發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 lololo 於 30-4-2009 16:21 發表
WA~!!!!
Magpul 沙色 Sling~!!

引用:
原帖由 ayaka 於 28-4-2009 23:44 發表
WA都要cross MAGPUL
MAGPUL 魔爪不斷伸延!!
WA索性出 GBB MASADA啦!!

我的敗家WA GBB M4改裝項目灰如下:

外觀:
MAD BULL噴火豬
GP 10.5"鋁外管
GP 鋁三角準星
BF CASV
真品Delta Ring
Prime VLTOR MUR-1 BODY
Bomber TROY後準星
MAGPUL MIAD GRIP
GP Anti-Rotation Links
好朋友送UBR STOCK

上身內臟:
Prime AEG Hop-Up
Frist 紫色Hop-UP膠
KM 6.04mm精密管
Prime Steel barrel Extension
Prime 賽鋼圖釘
Prime 鋼Bolt Carrier
無印白飛機(負壓)
Prime SPR Type Cocking Handle
GP Hard Recoil Aluminum Piston
原裝Recoil彈弓

下身內臟:
Prime Hammer
Prime Fire Pin
RA Tech Bolt Catch

彈匣:
GP Valve Lock
防漏氣O-ring

用Topgas + 0.25BB彈,
整體可算非常健康,
冇嘔彈冇雙彈冇jam彈,
打APRS亦算準及穩定,
以上.

獻丑用Video
http://www.youtube.com/watch?v=pLTuzprpiQ8
http://www.youtube.com/watch?v=MB4RlAOv8JA
http://www.youtube.com/watch?v=T5hCYKXyhhk&fmt=6

報告

GHK MAG 不能後定之問題己解決~~
原來唔關隻匣事,,係小弟隻NPAS用錯O-ring所引至的~
宜家咩都搞掂, so far so good~

另外,用係prime下身係要磨甘D coating先可以順滑出入

仲有台灣店家說,不在使用時,最好把瓦士全部放出~~

萬事俱備!!只欠Mag Pouch!~

附件

1-5-2009 17:05

Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

做左好耐 CD Rom, 見到 WA GBB M4 補品越出越多. 雖然小弟 支 GBB係源自 WA Delta CQB, 比起其他由 G&P WOC 才入手的玩家, 雖然入場費貴了. 但都總算叫做冇選擇錯.

近日小弟都同支 WA M4 換左幾件新玩具, 唔知大家覺得呢個 Setting 如何呢 ? 話說有次上去打 Gas rifle IPSC Training, 發覺支 ACOG 原來絕對只係睇得only, 瞄準實在太花時間. 但又唔捨得個樣, 於是便把心一橫, 興起買 Micro Aimpoint的念頭. 經過過多月時間, 終於達成心願. 並且換埋支棍仔和個 ACOG Mount.

不過 internal parts 好多都冇 upgrade. 只係換左 prime aeg hop-up, gp buffer 和 gp hammer set. 不過, 條 WA 原裝 Bolt 和飛機又比想像中耐用, 至今用 topgas 大約打了4000 飛,仲可以行得走得.

附件

2-5-2009 02:30

2-5-2009 02:31

Sorry, 近排好多野問. 因為俾各位d圖毒死左, 想問下gp 條buffer tube 係跟mil-spec 定係 commerical 數既呢, thanks.

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 2-5-2009 02:30 發表
做左好耐 CD Rom, 見到 WA GBB M4 補品越出越多. 雖然小弟 支 GBB係源自 WA Delta CQB, 比起其他由 G&P WOC 才入手的玩家, 雖然入場費貴了. 但都總算叫做冇選擇錯.

近日小弟都同支 WA M4 換左幾件新玩具, 唔知大 ...
我都係源自delta呢....計落係貴左
不過慢慢自己upgrade的過程好happy
打ipsc/cqb用rco真係唔係好岩用....有bac都係唔夠reddot快
所以我都入左支tri-power

師兄成個setting好好睇, 條dd骨好正
用offset mount會唔會hopup斜左而西埋一邊

附件

2-5-2009 10:39

回復 1327# 的帖子

唔好意思, 支 aimpoint T1 星期四先到, 裝完上槍後一槍都未開過, 所以暫時未知..

想分享多一樣野, 小弟呢個都係早期 rail 數唔 fit eotech 的 GP 身, 不過經過多次 測試後, 發覺條 rail 都可以 好 fit trijicon 原裝 screw mount 和 American defense 專利的 QD 扣.

引用:
原帖由 rrrrrrrickylau 於 2-5-2009 02:30 發表

近日小弟都同支 WA M4 換左幾件新玩具, 唔知大 ...
想問下你個身係gp 定係prime ??
塑膠戰隊

回復 1330# 的帖子

只係GP, Prime 太貴, 唔捨得.

師兄們幾時有game打呀??

引用:
原帖由 lololo 於 3-5-2009 19:40 發表
師兄們幾時有game打呀??
我地重未有匣呢

引用:
原帖由 ayaka 於 3-5-2009 19:41 發表

我地重未有匣呢
你地諗住等香港返貨先買?

引用:
原帖由 lololo 於 3-5-2009 21:55 發表

你地諗住等香港返貨先買?
5月的Game打完了, 我唔急...

發新話題