飛機推彈桿後退時可能會唔小心拖到粒BB由含彈咀頂部彈左出黎
粒BB又唔小心咁跌左落Trigger Box度
唔知換過D大小小既BB會唔會好D呢..........
作者: mk23    時間: 26-4-2012 14:52

現用牛牛及KSC 0.3bb彈,都有發生.
真不知怎解決....
作者: rho837    時間: 26-4-2012 15:09

How about the Hop up? Some people said TSX is good? Would it fix this problem?
作者: ayaka    時間: 26-4-2012 16:11

應該係隻匣咬彈位問題
作者: mk23    時間: 26-4-2012 16:29

但我兩隻匣,一隻幾日前買,一隻一出係A2時即買跟槍的(後來換了透明出彈粒膠.
昨天去打,兩隻都試過出事....

噤大家認為係hop-up, 飛機, 定或隻匣問題大D呢??

P.S.
小弟枝槍的setting係
只換了BT的bolt 穀及鋼筒set, 透明飛機及一隻匣換了透明彈膠(另一隻匣全原廠), 其它parts全原廠無改無磨.
之前只在家裹換(應該唔開超過5匣BB彈).
作者: ayaka    時間: 26-4-2012 16:39

我都係bt bolt & cylinder. 透明飛機
但改左5.1用hop膠。無咩問題

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0