標題: 新手買槍... [打印本頁]

作者: Contingency    時間: 29-4-2012 18:48     標題: 新手買槍...

我是一個新手...(好明顯係...)
我想買一枝GAS的手槍...
而且要具有全自動射擊模式...
1.市場上是否只有G18/G18C有較多的配件,容易改裝,修理...?
2.假定是G18C...哪一個廠性價比較高...
最緊要唔容易壞,壞左易整...

看不同的網,好像說marui,KSC較好...KSC 又分為日版,台版

AR...小弟的預算是1800左右,槍連3~4個夾
作者: silvano126    時間: 29-4-2012 18:58

壞左易整一定係Marui , 唔洗諗
但HKD 1,800 買唔得多野
聽其他師兄講一定要換metal slide先可以用Top Gas打Full auto , 如果唔係會爆膠架
換完都可能冇咩剩

作者: Contingency    時間: 29-4-2012 19:05

咁如果照marui,KSC 的G18C 轉埋金屬SLIDE 要大至幾錢...?...
明明G18 slids是塑膠的說...
作者: nishi    時間: 29-4-2012 19:06

marui支g18c加陣1300左右
一隻夾都要兩舊幾, 1800可能買到一槍(連一夾)+兩隻夾
如果打134a氣的話連射大概唔會有咩問題 (用氣壓較高既top gas就要學樓上師兄咁講先換金屬滑架)
引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 19:05 發表
咁如果照marui,KSC 的G18C 轉埋金屬SLIDE 要大至幾錢...?...
明明G18 slids是塑膠的說...
四舊左右, 真槍個slide好似係鋼黎
作者: ethanwch    時間: 29-4-2012 19:07

如果HKD$ 1800是您ge預算,我建議你買KSC或VFC或WE ge 18C。
另外,我唔知你有無裝備la~我建議你要留番少少錢去諗裝備配套ge問題。
For your reference:
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 19:15     標題: 回覆 5# 的帖子

其實1800至少最下限...上限我2500都ok...
we ge g18c,我係台灣網站睇到好多令人唔想買的原因...

裝備配套問我另外再諗...
因為小弟本身讀工程...打算自己買裝備再改...(通風,制冷....等等)
g18c slide 上面的CNC開口...如果有設備,圖紙我大概也可以抄到9成...
作者: enochtam2    時間: 29-4-2012 19:17

洗唔洗真marking?
要就女火金
唔洗就我們 我們牌仲有軍軍軍全力支援
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 19:22

引用:
原帖由 enochtam2 於 29-4-2012 19:17 發表
洗唔洗真marking?
要就女火金
唔洗就我們 我們牌仲有軍軍軍全力支援
marking其實係咪指照門同準星???...
作者: nishi    時間: 29-4-2012 19:25

引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 19:22 發表

marking其實係咪指照門同準星???...
slide上面"glock austria"呢類logo同刻字, 又或者個frame上面既標誌同刻字
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 19:34

哦...我明白了....marking 我本人就冇所謂...
我都係想傾向於KSC OR馬記...主因係想質量有保證...
作者: ethanwch    時間: 29-4-2012 19:46     標題: 回覆 6# 的帖子

I mean 你着上身的裝備配套。
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 20:00

師兄您有2500就TM啦長遠計,
KSC,TM我都有用,的確parts及其他周邊野TM多好多,
TM係全膠要用134A,KSC就買返黎打得TOPGAS,
不過宜家買到既都係台版,marking同準就真係......
連射會有D花洒feel........
上面師兄話而定TM $1300
要改最少要買metal slide,
一般有分steel同鋁,
steel貴d重d blowback大力d,
最平唔知,見過400度連外管都有,
要買recoil 彈弓$100,要入真holders換埋下身$2xx
2千2度~
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 20:02

引用:
原帖由 ethanwch 於 29-4-2012 19:46 發表
I mean 你着上身的裝備配套。
多謝CHING提醒...初期除左MASK同網巾之外我會再遲少少先買...
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 20:04     標題: 回覆 6# 的帖子

護目鏡請買真品......
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 20:29

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:04 發表
護目鏡請買真品......
當然明白,護具的質量一定比其他野重要....
如果我買左都一定要反屋射番一輪先落場...(咁個時我帶咩 )

如果係...真係要用TM...咁邊間平少少....或者有質量保證...?
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 20:42     標題: 回覆 15# 的帖子

明記,西京,童工
自己行轉先知......
護目鏡買返黎又唔駛射既......
您可以買ESS ICE-2X外加一個普通MASK就可以
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 21:00

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:42 發表
明記,西京,童工
自己行轉先知......
護目鏡買返黎又唔駛射既......
您可以買ESS ICE-2X外加一個普通MASK就可以
ESS ICE-2X 通常幾錢...??
作者: ethanwch    時間: 29-4-2012 21:10

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 20:00 發表
師兄您有2500就TM啦長遠計,
KSC,TM我都有用,的確parts及其他周邊野TM多好多,
TM係全膠要用134A,KSC就買返黎打得TOPGAS,
不過宜家買到既都係台版,marking同準就真係......
連射會有D花洒feel........
上面師兄話 ...
其實KSC 有幾唔準呢?係一般Combat situation 打Centre mass,個人覺得真係無咩問題。
當然你話打IPSC ge 話,咁一定揀Marui la~
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 21:43     標題: 回覆 18# 的帖子

所以我咪話兩個牌子我都有囉............
落場我都係用KSC.......
我無話佢好差,打CQB得0個幾米當然可以啦,
我係ksc同TM比較緊囉......話比樓主知個分別,
&您有冇哂日版,台版ksc同tm g18c?
您試下就知台版ksc真係有D花洒feel.......[同tm比吖......... ]
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 21:45     標題: 回覆 17# 的帖子

我買時600內

http://www.supremeco.com.hk/tc/product_details.php?pid=6643

作者: tf141    時間: 29-4-2012 22:21

我自己幾鍾意KSC既野, 所以budget唔多又想有金身/金屬slide既話我都推薦KSC台版, 不過Glock 18呢d連射手槍我就唔知啦.....
作者: ethanwch    時間: 29-4-2012 22:21     標題: 回覆 19# 的帖子

你話同款槍唔同牌子都要有齊就真係難D la~不過圍內朋友計埋自己都有就真ge。
大家都有比較,但真係覺得一般Combat situation ge 距離 (even outdoor game) 以打中一個Man Size target為原則,KSC 同 Marui 分別真係不大。如果話要打D係Cover 突左手腳出黎ge話 Marui 當然有絕對優勝ge地方la~
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 22:57

我都估到咁答實有師兄會話差幾遠.........
都話我係用ksc落場........
我唔係話佢單發有問題
都唔係話打唔到您所指一般Combat situation距離
其實我係講緊佢個連射..........
樓主講到明用連射.....
有2500筆直點解唔買支各方面都好"一點"呢?
ksc個連射係可以突然有幾發射左去偏黎目標45度.......而且好易壊
不過連射係易壊d,如果唔係樓主要連射我會叫佢唔好買18c........
之前有人問$1000 買g17~
我都係答佢ksc.....
之後好多人答tm......
無人理個筆直得1000........
我係根據樓主要求而答
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 23:20

引用:
原帖由 Waterter 於 29-4-2012 22:57 發表
我都估到咁答實有師兄會話差幾遠.........
都話我係用ksc落場........
我唔係話佢單發有問題
都唔係話打唔到您所指一般Combat situation距離
其實我係講緊佢個連射..........
樓主講到明用連射.....
有2500筆直 ...
原來多左個全自動,係決定上有咁大差別
因為小弟係買左第一枝槍過後,買野的方向會去左護具,服裝上,
所以先想買一把適合CQB不過又可以落野外有全自動的槍...

好奇一問...如果我無需要全自動,中等手型,G系的槍邊枝好用
其他條件同上
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 23:35     標題: 回覆 24# 的帖子

您呢個問題要您自己揸上手先知,
我隻手都唔大,g17就岩岩好
如果真係太大可以試下G19>G26咁試
您買時叫人拎比您揸上手試左先
作者: ethanwch    時間: 29-4-2012 23:42     標題: 回覆 23# 的帖子

連射易壞D 就真ge,但我覺得偶有"暴走彈"係可接受。
但我覺得$2500 ge 話,淨槍+改+匣的話,Marui係OK ge~但如果要加埋Gear就真係會budget tight 左D。
我諗你用得咁多錢去攪枝槍,一個decent 少少ge holster 係唔少得。
P.S.我唔係話Marui 唔好, 不過我會諗埋其他配套問題。
作者: Waterter    時間: 29-4-2012 23:46

P.S. 馬記得17,18,26,
KSC有17,18,19,23,26,34,35
有D有全自動,自己睇
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 23:55

引用:
原帖由 ethanwch 於 29-4-2012 23:42 發表
連射易壞D 就真ge,但我覺得偶有"暴走彈"係可接受。
但我覺得$2500 ge 話,淨槍+改+匣的話,Marui係OK ge~但如果要加埋Gear就真係會budget tight 左D。
我諗你用得咁多錢去攪枝槍,一個decent 少少ge holster 係唔 ...
唔係話TM多零件啱用咩?
咁仲有咩配套問題??
作者: Contingency    時間: 29-4-2012 23:57     標題: 回覆 27# 的帖子

如果買要全自動不如18算啦...
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 00:08

http://shop.ehobbyasia.com/catal ... er=name&q=glock

自己睇邊D係有全自動

作者: tf141    時間: 30-4-2012 00:14

引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 23:55 發表

唔係話TM多零件啱用咩?
咁仲有咩配套問題??
唔係呢d配套, 係講緊你要預錢買下holster, 彈匣, mag pouch等等既野, 全部都要錢
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 00:20

不如樓主您講清楚2500係淨買槍同匣,D gear另計
定係包哂所有野?
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 00:20

del.

作者: Contingency    時間: 30-4-2012 00:28

2500包槍本身,外加的滑套(如需),夾數個...

槍套唔包...根本就係唔記得左...
套又有咩介紹?200-400
純黑即可...
白癡咁問各師兄...有無係可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架?
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 00:28

純黑即可...
白癡咁問各師兄...有無係可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架?
作者: ethanwch    時間: 30-4-2012 00:30     標題: 回覆 28# 的帖子

marui 係多零件,多補品。但唔fit 真品holster 已經夠煩。不過要改實改到ge~錢ge 問題je。
同埋,我唔見得KSC壞得ge 零件係有幾難配唔番。不過KSC零件比起marui 無咁多現貨就真ge。

之於你話一定要有連射ge話,Glock 18 係不錯ge choice,但我覺得Marui 要改到用到top gas ge 野實在太多同煩,長遠黎講我諗你會用好多錢係佢身上,再者改完我驚你又未必捨得粗用。Anyway, this is your choice.你喜歡就得la~
P.S. 我枝KSC Glock 17 壞就真係無咩壞過,打左8,9年都係換左個take down lever 同magazine catch。
作者: ethanwch    時間: 30-4-2012 00:39     標題: 回覆 35# 的帖子

Holster 你睇番我之前俾你果個Post,應該可以幫到你。
同埋係無holster可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架。
作者: tf141    時間: 30-4-2012 00:39

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 00:28 發表

純黑即可...
$200 - $400既槍套, 如果係真品應該只有掛腰既level.1或少量level.2可以選擇, 掛大脾要買copy啦, 不過holster我建議買真品, 因為市面上既copy唔多掂
"曬裝係左右大腿俾左右手拎".....唔明你想講咩野
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 00:43

其實用134a 同Top gas差幾遠??
如果唔洗改咁咪無問題??
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 00:47

引用:
原帖由 tf141 於 30-4-2012 00:39 發表

$200 - $400既槍套, 如果係真品應該只有掛腰既level.1或少量level.2可以選擇, 掛大脾要買copy啦, 不過holster我建議買真品, 因為市面上既copy唔多掂
"曬裝係左右大腿俾左右手拎".....唔明你想講咩野
小弟基本上左右手都可以係主手...,所以有可能安係左邊或右邊...
Level1 2係咩意思??
作者: tf141    時間: 30-4-2012 00:47

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 00:43 發表
其實用134a 同Top gas差幾遠??
如果唔洗改咁咪無問題??
134A比Topgas貴
134A比Topgas細力
134A比Topgas冇咁易傷槍

膠slide可以用Topgas不過會比較易爆
金屬slide用134A通常都會推唔郁
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 00:53     標題: 回覆 39# 的帖子

係咁既
134a 同Top gas一樣可以用係KSC同馬記
只係馬記老原係膠架,頂唔到Top gas,會好快爆
134a推metal slide回得慢d,但其實都推得到
您一樣可以用老原馬記打134a,打爆先算
其實條數我之前計埋俾您,只有slide同recoil spring係必須
唔想煩ksc即可

作者: tf141    時間: 30-4-2012 00:54

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 00:47 發表

小弟基本上左右手都可以係主手...,所以有可能安係左邊或右邊...
Level1 2係咩意思??
= =
你邊隻手寫字就裝係果邊啦, 唔好冇野搵野嚟攪好冇

level係講緊holster有幾多個設計去鎖住枝槍係holster入面
通常level.1既holster都係靠個holster本身去夾住枝槍, 冇其他鎖
level.2既holster就會要你draw槍既時候同時解除holster既"鎖"先可以draw到槍, 通常都係禁下制之類
去到愈高level鎖就愈多, 價錢亦會愈貴.....而另外掛大脾又會比掛腰貴, 可以俾你槍燈連槍一齊放既holster又會比淨係for放槍既貴等等

PS: 以同一個牌子既holster而論
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 00:56     標題: 回覆 40# 的帖子

只可以買兩個~
http://www.blackhawk.com/
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 00:58     標題: 回覆 43# 的帖子

詳細,樓主可以唔駛自己睇
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 00:58

咁我大概打爆先算,主要係等銀包回回氣...

作者: Contingency    時間: 30-4-2012 01:23

引用:
原帖由 Waterter 於 30-4-2012 00:56 發表
只可以買兩個~
http://www.blackhawk.com/
香港有正式代理嗎??
麻煩師兄...
作者: tf141    時間: 30-4-2012 01:29

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 01:23 發表

香港有正式代理嗎??
麻煩師兄...
Blackhawk係香港既代理就係18/F
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 01:34

引用:
原帖由 tf141 於 30-4-2012 01:29 發表

Blackhawk係香港既代理就係18/F
永低行?...我見大家都唔想嚮朵...
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 01:36     標題: 回覆 49# 的帖子

無錯
作者: tf141    時間: 30-4-2012 02:34

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 01:34 發表

永低行?...我見大家都唔想嚮朵...
冇錯, 呢到唔開得真名
作者: ethanwch    時間: 30-4-2012 04:10

如你有興趣了解下holster 的話可以睇下lee條片:
http://www.youtube.com/watch?v=lP56ePQ0tQo
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 07:22

多謝曬各位師的講解...
作者: 潛陣水    時間: 30-4-2012 07:23

其實marui天生都打得起topgas
打到壞架先換都唔遲
個人經驗
全/半自動都無問題
至今我d槍都未爆架
但請注意,打topgas可能令內部零件鬆動, 最常見係螺絲
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 07:23

Del

作者: 潛陣水    時間: 30-4-2012 07:26

引用:
原帖由 Waterter 於 30-4-2012 00:53 發表
係咁既
134a 同Top gas一樣可以用係KSC同馬記
只係馬記老原係膠架,頂唔到Top gas,會好快爆
134a推metal slide回得慢d,但其實都推得到
您一樣可以用老原馬記打134a,打爆先算
其實條數我之前計埋俾您,只有slide同 ...
個人意見
其實topgas無想象中咁易爆架
最簡單換條150%回鏜彈弓已經吸返唔少衝擊力
原裝打咁耐都未出過事
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 07:30

咁應該換彈弓定滑套先?定一齊換??
作者: 潛陣水    時間: 30-4-2012 07:34

換彈弓係吸收衝擊力
換金架係等條slide唔會受力過度而爆

先換彈弓會延長ABS slide壽命(如果打topgas)
但用返HFC有機會可能出現發生會有拉唔曬全程既情況

銀包唔容許就先唔理條slide
甚至連彈弓都可以唔洗理住
用topgas打返一年都未得爆

作者: Contingency    時間: 30-4-2012 08:23

HFC係咩泥??
作者: 潛陣水    時間: 30-4-2012 08:25

HFC134a
較細力的gas
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 11:07

嘩~您地咁早晨=.=
是咁的~
爆唔爆架,幾時爆架睇您彩數,
有師兄話成年都冇事(唔打咪冇事囉 )
有人話一星期唔夠爆(不停狂操?)
我只可以話我對上支老原17一星期一場GAME第五場KO左~
另KSC18C四個月度爆飛機,唔記得打左幾多場,少連射,唔知樓主您覺得快唔快~
recoil spring好平既....100都唔駛,一次買埋都得,樓主話事啦

http://shop.ehobbyasia.com/guard ... -for-marui-g17.html
作者: 潛陣水    時間: 30-4-2012 11:10

師兄你真唔好彩...
我無可否定果然係馬記耐用
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 11:19     標題: 回覆 62# 的帖子

所以之後0個d一買返黎即換先
KSC個次仲要飛走左d parts搵唔返
地獄黑仔王..........
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 13:13

飛機係咩??
如果換彈弓同滑套難唔難??
買定當後備...
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 15:49     標題: 回覆 64# 的帖子

呢個係飛機
http://shop.ehobbyasia.com/guard ... jw-glock-17-26.html
彈弓同滑套其實唔難換,
不過滑套要睇牌子,
吉打一定要汁,最少我買過六set有鋁有steel都要汁~
pgc同sd都可以直上,不過唔肯定係咪所有款都唔駛
d牌我有一set但冇裝過,所以唔知
其他牌子我冇用過,等用過既師兄答您
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 20:46

如果唔洗特殊手法OR工具,我都有信心安裝到GE~~

我見holsters唔包繩扣大腿....
E D繩又洗唔洗講究??...
唔會係個山頭跑跑下跌炮掛...

作者: gtoray    時間: 30-4-2012 20:55

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 20:46 發表
如果唔洗特殊手法OR工具,我都有信心安裝到GE~~

我見holsters唔包繩扣大腿....
E D繩又洗唔洗講究??...
唔會係個山頭跑跑下跌炮掛...
其實槍繩唔係太需要
有時反而阻頭阻勢

一般良好既holster係唔容易跌槍
倒是比較難保證唔跌匣....
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 21:02     標題: 回覆 66# 的帖子

您宜家先買得支短火~
打緊0個時都揸住支槍啦~
駛咩驚
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 21:13

你地又講得啱...
不過我係指連接大腿同個槍套的黑色尼龍帶...
我個人覺得槍繩唔好睇...
作者: gtoray    時間: 30-4-2012 21:54

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 21:13 發表
你地又講得啱...
不過我係指連接大腿同個槍套的黑色尼龍帶...
Which one?
Link pls
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 22:19

http://www.blackhawk.com/product/SERPA-CQC-wCarbon-Fiber-Finish,1144,1410.htm
http://www.blackhawk.com/product/SERPA-CQC-wMatte-Finish,1145,1410.htm

因為幾隻都係剩套...繩都冇條,所以有此一問...
level 3就咩都有...不過$$就高到high high...
作者: gtoray    時間: 30-4-2012 22:28

因為有d  holster設計係高度個人化
呢隻要加drop leg panel

作者: Waterter    時間: 30-4-2012 22:29

扣係腰度囉~
樓主係覺得貴

作者: Contingency    時間: 30-4-2012 22:34

ja係好似張圖咁得一個套...
定其實有包埋繩...?
如果唔包難唔難搵....

好...結論係...又要搵條靚腰帶...唔係等跌褲...
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 22:49

即係咁
您係咪一定要掛大脾呢?
作者: nishi    時間: 30-4-2012 22:51

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 22:34 發表
ja係好似張圖咁得一個套...
定其實有包埋繩...?
如果唔包難唔難搵....

好...結論係...又要搵條靚腰帶...唔係等跌褲...
舊野買番黎有兩塊板,可以套條皮帶入去掛腰用
要另外買既套件係上面張圖果隻掛大脾/仲有另一隻係插落molle系統上面用既零件

索實d就唔會甩褲...如果唔係特別想玩造型,
是但買條幾廿蚊ipsc腰帶就夠, 再唔係用番普通皮帶都ok~

我加陣都係用緊呢個, 掛腰, 感覺唔錯~

作者: Contingency    時間: 30-4-2012 22:52

理想係大腿...不過如果唔係大腿可以save幾多銀...
作者: nishi    時間: 30-4-2012 22:54

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 22:52 發表
果塊野上次睇好似要成四舊幾五舊...(如果冇記錯)
作者: Waterter    時間: 30-4-2012 23:07     標題: 回覆 77# 的帖子

其實您覺得貴可以唔買咁多野住
您打左第一次未?
d gear 係您打多幾次就會自然知咩0岩自己
您而家話想掛大脾
可能您打一場之後就想掛腰呢
買左d最基本先,其他慢慢汁
作者: Contingency    時間: 30-4-2012 23:35

前前後後打過10次...
不過最近成為上班一族先...開始肯投資玩...
非常明白輕好緊要先想買手槍....(外加特別中意手槍...)
長火只好壓後先算lu~~~
作者: tf141    時間: 30-4-2012 23:47

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 22:52 發表
一個Blackhawk的Serpa CQC holster要$400
一塊自行轉大腿holster用的腿版價值$600 (定$500? 唔記得咗...)

與其要咁轉, 不如直接買個Serpa Tactical holster, 個holster本身會有少少唔同樣 (不過未必個個槍款都有, 如果冇都係要自己買CQC再買腿板轉)
作者: Contingency    時間: 1-5-2012 00:03

http://www.supremeco.com.hk/tc/product_details.php?pid=4833
from永低行...

for g17...不過外型一樣的18應該用到??
ching係咪指e種...?
作者: nishi    時間: 1-5-2012 00:04

呢隻掛腰的

http://www.blackhawk.com/catalog/SERPA-Tactical,1416.htm,
掛腿既~

作者: tf141    時間: 1-5-2012 00:24

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 00:03 發表
http://www.supremeco.com.hk/tc/product_details.php?pid=4833
from永低行...

for g17...不過外型一樣的18應該用到??
ching係咪指e種...?
係呀, 17同18應該係用同一款
用Blackhawk level.2 Serpa holster想掛大脾方法有兩種:
第一種係買呢個http://www.supremeco.com.hk/tc/product_details.php?pid=4833
再加呢個http://www.blackhawk.com/product/Tactical-Holster-Platform,814,82.htm

第二種係直接買呢個http://www.blackhawk.com/product/Level-2-Tactical-SERPA-Holster,1173,1416.htm
作者: Contingency    時間: 1-5-2012 00:30

引用:
原帖由 nishi 於 1-5-2012 00:04 發表
呢隻掛腰的

http://www.blackhawk.com/catalog/SERPA-Tactical,1416.htm,
掛腿既~
真係要貴成一百....一百美金...
可唔可以放埋夾...定要自己再掛袋??

一set套包掛袋又要幾銀...
作者: Contingency    時間: 1-5-2012 00:35

http://www.blackhawk.com/product/Tactical-Holster-Platform,814,82.htm
個網到有冇黑色....因為小弟非常(x10)想要黑色....
作者: Waterter    時間: 1-5-2012 00:38

匣袋另外買~
可以唔買真品住$100內
http://www.blackhawk.com/catalog/Accessories,82.htm
作者: tf141    時間: 1-5-2012 00:39

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 00:35 發表
http://www.blackhawk.com/product/Tactical-Holster-Platform,814,82.htm
個網到有冇黑色....因為小弟非常(x10)想要黑色....
有黑色
作者: tf141    時間: 1-5-2012 00:39

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 00:30 發表

真係要貴成一百....一百美金...
可唔可以放埋夾...定要自己再掛袋??

一set套包掛袋又要幾銀...
匣套另外買
作者: Waterter    時間: 1-5-2012 00:39     標題: 回覆 86# 的帖子

choose colour 度咪有囉......
作者: Contingency    時間: 1-5-2012 01:25

抱歉,見到價錢就發狂了...
可惜永低行型號得好少,價錢同官網差唔多,自己係官網要食運費
作者: tf141    時間: 1-5-2012 01:35

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 01:25 發表
抱歉,見到價錢就發狂了...
可惜永低行型號得好少,價錢同官網差唔多,自己係官網要食運費
其實你想要咩型號呢?
Glock既話18/F都可能會有, 冇都可以叫佢地幫你訂
作者: Waterter    時間: 1-5-2012 01:35

佢個網唔一定show哂出黎
您一定要去行下架
個價都唔係正價,多數平d,所以要上去睇
冇您要既可以叫佢訂,
作者: Contingency    時間: 1-5-2012 01:45

訂做?!!...真係唔講唔知...
咁係咪海鮮價...
18樓我都有行過,不過當時主要睇手套...
作者: gtoray    時間: 1-5-2012 01:52

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 01:45 發表
訂做?!!...真係唔講唔知...
咁係咪海鮮價...
18樓我都有行過,不過當時主要睇手套...
訂貨.....
作者: ethanwch    時間: 1-5-2012 01:58

樓主,唔好怪我多口。Lee 個世界無可能又要馬兒好又要馬兒不吃草。每件物件都有佢ge 價值,你要做佢而達到你ge要求,付出係必然ge~
我諗Lee到7頁ge replies,我諗你整理下,都應該可以整到張checklist出黎,你出槍街行一轉,帶埋你ge預算資金出去,對比下,啱價就買,唔啱咪留番舊錢儲多陣先。
作者: Waterter    時間: 1-5-2012 02:00

訂做........o嘴
作者: nishi    時間: 1-5-2012 02:05

不過講真, 我覺得如果學樓主話唔買長槍住, 我覺得唔一定要買HOLSTER住既~
我平時打CQB多數都只拎手槍, 講真真係冇幾可會HOLSTER, 出到死人區唔想拎住咪放低囉~
作者: Contingency    時間: 1-5-2012 09:54

我又將訂貨同訂做睇錯左...
多謝各師兄的意見槍套我會好好考慮
據說唔少廠的夾馬記都用到,不過用反原廠好定,咩我們牌個D好

今日會落槍街行一轉....實地研究下
作者: Contingency    時間: 1-5-2012 20:11

多謝曬各師兄的意見...
最後今日我係MK行泥行去...
用左$266X買左下列的野...

MARUI G18C
1個短夾
2個長夾
入彈器...
銃之氣134
MARUI 3200發BB
BLACKHAWK TACTICAL GLOVE

槍套的問題,18/F話馬記將支槍做大左....所以插唔入...
全MK都冇....
有冇CHING幫到我手...

我想搵 L2/L1 CQC 掛大腿的槍套...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0