發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 lololo 於 17-5-2009 16:25 發表
弗!!!!
終於知何解出現碎彈了~~~~~~~
好似唔關GH崎匣事...

係RA踢粒7號parts問題..
咁就放心入了~

7號parts是什麼? 我本說明書埋左唔知係邊, 是飛機咀嗎?

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 16:28 發表

咁就放心入了~

7號parts是什麼? 我本說明書埋左唔知係邊, 是飛機咀嗎?
固定飛機果塊膠~~

但最攞命係當我換份全新GP bolt + 白機去試時...........
景然小便彈

早知甘銀麻煩..就乜七都唔換..
之前未裝NPA-ass...鋁機時支鎗仲鬼甘精神...

仲有RA果粒bolt lock 都唔知係乜鋼做的..
我果隻己經KO左...

真係捉虫入C food

Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 17-5-2009 16:27 發表

除咗Prime,仲有咩有出gbb既mk18金身呀??太貴啦
除左P牌,就係豬標,井記都有散賣(KWS唔知有無),不過剩買身都唔平,我都係覺得買支粟米筒WOC要佢個M4身算啦

引用:
原帖由 lololo 於 17-5-2009 16:39 發表

固定飛機果塊膠~~

但最攞命係當我換份全新GP bolt + 白機去試時...........
景然小便彈

早知甘銀麻煩..就乜七都唔換..
之前未裝NPA-ass...鋁機時支鎗仲鬼甘精神...

仲有RA果 ...
豬標隻白飛機有冇放彈弓入去固定個飛機芯? 呢個可能係小便彈主因.

Bolt lock我仲用緊原裝, 隻色好夾, 我都唔打算換, 要換都係換果塊鐵仔only

[quote]原帖由 d.s 於 17-5-2009 12:14 發表

件產品係唔掂

附件

17-5-2009 19:19

引用:
原帖由 F22 於 17-5-2009 19:19 發表

我係一買返鈬入top gas條嘩呶蕊已經係咁漏,橫掂拆開順手鋸埋嘩呶杯,各位如果玩過拖喉槍只鋸兩條嘩呶杯腳根本係碎料,我連嘩呶蕊都冇磨幼,己經好留力啦.....
GHK話頂到22KG?定係22氣咋? 不過 ...
我細個果時都試過咁改支Glock 彈夾, 但係又唔覺有咩野出入...

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 20:02 發表

我細個果時都試過咁改支Glock 彈夾, 但係又唔覺有咩野出入...
我都甘樣改過支馬記5.1~~~都係唔覺有咩分別
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

WE M4 Parts裝落WA M4度....

啤鈴一大粒~!
有乜用?!代替Buffer Tube內吸震膠,純粹令彈簧收縮時轉得順d而已(彈簧收縮時係會轉的).....
用落WA度又想Lock到Bolt緊記打散佢.只用大啤鈴就OK.
.....
............
..............
....實情落新填地應該有淨啤鈴賣....
好明顥會平d添........

附件

18-5-2009 01:21

引用:
原帖由 d.s 於 18-5-2009 01:21 發表
WE M4 Parts裝落WA M4度....

啤鈴一大粒~!
有乜用?!代替Buffer Tube內吸震膠,純粹令彈簧收縮時轉得順d而已(彈簧收縮時係會轉的).....
用落WA度又想Lock到Bolt緊記打散佢.只用大啤鈴就OK.
.....
............
...
同啤呤尾頂一樣
再墊厚d...用埋120%彈弓打快頻

引用:
原帖由 ayaka 於 18-5-2009 01:37 發表

同啤呤尾頂一樣
再墊厚d...用埋120%彈弓打快頻
打快頻要換埋鋁Bolt喎~~

回復 1543# 的帖子

U polisd the hammer edge in to 90 degree(the contact position with auto cear), coz when the bolt return to front and coz vibrate and make the auto cear cannot lock the hammer , when U polish the hammer the problem will solve !
I Love my Yuki Meow

引用:
原帖由 lololo 於 17-5-2009 20:43 發表

我都甘樣改過支馬記5.1~~~都係唔覺有咩分別
理論上流量會大咗,我諗用測速器度會有分別..

引用:
原帖由 d.s 於 18-5-2009 09:28 發表

理論上流量會大咗,我諗用測速器度會有分別..
但係道氣應該會比飛機cut左

去左bolt back道

引用:
原帖由 hermanht 於 15-5-2009 20:36 發表

#507 快D搞搞佢

http://www.civiliangunner.com/cg ... =page%3D1#pid431654
試左師兄的做法
用GP 120% HAMMER SPRING改(我用原裝firing pin)
見條彈弓有個位頂住....唔怕會頂左firing pin出黎
所以屈左好多....宜家超正
用番wa匣個recoil真係強好多

GHK WA M4 匣保養方式

感謝玩家們的意見與指教,
1.如果玩家遇到彈匣太久沒用,灌氣時由出氣口漏氣,可嘗試將氣閥上點低黏度矽油,如照片所示 :

2.如果彈匣需長時間放置不用,建議可灌少量低壓瓦斯,倒置放置,如下所示:

如果玩家有任何問題,請洽經銷商或直接向本公司反應,謝謝!
GHK團隊

發新話題