發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

槍管18".....應該唔計火帽
筒就......大陸d野好難講

引用:
原帖由 ayaka 於 20-4-2009 00:50 發表
槍管18".....應該唔計火帽
筒就......大陸d野好難講
18"唔計火帽...M4A1 14",如果我另外加條加長外管"10.5"去14"個條仔外管"加埋17.5",差0.5"應該唔係好覺XD
大陸骨,真係危危地,都係等2手或者買CA好D=.=

引用:
原帖由 狙神 於 20-4-2009 00:59 發表

18"唔計火帽...M4A1 14",如果我另外加條加長外管"10.5"去14"個條仔外管"加埋17.5",差0.5"應該唔係好覺XD
買個大陸仔玩下先lo....可能唔會鬆呢~

居然平衡到

附件

20-4-2009 15:41

引用:
原帖由 狙神 於 20-4-2009 00:59 發表

買個轉接頭, 岩岩好0.5"

請問係唔係出左GHK隻平夾,我見台灣個到話左已經公開發售緊,香港唔知有未=.=

引用:
原帖由 狙神 於 25-4-2009 16:01 發表
請問係唔係出左GHK隻平夾,我見台灣個到話左已經公開發售緊,香港唔知有未=.=
香港我估要下星期~~
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 25-4-2009 16:12 發表

香港我估要下星期~~
唔緊要,我都係,見夾先買槍,最好就下個月一出糧,2樣一齊買就真係爽XD而家D散件買完,係等緊槍同夾,5月落場不是夢了

引用:
原帖由 ayaka 於 19-4-2009 23:42 發表

AEG要上的話要大汁wor
gp的好似要買成套kit先有個條外管

一係買條20"管....比師父車到18.5"
My new project is 82nd airborne's SDM-R, it requires a 18 inch barrel as well, so I was just wondering if I use G&P WA SPR's barrel or 買條20"管車到18'?

附件

26-4-2009 00:07

轉載台灣論壇的報告

GHK WA M4匣優點:
氣閥及氣閥鎖動作很穩定可以一次打完40發
力道也跟WA差不多
重量較輕
不會漏氣
不會出雙蛋

缺點:
外殼有點軟摔到是會變型低
一開始裝不上槍
出蛋嘴下方會卡蛋
因為是新的上蛋有點不順
後定時會剩一顆蛋
出氣橡皮跟氣閥座氣密有點不好

我買的這顆因為會卡蛋及外殼變型
不整理不行
不過整理後很好用
整個外尺寸有比WA大一點點
我用膠槌敲一敲兩側
前後接縫用鉗子夾緊
現在WA GP都很好插
至於剩一顆就後定的問題
由於要修到上蛋桿及含蛋嘴
還是將就著用吧
看看日後GHK會不會修正

以下是GHK的回覆:

1.出彈嘴下方會卡彈--> 一方面是新彈匣,一方面請使用KSC或SRC的BB彈,即可避免此問題

2.後定時會剩一顆彈--> 當初設計時,為了後定準確,將後定行程加長.以彌補槍上的後定機件,會因使用時間而磨損,導致後定不準確

3.出氣橡皮跟氣閥座氣密有點不好--> 設計時,以WA原廠為標準採吋.我們不太清楚你所說的[有點不好]

4.因為表面處裡的關係,較澀,多使用幾次後,就會很順暢,無須加工

感謝您的指正
謝謝

引用:
原帖由 d.s 於 26-4-2009 00:35 發表
轉載台灣論壇的報告

GHK WA M4匣優點:
氣閥及氣閥鎖動作很穩定可以一次打完40發
力道也跟WA差不多
重量較輕
不會漏氣
不會出雙蛋

缺點:
外殼有點軟摔到是會變型低
一開始裝不上槍
出蛋嘴下方會卡蛋
因 ...
好想買隻試下
不過台幣1500好似有d貴wor

e!? 原來台幣4對1....姐係hk$350一隻
都ok wor

350 的話入住3 隻先 !!!!!!!
塑膠戰隊

好似上唔到GP=.=要整整佢先上到

引用:
原帖由 狙神 於 26-4-2009 10:36 發表
好似上唔到GP=.=要整整佢先上到
卒下佢咪得囉(如果佢講的係真)

大家會買幾多隻落場呢??
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

發新話題