發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 jh333233 於 25-1-2009 12:05 發表

平既我就會買
咁你認為要平成點呢?

其實我認為wa原裝都唔貴了,
加上我大都會用prime的parts,
如果買g&p未必咁低

出問題了,我枝槍無bolt lock?
想問一下彈匣要bolt lock條金屬條應該推前定後(最好有圖,thx~)?
還有我換value lock時條彈弓比我整彎曲咗d d,有無影響,
有無得換?因為我唔知點放番條彈弓入去,有人可以教一教我嗎?
thx~

I am eagerly await someone to release a VN style magazine for WA M4. It will be a big plus for that SPR/A I'm going to get. yeah... the only thing that holds me off from buying the G&P SPR is the standard 30rd magazine, they don't fit together very well...

打一粒彈單發有時有lock bolt,
有時無,auto就一定無,會唔會係今日太凍,
唔夠力 ......

回復 883# 的帖子

睇來都喺拎唔到去打game了....

其實可唔可以張d氣分多d落blowback, 小d落lub bb彈度, 咁米可以小d joule lor?

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 25-1-2009 18:33 發表

其實可唔可以張d氣分多d落blowback, 小d落lub bb彈度, 咁米可以小d joule lor?
應該可以的
不過飛機D數要改過先可以做到
要改造過D影響入氣同出氣的部位
最好訂做過一隻(會耐用D)

其實用減速器都可以有效降JOULE....本人試過覺得用後無咩影響精度

我聽d人講減速器其實減得好小...

but, 我到想知邊度有得買同幾$!

等我整個list要買咩先!

好多間都有ar...pro岩的around $80

thx =]]]]

And here is the list:

G&P WA M4A1
Pro Arms 減速器
Prime Hop-up set
G&P O-ring squared x3
WA Mag x3
G&P Violet Hop-up plastic (Added)

dont know will buy Prime metal body or not... Maybe summer holiday when i come back HK

引用:
原帖由 gabrielwong1991 於 25-1-2009 18:33 發表

http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D2&page=13

ching 們~
請問buffer tube 有咩推介?
Thanks
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

今日拆開枝槍睇下點舛無lock bolt,
發覺bolt lock無咩問題,可能係個匣後面塊膠片磨損咗,
or個bolt低磨損咗,導致彈唔到個bolt lock去lock bolt,
但其實會唔會係我拆匣個時整彎咗條彈弓,導致唔夠力彈起個bolt lock呢?
有冇人知彈匣條彈弓邊到有得買來換呀?

引用:
原帖由 桸藍 於 25-1-2009 14:55 發表
其實我認為wa原裝都唔貴了,
加上我大都會用prime的parts,
如果買g&p未必咁低
我第一批入CQBR,HKD$3XXX,
老實講,以WA手鎗一向定價比較,
M4唔算太貴,生意始終要賺錢,
而後來DELTA版只售HKD$26XX就更低玩~
貴就貴在彈匣~設計簡單複雜化,漏氣之餘又唔跌得,
so,我冇再另入匣,死等平匣!!

引用:

等下啦,將來實有機會做到可以set power嘅........

發新話題