發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

回復 1365# 的帖子

之前都有諗過,,但有D睇嫌左drop-in 骨
我諗9成DD mk18 RIS II .....
但又唔知邊隻品牌既玩具骨岩prime身數

師兄介唔介意以分享下你支M4既set up嗎??
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 jpg 於 5-5-2009 19:18 發表
師兄試下將圖右手邊兩粒羅絲上緊d, 鬆返左手少少應該可以搞返掂, 最好上羅絲既時候搵個m4 手抽clamp 住槍身同前節先上緊d羅絲. 因為而家好似成個前節轉左.
我試過, 唔work的

今日ge事, 我用個手抽夾住條骨同vltor西, 諗住實直啦... 點知上實曬先知自己中計

回復 1367# 的帖子

師兄你條骨都會"咩"???

引用:
原帖由 lololo 於 5-5-2009 20:51 發表
師兄你條骨都會"咩"???
係個西姐, 師兄, 我呢半年先開始玩M4, 我呢條係DD骨, But係唔係你講的MK18果條?

附件

5-5-2009 20:55

5-5-2009 20:56

回復 1367# 的帖子

你個vltor 西係邊間廠出架, 如vltor 西同骨唔啱高度寬度就唔work啦. 我上次用ptw 個m4手揪裝條dd ar15 骨又ok 喎...不過我記得裝真槍係有一舊野可以用呢balance 條骨同槍身..不過唔記得叫咩名.

回復 1369# 的帖子

你果條好似係叫"Lite Rail"9吋
因為MK18 RIS II 好似得泥色同埋9.5吋

有錯請更正~~

我仲未入到gbb住, 要今個summer 返hk 先入 不過呢個係我ptw 既setting. 骨係dd 10" ar15 lite.
等緊magpul 個acs stock 就大功告成.

引用:
原帖由 lololo 於 5-5-2009 21:05 發表
你果條好似係叫"Lite Rail"
因為MK18 RIS II 好似得泥色

有錯請更正~~
你應該岩, 因為我見到Lite呢個marking.
引用:
原帖由 jpg 於 5-5-2009 21:02 發表
你個vltor 西係邊間廠出架, 如vltor 西同骨唔啱高度寬度就唔work啦. 我上次用ptw 個m4手揪裝條dd ar15 骨又ok 喎...不過我記得裝真槍係有一舊野可以用呢balance 條骨同槍身..不過唔記得叫咩名.
我知你講邊個, 豬標有出. 不過我執骨都執餐死, 執完空位執高底, 但係個身都係闊少少... 個西我都唔記得... 係買野等比錢果時見佢平就拿埋... 成個師奶咁...

有d老番mk18骨d 色做得好似黑色咁啦. dd mk18 係冇錯, only 得fde,

回復 1372# 的帖子

Pmag on PTW!!!

其實遲d 都想改下, 睇下ghk 同pgc d 夾搞唔搞到落pmag度, 師兄其實想玩真骨定係copy 骨呢? 如果睇嫌左drop-in 骨, 不如師兄試下dd m4a1 ris ii, 師兄個ubr 襯m4a1 骨應該唔錯. 不過冇m4a1 冇copy骨.

原來我個條大陸早期dd mk18都係咩左........

引用:
原帖由 ayaka 於 5-5-2009 21:59 發表
原來我個條大陸早期dd mk18都係咩左........
Mount支鏡係夾位... 夾番直佢...

唔得ar.....條骨的頂rail係唔夠20mm的

所以收緊尾個幾粒羅絲係要有技巧架, 小弟裝既時候, 係上哂六粒羅絲, 唔好上實哂, 要上實既時候上實一粒時要上對面既一粒, 每上實一粒既時候要留意條rail同receiver 條骨, 慢慢上實去應該解決到呢個問題啦. 小弟小小愚見, 希望幫到手啦..

發新話題