發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

改用一吓台灣一個forum的topic:

香港之光 - pgc彈匣

看來技術好似比另外兩個牌子高一點,
但以PGC 一向定價+今次用料較好,
價格應該會比G牌高唔小,但小弟都一定支持,
希望在 $5xx 上下好了
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 桸藍 於 12-5-2009 23:19 發表
改用一吓台灣一個forum的topic:

香港之光 - pgc彈匣

看來技術好似比另外兩個牌子高一點,
但以PGC 一向定價+今次用料較好,
價格應該會比G牌高唔小,但小弟都一定支持,
希望在 $5xx 上下好了
pgz d片真係打柴g牌
不過佢係咪個外皮同內膽一體??

引用:
原帖由 ayaka 於 12-5-2009 23:37 發表

pgz d片真係打柴g牌
不過佢係咪個外皮同內膽一體??
的確係[隊]着幹~~

而佢個外皮似係同內膽一體(冇pin),意味換殼不能??

希望佢唔似RA d魔術片咁,睇片好得,到手就...

睇黎都要入番一兩隻g牌黎換下皮先得

引用:
原帖由 d.s 於 12-5-2009 23:54 發表

的確係[隊]着幹~~

你講到我唔敢買

引用:
原帖由 hermanht 於 12-5-2009 23:58 發表

你講到我唔敢買
出左睇下乜價位,同埋等報告先算啦~

GP new parts
HHR Buffer

相比HR Buffer輕了少許,(家貧,沒有電子磅去量重量.......)
但由於中間多了排氣孔,空氣阻力少了,
故復進速度亦提升了,
若果使用[好朋友]UBR,效果更明顯(皆因[好朋友]UBR尾杆那六角螺絲沒有排氣孔,而昂貴UBR用的一字螺絲是有排氣孔的)

附件

13-5-2009 00:09

回復 1432# 的帖子

嘩..你甘快手o既~

好!明天去買!!

P.S 請問師兄們, 你地支鎗用咩油?? ((例, bolt carrier,,trigger ,,sear))
Thank Thanks

Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 13-5-2009 00:19 發表
嘩..你甘快手o既~

好!明天去買!!

P.S 請問師兄們, 你地支鎗用咩油?? ((例, bolt carrier,,trigger ,,sear))
清一色Silicone, 我發現自己用油好那西...
引用:
原帖由 d.s 於 13-5-2009 00:09 發表
GP new parts
HHR Buffer

相比HR Buffer輕了少許,
但由於中間多了排氣孔,
故復進速度亦提升了,
若果使用[好朋友]UBR,效果更明顯(皆因尾杆沒有排氣孔)
HHR個後座力同HR比起如何啊?

引用:
原帖由 hermanht 於 13-5-2009 00:26 發表

HHR個後座力同HR比起如何啊?
個人感覺是大了一點點....

引用:
原帖由 lololo 於 13-5-2009 00:19 發表
嘩..你甘快手o既~

好!明天去買!!

ALL used Marui Silicone

引用:
原帖由 kerry19831207 於 11-5-2009 00:17 發表
1. Have buy a real pmag..
2. Buy a GHK WA M4 Mag.
3. Put it together.(But have to doing some work la...)

Im going to post some more pic tomorrow...
it is very easy to do it by your self after u  ...
CHing~ We are waiting for your pic ~
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 d.s 於 12-5-2009 23:54 發表

的確係[隊]着幹~~

RA 果d係特技片,重可能搵埋電腦特技

引用:
原帖由 d.s 於 13-5-2009 00:37 發表

個人感覺是大了一點點....
d.s. 兄可以比個百分比嗎?
太抽象了
大20%左右都會買嚟玩玩

各位師兄,有問題想請教
我之前買左,WA m4,近期再買GxP WOC版本,
發現Gxp的firing pin比WA長,
如果在唔拉BOLT時,直上彈匣,firing pin會頂到彈匣放氣。
問過朋友,有D話用耐D,金屬行順左就無依個問題??
各位師兄,有無其他睇法,
係唔係我支Gxp firing pin有問題??需唔需要Cut短佢??

發新話題