發新話題

KRISS VECTOR GBB 開箱

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 19-12-2012 01:29 發表

可能又係幾十年後既事
有計劃出既話應該唔洗
Glock之ma, 對KSC嚟講完全冇難度

今朝有枝上手 , 室溫 17度 1.25J(0.25g)

飛標用台版三葉飛標 , 槍聲音爆聲都算大 , 晌過 MP7
連射時有噴氣 , 不過好輕微 , 絕對可以接受

"下座力"無乜 , 每槍係震左一震
不過價錢 兩千頭 , 新系統 , 全部要開新模 , 內件鐵火控 , 算做足呢個價錢既野

個匣叉氣好大食 , 但係叉滿打到兩匣多 D , 除返都合理

堅兄可以Alice Look

引用:
原帖由 odaan 於 19-12-2012 02:08 發表
今朝有枝上手 , 室溫 17度 1.25J(0.25g)

飛標用台版三葉飛標 , 槍聲音爆聲都算大 , 晌過 MP7
連射時有噴氣 , 不過好輕微 , 絕對可以接受

"下座力"無乜 , 每槍係震左一震
不過價錢 兩千頭 , 新系統 , 全部要開 ...
係咪即係同MP7果隻一樣?
thx ching~~

呢支真係誠意之作!值得支持!

引用:
原帖由 tf141 於 19-12-2012 02:16 發表
係咪即係同MP7果隻一樣?
thx ching~~
睇落完全一樣 , 但未拆開度尺寸都唔十足肯定

引用:
原帖由 odaan 於 19-12-2012 02:38 發表

睇落完全一樣 , 但未拆開度尺寸都唔十足肯定
一樣就掂晒, 唔該ching

引用:
原帖由 阿堅 於 19-12-2012 01:23 發表

KSC 應該要出支 45 Glock 啦 , 等D匣可以通用
又等我可以唸下為批匣而買支槍
KSC既17,18,19,34匣同23,35匣係共用
即係9MM同.40係共用
而家未有人試插9MM匣, 等報告先講擺啦

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 19-12-2012 03:02 發表

但係之前中外各大鎗鋪既網頁都係話唔共用架喎

Blowback 感係唔係真係好細

唉。。。越睇越想買。。。但無位擺。。。
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 19-12-2012 03:02 發表

唔通用現有之9mm Glock 匣 , 因為個匣制勾唔到 , 9mm 同45匣個size 差好遠

昨天下午都蛇左去試下把槍
我去果時無咩人, 可盡情試晒一匣,
真係無咩後座力, 下座力既感覺都好微
兩點連發試左半匣, trigger十分重, 如打單飛game應該會手指痛

個匣十分之重及大舊, 冷氣房度氣化算唔錯,
但之後再排隊試就兩回事, 可能比人輪得多, 個匣未能即時回暖, 噴氣腳軟樣樣齊

直得一提既係把槍既selector比較煩, 無可能單手操控,
單手reload時個magazine release都比較遠, 隻手唔夠大好易drop 左匣

tactical loading 或 speed reload 應該有d難度
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 19-12-2012 09:10 發表
昨天下午都蛇左去試下把槍
我去果時無咩人, 可盡情試晒一匣,
真係無咩後座力, 下座力既感覺都好微
兩點連發試左半匣, trigger十分重, 如打單飛game應該會手指痛

個匣十分之重及大舊, 冷氣房度氣化算唔錯 ...
操作上同M4好唔同,只係習慣問題,

但mag release係前手就真係要諗諗佢,無得同一時間雙手操作,

首次拎槍係手係有d雞手鴨腳
signature oversize

昨天我都羅過上手,試左一匣,清到匣。
blowback感覺上行程好短而且唔大力(大約同XDM甘上下),不過下下都幾firm。
但操控上...自覺不太順手。
而且彈匣大而重。成支鎗都幾大把,成支綱球拍一樣.......
而且支鎗上面太多"東西",看上去不夠簡約。
所以現時不是我柸茶。

發新話題