26 12
發新話題

VFC SCAR H SSR 開箱文

VFC SCAR H SSR 開箱文

一支頗為冷門的槍,開發目的直指於取代現有美佬的半自動狙擊槍,如 M110 同 MK14 等,其精度有過之無不及,似乎已於采購之列,希望實裝後人氣上升吧,現已有GEN 4 ,最大改變係果個超型仔可調式槍托,但暫時沒廠出,現貨是 GEN 3 的普通SCAR 托。

支槍原裝力 1.6 J 左右,相比起近排出的417 只有1.2 J 大力不少。VFC 槍身處理已經不作多論,一流

有別於常見的VFC 紅字黑底盒,而且頗見風霜,應該訓左係倉唔少日子吧。( 我知大家想問咩,無可奉告也 )

一本全中文說明書,有齊SCAR H 同 L 的資料同爆炸圖,但沒有SSR 的,旁邊是廣告書,很多型圖

是旦一頁,羅拔神 XCR

一槍一匣,沒通槍條之類,匣是500發鏈匣,可惜我用彈弓匣ONLY,遲D 要買

拉BOLT HANDLE 可 HOP 調教,網球拍一按就彈回條假BOLT

100672 BOLT HANDLE 同真槍一樣可換左右,不過要先拆上身落黎

鏡同棍是橋彈亂裝 100532

全相,伸埋尾托出黎差少少有 4 尺,不過重量甚輕,淨槍 3KG 多一點點(PS.真槍是 5 KG 多 ),比 M4 重 400 克左右而已,而果條夠穿梭機起飛咁長的魚骨都係一絕

電是裝係尾托,而較位的2 個金屬片係用黎導電的,唔好手多多搵金屬野攪佢....電位相當深,放得入 9.6 V 1600MAH 車仔電

回頭一望...喂... 師兄...

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 相片分享 20-12-2012 01:15
  • gtoray 金錢 +30 相片分享 20-12-2012 01:15

可惜沙色無marking唔係我都想入返枝

外觀setting上有大量空間
鵰。豹。狸。獅。狒

枝野堅正真係好輕身…我都有一枝神枱…師兄你指gen4過隻尾托應該放唔到電…不過無廠出…

引用:
原帖由 Darkey 於 20-12-2012 11:52 發表
枝野堅正真係好輕身…我都有一枝神枱…師兄你指gen4過隻尾托應該放唔到電…不過無廠出…
感覺同拎一支 M4 RIS 差不多,真槍是 5 KG 左右的,但... 如果想重,骨入面大把位,托入面又大把位,自己加鉛就好

GEN 4 托.. 有出一定要,D 電位掟去前骨至多用細條的,因為實在太型

Gen3 但選擇鈕係Gen2 有點美中不足

可以講講邊度入手嗎?thanks

引用:
原帖由 Oowing 於 20-12-2012 18:10 發表
Gen3 但選擇鈕係Gen2 有點美中不足
其實選擇制仲有迷之ar 版

引用:
原帖由 fai84 於 21-12-2012 18:28 發表

其實選擇制仲有迷之ar 版

引用:
原帖由 alvin155 於 21-12-2012 16:09 發表
可以講講邊度入手嗎?thanks
而家應該得番哂冇marking 版,今日係槍地獄見到唔齊mark 版才2800,平過我呢支成三舊...

引用:
原帖由 Dave 於 21-12-2012 23:04 發表

而家應該得番哂冇marking 版,今日係槍地獄見到唔齊mark 版才2800,平過我呢支成三舊...
Thanks C-hing,今次聖誕很快樂了

引用:
原帖由 fai84 於 21-12-2012 20:50 發表

http://uptow.net/oLz
我第一次見有依隻版本

引用:
原帖由 fai84 於 21-12-2012 20:50 發表

http://uptow.net/oLz
Vfc個下身做錯左 Gen3身選擇製方向同刻字做錯左用左Gen2版 有點兒怪怪 不防真

引用:
原帖由 Oowing 於 22-12-2012 12:33 發表

我第一次見有依隻版本
E枝真槍黎架

引用:
原帖由 Oowing 於 22-12-2012 12:35 發表

Vfc個下身做錯左 Gen3身選擇製方向同刻字做錯左用左Gen2版 有點兒怪怪 不防真

你當佢係呢個版本 ( GEN 2 ) 會開心D

咁大間廠整支槍出黎,我又唔覺得佢會連GEN 都分錯,我自己冇咩所謂,有所謂的師兄不妨去信VFC 問下佢係以邊支為準

26 12
發新話題