發新話題

KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝)

KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝)

要來的,最後都會來到。
USP也是我喜歡的一個鎗種,幾年前重返氣鎗。
再買回的第一支氣動手鎗便是KSC USP P10,
可能當時還未有多點要求,只是金屬上身已令我著迷(因為我再之前玩氣鎗的年代只有日本貨)。
近來對鎗支的要求高了一點點。
不再甘心被白色的印字所蒙蔽,所以想重新買多一支USP系。
MK23...對我來講實在太大支了......所以偏向一般.45系
泡菜國的Detonator所出的.45質數看來幾好,還連同前後準星。
不過價格都不菲,後來最近USP系都返了好幾款。
Tactical我一見即合,於網絡尋找了幾片。
原來只有Shooter Design有出她的滑架,出去鎗街跑了兩次。
都只能找到銀色版本,依興趣網上也顯示無貨....最後打算如果買不到黑色Tactical SD滑架。
便不開始這個計劃,誰知前兩天去了依興趣打算買些零件,於Display櫃內看見還有一陳列品出現!
正正就是我所想所要,一下子便購下KXC USP tactical, SD黑色滑架及兩個後備彈匣。

KXC 一向大大的字體包裝

主角出場.....SD Tactical 滑架

深刻就是深刻,白字不能相比

第一次解拆KXC的滑架及飛機座,與馬記差不多的解拆方法

拆及裝後準星,是今次裝置中我覺得最難,我很不溫柔地弄花了後準星,
及有一兩個位置要用AA膠修補,及用金屬染劑把弄花了的位置染回黑色,過程中最不快這件事

好不容易才完成好,對比深刻字的SD滑架與原廠台版的白字樣式

本帖最近評分記錄
  • louisli 威望 +10 原創內容 1-11-2012 15:24
  • louisli 金錢 +10 原創內容 1-11-2012 15:24

指了幾張完成品,成品總是差一點點?

原來欠了少少白字......不用怕

油出界也不打緊,用Thinner輕輕在表面洗洗便去掉多餘的白油了

靚靚還原法

多謝觀看

鄧你肉赤

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 01:39 發表

鄧你肉赤
這個後Sight難拆及裝,在裝之前已經不斷磨細好令裝入時容易一點,
不過自己不小心...弄成這樣......

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 01:43 發表

這個後Sight難拆及裝,在裝之前已經不斷磨細好令裝入時容易一點,
不過自己不小心...弄成這樣......
點解會咁架?
唔係拆左粒羅C之後就可以推出嚟架啦咩?

無限金錢真係好犀利

呢枝鎗真係好野嚟, 我個fd都有一枝, 不過正正係ching你唔鍾意既銀色

引用:
原帖由 tf141 於 30-9-2012 01:47 發表

點解會咁架?
唔係拆左粒羅C之後就可以推出嚟架啦咩?
個後西係原裝Slide時係超緊....我要打好耐至打得出來。
打到尾段時唔留意到有野頂住....頂爆在個base的一邊耳仔

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 02:11 發表

個後西係原裝Slide時係超緊....我要打好耐至打得出來。
打到尾段時唔留意到有野頂住....頂爆在個base的一邊耳仔
陰公...
不過唔緊要, 有無限金錢, 一於換埋對sight佢

引用:
原帖由 tf141 於 30-9-2012 01:50 發表
無限金錢真係好犀利

呢枝鎗真係好野嚟, 我個fd都有一枝, 不過正正係ching你唔鍾意既銀色
我又compact騎劫先!

家陣勁灰

配返個thread protector就真係靚仔哂,宜家真係差左少少

我支已經跟咗我三年..........

KSC正廠滅聲.............

我哩兩枝係RA Slide+日版槍
其中銀色果枝係同一位CGF既ching收返黎

我個人十分討厭SD出既Slide
因為佢D pin位一係無咗,一係太假啦...
而且SD Slide既銀色好白!

附件

30-9-2012 08:22

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 03:25 發表

我又compact騎劫先!

家陣勁灰
http://farm9.sta ...
你連我自己做的相Frame也一併了

引用:
原帖由 F22 於 30-9-2012 07:10 發表
我支已經跟咗我三年..........
KSC正廠滅聲.............
嘩!巧靚靚單

回覆 9# 的帖子

wow
I think this compact is gorgious!!!

發新話題