發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

引用:
原帖由 d.s 於 13-5-2009 00:09 發表
GP new parts
HHR Buffer

但由於中間多了排氣孔,空氣阻力少了,
故復進速度亦提升了,
...
理論上說得通.  但實際上應該沒太大幫助, 因為尾通位置不會出現困氣現象.

回復 1441# 的帖子

買左...
老實講....我唔覺有分別..
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 桸藍 於 13-5-2009 14:51 發表

d.s. 兄可以比個百分比嗎?
太抽象了
大20%左右都會買嚟玩玩
咁你可以慳番嘞~
我覺得係快咗少少同後座力大少少咁多多,(以[好朋友]UBR計.
要用%的話.....+ 1.8%左右(段估....)
而我會買嘅原因係舊果粒可以比另外枝膠版用.....

引用:
原帖由 tung 於 13-5-2009 17:13 發表

理論上說得通.  但實際上應該沒太大幫助, 因為尾通位置不會出現困氣現象.
一般尾通有排氣孔,
但[好朋友]UBR係密籠的,
當然,普通Buffer頂端週邊都可以排氣,
但響中間打通的話係有利無害,
若果巳有HR Buffer的話,呢件HHR可以不理...

各位巴打....WGZ有豬HK匣賣la~
要就快手la

ps. wgz係咪開一至五, 9:00-6:00??
咁我日日番工點樣去攞野呢???

引用:
原帖由 ayaka 於 13-5-2009 19:56 發表
要就快手la

online shop梗係郵寄啦~!!

引用:
原帖由 d.s 於 13-5-2009 20:11 發表

online shop梗係郵寄啦~!!
問過佢地唔寄本地

非常感謝在百忙中的d.s兄的幫助,令小弟(重創於RA-Teah上一代的負壓軸)已昏迷近两個月的Lego WA M4 GBB重見天日,現下是測試小報告因声浪太大,家人不能忍受,只能試射幾發.同時小弟设有測速器所以用汽水罐底做測試,見諒, 見諒),正底中和罐邊的大洞是NPAS調教到最大時用10" 604精密管做成,而两邊的小凹是調教到最小時的效果,暫時係咁多..

附件

13-5-2009 22:58

13-5-2009 22:58

回復 1448# 的帖子

恭喜Kyuen兄歸位~!!!

引用:
原帖由 d.s 於 13-5-2009 23:11 發表
恭喜Kyuen兄歸位~!!!
一百萬個感激!感激

引用:
原帖由 rik-rok 於 13-5-2009 16:25 發表
各位師兄,有問題想請教
我之前買左,WA m4,近期再買GxP WOC版本,
發現Gxp的firing pin比WA長,
如果在唔拉BOLT時,直上彈匣,firing pin會頂到彈匣放氣。
問過朋友,有D話用耐D,金屬行順左就無依個問題??
各 ...
WOC is designed for the use of top gas. The extra long firing pin is to help out in valve opening. Make sure you pre-cock the rifle before inserting the mag.

引用:
原帖由 red_ant_tony 於 14-5-2009 07:38 發表

WOC is designed for the use of top gas. The extra long firing pin is to help out in valve opening. Make sure you pre-cock the rifle before inserting the mag.
原來會咁ga?

呢D叫乜鬼野design

買支槍番來要人pre cock
真係想知邊個係designer

回復 1452# 的帖子

That's what 'Ming Gun' told me when I bought the gun. I guess the idea would be the same as the use of an extra long firing pin for WA Hicap for IPSC years ago. In those days, you have to pre-cock the hammer to prevent the mag from hitting the long firing pin.

引用:
原帖由 ayaka 於 13-5-2009 19:56 發表
要就快手la

好多間地鋪都有貨了~~
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 14-5-2009 23:10 發表

好多間地鋪都有貨了~~
GREAT~ 我宜家都改緊gbb PMAG la~
就黎成功la

發新話題