發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

回復 1245# 的帖子

比佢地dry fire下姐~
barrel nut係用左gp前節個粒
boltcarrier 只係係d窿到畫左黑色

ps. 咁多條棍仔.....都係覺得e條肉棍最好揸

引用:
原帖由 ayaka 於 10-4-2009 01:11 發表
比佢地dry fire下姐~
barrel nut係用左gp前節個粒

ps. 咁多條棍仔.....都係覺得e條肉棍最好揸
Marker

引用:
原帖由 ayaka 於 10-4-2009 01:11 發表

Work喎!!

近睇就穿煲la
建議右面兩粒用灰marker....最好畫埋陰影會似d

附件

10-4-2009 01:33

湊熱鬧~!!去骨CASV一枝 + 近期大熱GBB裝飾品 PEQ-15

附件

10-4-2009 01:48

引用:
原帖由 d.s 於 10-4-2009 01:48 發表
湊熱鬧~!!去骨CASV一枝 + 近期大熱GBB裝飾品 PEQ-15
師兄做咩唔用埋vltor bolt carrier丫

我唔制呀!!!

變左隻雞呀!!!!!!!

引用:
原帖由 ayaka 於 10-4-2009 14:40 發表

師兄做咩唔用埋vltor bolt carrier丫
vltor bolt carrier閉關增磅中..........

我想問下點解大部份GBB都係行短管,冇咩人打長管,係火力問題定一話係改左長管會影響後座力?thz
我本身想改做SPR打,但見冇咩人打14"管以上,又想打番M4A1算數=.=

用20"都可以的....之前未有npas....打20"會好大好大力
宜家可以用npas自己set番細

引用:
原帖由 ayaka 於 16-4-2009 00:47 發表
用20"都可以的....之前未有npas....打20"會好大好大力
宜家可以用npas自己set番細
咁我想問如果改左長管打,個後座力會唔會冇咁勁/爽?我聽人講話GBB枝槍越重,個後座力就會低左,如果係,咁改左長管個後座力咪冇咁好玩=.=thz

應該分別不大
recoil個力係個bolt blowback而產生
bolt的輕重會影響出氣量 = 會影響recoil個力
槍重左...震動幅度會細左....但momentum(無串錯吧!?) 應該不變的
所以打係user身上的力應該會差不多

引用:
原帖由 ayaka 於 16-4-2009 01:03 發表
應該分別不大
recoil個力係個bolt blowback而產生
bolt的輕重會影響出氣量 = 會影響recoil個力
槍重左...震動幅度會細左....但momentum(無串錯吧!?) 應該不變的
所以打係user身上的力應該會差不多
都唔係得曬ga, 個重心都會有影響, 由其是GBB... 條管都ok重...
引用:
原帖由 狙神 於 16-4-2009 00:43 發表
我想問下點解大部份GBB都係行短管,冇咩人打長管,係火力問題定一話係改左長管會影響後座力?thz
我本身想改做SPR打,但見冇咩人打14"管以上,又想打番M4A1算數=.=
SPR g ma, 用M4A1外管都砌到ga, 你用Dboy隻前西, 換過D短dd ge機米, 直接碼係條管道. 但係外管整體都比SPR短少少wow, 點算呢? 係時候買番個正牙轉逆呀的Adapter了~

引用:
原帖由 hermanht 於 16-4-2009 01:47 發表

都唔係得曬ga, 個重心都會有影響, 由其是GBB... 條管都ok重...

SPR g ma, 用M4A1外管都砌到ga, 你用Dboy隻前西, 換過D短dd ge機米, 直接碼係條管道. 但係外管整體都比SPR短少少wow, 點算呢? 係時候買番個 ...
我都有唸過用M4A1改算,拆準星同埋個粟米筒,換條12"既骨上去,之後買GP隻SPR連滅聲,加多條回氣管同埋係外管定住回氣管個舊野,加埋唔駛1K搞店,同直接買條SPR 前KIT番黎1K多D仲要冇滅聲,而且冇mod0,要另外買=.=

引用:
原帖由 狙神 於 16-4-2009 04:26 發表

我都有唸過用M4A1改算,拆準星同埋個粟米筒,換條12"既骨上去,之後買GP隻SPR連滅聲,加多條回氣管同埋係外管定住回氣管個舊野,加埋唔駛1K搞店,同直接買條SPR 前KIT番黎1K多D仲要冇滅聲,而且冇mod0,要另外買=.=
ZA mod 0 kit 都係一千鬆左右, 不過係冇SD, 佢個火冒又唔靚. 至於值唔值, 就睇你有幾鐘意姐. 何況槍都3K4, 改件又3,4K. 區區一個mod 0 kit算什麼. 千零蚊唔係錢.

P.S. 個價值觀已經比WA扭曲曬... 千零蚊唔係錢... 千零蚊唔係錢... 千零蚊唔係錢...  前節都貴唔過個身... Volta Bolt都係9舊水g ma

發新話題