發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

[quote]原帖由 F22 於 16-5-2009 07:15 發表

嚇得我

我係咪好頑皮呢~?!

基本分解

最緊要汁斜兩邊....因為pmag入面係斜左的

e面要汁到好薄....小心整爛個儲彈槽

汁左兩邊....入左餡之後個儲彈槽一定要夠貼pmag內牆.....因為gk匣係靠外皮夾住d彈

入氣位其實可以入晒pmag皮.....不過要汁薄pamg內壁.....因小弟好懶 & 乸西.....cut左個pmag就算

整得好hea....唔好見怪

如果師兄有興趣整的話, 要小心度岩位....因為mag catch係扣個皮...唔係個餡
如果個餡的高低唔準.....會影響匣的出氣膠 同 飛機之間的距離
太貼會令bolt的作動變慢.....太遠會漏氣
重有....支pin的位置要一野開得好準....所以都幾考工夫度準數

强   !感謝分享!!獲益良多!!
師兄幾時整多隻?!

引用:
原帖由 d.s 於 16-5-2009 15:04 發表
强   !感謝分享!!獲益良多!!
師兄幾時整多隻?!
唔知ar.....汁內壁都幾大工程
同埋屋企d工具唔係好岩用
可能等埋pgz匣之後再決定會唔會再整

唔知點解gk匣特別凍

附件

16-5-2009 15:25

引用:
原帖由 ayaka 於 16-5-2009 15:25 發表
唔知點解gk匣特別凍
呢期咁多負面消息,標泠汗都好正常~

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 16-5-2009 16:42 發表
WA玩topgas冇事咩??佢好似design for玩134A喎!!
其實沒關係.  d槍舖成人話d槍要改過先可以打top gas其實係用來握d細老.

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 16-5-2009 16:42 發表
WA玩topgas冇事咩??佢好似design for玩134A喎!!
改改下....打TOPGAS已經唔係問題

引用:
原帖由 tung 於 16-5-2009 16:53 發表

其實沒關係.  d槍舖成人話d槍要改過先可以打top gas其實係用來握d細老.
yup~

仲有打top gas同T骨的壽命係冇關的, 反而關回堂彈弓事.

不過WA隻夾打topgas真係唔多掂, 真係會漏氣, 有時包水喉膠布都冇用, 但用魚缸膠or玻璃膠果D fd就ok了~

而且有時同用料有關, 有D槍真係要搞過先可以, 但唔係所有都要.

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 16-5-2009 18:41 發表
但係其實我仲未諗到買G&P定WA既M4A1 CQB-R RAS好,希望各位師兄俾d意見!!但係WE既,就一定唔洗諗咖啦...因為我覺得佢係槍機入面果條金色密氣管真係好核凸,仲有聽三X講,話WA個Magna blowback system係會blow得勁過WE,加 ...
重唔重呢D野, 睇你砌咩野上去姐, 其實根本唔洗諗, 你有理由買WA唔買豬標嗎?

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 16-5-2009 18:41 發表
但係其實我仲未諗到買G&P定WA既M4A1 CQB-R RAS好,希望各位師兄俾d意見!!但係WE既,就一定唔洗諗咖啦...因為我覺得佢係槍機入面果條金色密氣管真係好核凸,仲有聽三X講,話WA個Magna blowback system係會blow得勁過WE,加 ...
wa好似同gp同價wor
gp有金身, 鋼parts.......點解會諗wa呢??

又黎新毒
P牌再黎M733同A2身

http://anvil.militaryblog.jp/e67083.html

發新話題