發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 12:03 發表

玩MK18 MOD 0好,定MAGPUL好呢?不過我支VFC SR16已經係magpul multicam尾托&grip,XTM護木,ASAP Ambidextrous Sling Attachment Point!!但係gp個colt槍身另一面又有啲字喎,咁點做擂射刻MK18 MOD 0呀??
p牌幫到你

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 12:02 發表

豬崎話打到22氣ga ma, 咁我諗流流地打下topgas都冇問題ge, 同埋其他問題解決左之後, 個後座力又真係比WA夾大的. 不過呢個唔係豬崎ge功勞, 我當係垃圾回收, 國狗再造ja. 而且我諗去D專業ge地方買D靚D ge o ring,  ...
後座力比WA夾大??
點改呀師兄!!分享下得嘛??!

引用:
原帖由 d.s 於 17-5-2009 12:07 發表

後座力比WA夾大??
點改呀師兄!!分享下得嘛??!
http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D2&page=34

呢個方法唔洗pre-cock. 我發現如果如原裝power的hammer彈弓, WA個後座力係比豬崎大, 但係當hammer彈弓個力量大番咁上下, 豬崎個後座力又會比WA大, 可能係WA個嘩佬限流比豬崎多, 當個hammer夠力, 撞得開豬崎, 個出氣量反而會比WA多. 可能我咁屈法, 係唔只120%

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 12:06 發表

豬崎真係要請你番去做公關
件產品係唔掂嘅就講乜都冇用啦吓嘩~?!
而事實就如F22師兄講,個Valve設計真係有問題喎...
GHK話頂到22kg gas??
我冇22kg gas,有冇師兄可以做實驗??

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 12:12 發表

http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D2&page=34

呢個方法唔洗pre-cock. 我發現如果如原裝power的hammer彈弓, WA個後座力係比豬崎大, 但係當hammer彈弓個力量大番 ...
I see~謝分享!!

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 12:32 發表

乜MK18 MOD 0唔係M4A1 Carbine槍身咩??點解會係AR15 M16A1既?仲有我唔想又洗錢買槍身,我想淨刻MK18 MOD 0就算啦
你真係多野想, 你可考瀘用貼紙

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 12:32 發表

乜MK18 MOD 0唔係M4A1 Carbine槍身咩??點解會係AR15 M16A1既?仲有我唔想又洗錢買槍身,我想淨刻MK18 MOD 0就算啦
e個先係正宗呢~
如果要一面刻字....一面laser的話應該無了
p牌身先係真數....不過真係貴
我遲遲都未捨得出手

引用:
原帖由 ayaka 於 17-5-2009 12:49 發表

e個先係正宗呢~
如果要一面刻字....一面laser的話應該無了
p牌身先係真數....不過真係貴
我遲遲都未捨得出手
買齊彈夾就係換身ge時候啦

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 13:38 發表

多謝各位師兄既意見,我決定咗買G&P M4A1 Steel barrel (short),跟住改MK18 MOD 0啦!!!不過我想問下P牌即係咩呀??
"Prime" 出既金身
塑膠戰隊

我好想買P記個Mk18身,不過真係唔寫得... 個價差唔多可以買多枝豬標WOC

GBB實在是太好玩, 真係要好似magpul咁玩先得, 例如支槍冇反應果時要Chamber Check... 由其是用左豬崎夾!

一雞full住都可以無啦啦冇反應, 望下條bolt又唔係double feed, 拉開佢望下Chamber同mag都仲有彈... 只係撞槌起唔到

見鬼! 打打下冇反應, Chamber有彈, mag有彈, bolt冇lock, 但係hammer冇起... 發生咩野事?

退左夾拉一下之後又打得埋剩下果半排夾...

弗!!!!
終於知何解出現碎彈了~~~~~~~
好似唔關GH崎匣事...

係RA踢粒7號parts問題..
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

發新話題