發新話題

[WE] WE GBB M4專區

引用:
原帖由 twk810 於 21-6-2009 18:52 發表
各位師兄,請兄拆枝m4既前節需唔需要買特別既工具?
之前未玩過m4系列
我諗住入手之後就換以下其中一條骨
http://www.gunnerairsoft.com/cat ... mp;products_id=1159
http: ...
一定要有個類似"板手"既拆槍工具(軍軍軍有得賣,幾十元有交易,又或者買拆真槍用既都得)

呢兩條骨直裝都OK,不過如果想條骨同個上身FIT晒冇虛位,就要在條骨入面做手腳

引用:
原帖由 阿Fee 於 21-6-2009 19:25 發表

一定要有個類似"板手"既拆槍工具(軍軍軍有得賣,幾十元有交易,又或者買拆真槍用既都得)

呢兩條骨直裝都OK,不過如果想條骨同個上身FIT晒冇虛位,就要在條骨入面做手腳
明白,唔該哂你

引用:
原帖由 gdschman 於 21-6-2009 17:50 發表

請問要如何做

我又看過其他地方有人提過, 如何用90% recoil spring + 加重buffer 除了加recoil 外還會降火, 請問是否真的呢?

謝謝~
降火就未聽過,唔敢話得唔得,自己未聽過,亦未試過
至於點拆,youtube有幾條好詳細示範(SEARCH "we m4a1 custom part"再搵個L字頭既牌子就得)

琴日實戰過,we新hopup system 係得既
打over 50m up

引用:
原帖由 rYaN 於 22-6-2009 09:53 發表
請問師兄支枝鎗既彈道係咪鎗鎗都係正常架~?
因為我果支好唔定~~  經常打唔到正常既彈道

引用:
原帖由 rYaN 於 22-6-2009 09:53 發表
請問 新hop up 即係點?有得換??定再比錢買?

引用:
原帖由 mattma369 於 22-6-2009 20:59 發表

係指粒hop up膠多左係坑
可以DIY
or 買條新管再買新hop up膠

引用:
原帖由 生豪 於 22-6-2009 23:08 發表

係指粒hop up膠多左係坑
可以DIY
or 買條新管再買新hop up膠
SOrry 唔係好明...即係同 2 隻牙hop up 膠有咩分別?

引用:
原帖由 mattma369 於 22-6-2009 20:59 發表

新HOP UP係一個圈黎,中間突出兩點(成倒V形)
舊既就係一塊好似豆豉咁上下SIZE的膠粒,得一點突起

最易分既就係睇下你支槍(M4A1)買既時候有冇跟短管,有既就係跟舊版HOP UP

引用:
原帖由 新仔~健 於 22-6-2009 01:19 PM 發表

請問師兄支枝鎗既彈道係咪鎗鎗都係正常架~?
因為我果支好唔定~~  經常打唔到正常既彈道
一係就用重d既彈..over0.3
一係就自己cut少少個2隻牙...(小心cut太多會瀨野)
同埋,,,氣動槍,,清多d槍管!會好好多

早排買左第一,二水既m4~等問題出現晒一次過拎左落去整
結果收左我80元正~就完全吾同晒

第一樣野~鋼咀~80蚊就係度收左:吹氣咀太大~有時會切開粒珠仔入鑲左入去
第二樣野~o係份bolt度加左舊白色膠~似乎係定左~冇令到嘩佬咀兩頭發
第三樣野~槍管~新哭泣~比之前既黎得更上太空,而且直左~換左重珠改善左上太空同埋童夢幻影球既現象,但係新哭泣膠似孚落得太深~經常jam彈~remove左哭泣膠上面粒鋼珠之後用番輕彈問題似乎已解決~

各位c hing 又煩到你地la!
我支野用單發個時,變左3連發,其實係咩事呢?
唔該c hing
CANON 友
350D 17-40 mm 4L   50mm 1.8 430ex
400D 70-200mm 4L  85mm 1.8 580exII
BG-E3

引用:
原帖由 swat852 於 23-6-2009 03:28 AM 發表
各位c hing 又煩到你地la!
我支野用單發個時,變左3連發,其實係咩事呢?
唔該c hing
select片蝕左掛..

引用:
原帖由 rYaN 於 23-6-2009 00:37 發表

一係就用重d既彈..over0.3
一係就自己cut少少個2隻牙...(小心cut太多會瀨野)
同埋,,,氣動槍,,清多d槍管!會好好多
唔該哂~~  

各師兄, 小弟終於買左支 M 16, 但係太大力(1.9J), 如果換彈弓有冇用?

發新話題