24 12
發新話題

我枝PTW 花灑得好緊要...

我枝PTW 花灑得好緊要...

玩左1 年左右

紅筒換左M110 彈弓
打0.25 EXCEL
無換過HOP UP

而家D 彈3,4 粒左右就有一粒左右飛

會關邊PART 事?

HOP UP?
筒?

聽講換HIROBO 油管做HOP UP 會好D
但係揾左成日都揾唔到邊度有得賣

THANKS THANKS

me too shit

引用:
原帖由 vincentihmc 於 6-12-2012 01:24 發表
玩左1 年左右

紅筒換左M110 彈弓
打0.25 EXCEL
無換過HOP UP

而家D 彈3,4 粒左右就有一粒左右飛

會關邊PART 事?

HOP UP?
筒?

聽講換HIROBO 油管做HOP UP 會好D
但係揾左成日都揾唔到 ...

引用:
原帖由 vincentihmc 於 6-12-2012 01:24 發表
玩左1 年左右

紅筒換左M110 彈弓
打0.25 EXCEL
無換過HOP UP
支筒有冇濕濕油? 一年喇, 有冇清下D 齒?
有冇用D 油保養下支管?? HOPUP 有部份既件都係膠, 有油冇油, 差好遠.

引用:
原帖由 kidult 於 6-12-2012 12:49 發表

支筒有冇濕濕油? 一年喇, 有冇清下D 齒?
有冇用D 油保養下支管?? HOPUP 有部份既件都係膠, 有油冇油, 差好遠.
管同Hop up請問要用乜油去保養?

各施各法~~ 我就用3M CONTACT CLEANER 洗下管. 再用3M 噴既SILICON 去保養.
我冇用個兩粒老鼠屎去做CUSHION. 改左用彈弓. 而彈弓就用左膏狀既SILICON 去令佢長期有油向度.

打完一季就拆波箱. 洗下佢再落過D 油. 啤令就睇下有冇需要換

攪掂, 玩左兩年. 唔係好大問題~~~

引用:
原帖由 kidult 於 6-12-2012 17:33 發表
各施各法~~ 我就用3M CONTACT CLEANER 洗下管. 再用3M 噴既SILICON 去保養.
我冇用個兩粒老鼠屎去做CUSHION. 改左用彈弓. 而彈弓就用左膏狀既SILICON 去令佢長期有油向度.

打完一季就拆波箱. 洗下佢再落過D 油 ...
thank you

我打幾場就換hop up油管. 簡單D嘛
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

我太懶….. 唔想成日拆, hehe

睇清楚好散個粒彈會唔會係碎彈黎

引用:
原帖由 優之涼粉 於 7-12-2012 16:21 發表
睇清楚好散個粒彈會唔會係碎彈黎
唔係碎彈...

好似係拉西咁左右飛

但係紅筒打M110 係咪唔係咁好?

引用:
原帖由 Elf 於 7-12-2012 00:06 發表
我打幾場就換hop up油管. 簡單D嘛
係咪一定要用返原裝HOP UP?

有無其他野代替?

除左HIROBO 油管?

引用:
原帖由 vincentihmc 於 7-12-2012 20:29 發表
冇問題, 重細力d,  而家有時m110 都1.6j 0.2珠。用全氣筒會細力dd

24 12
發新話題