27 12
發新話題

(1/1/2013 update)VFC MK18 MOD 1 GBB (2012 STD version) 開箱

(1/1/2013 update)VFC MK18 MOD 1 GBB (2012 STD version) 開箱

相影得好差, 遲下會UPDATE

有故仔講, 不過費時要大家'等成年'!
正題!
VFC嘅槍
無名盒

GBB (可能已經有師兄覺得冇特別圖又差就唔睇了, 對不起 )

好多貼紙

特別效果?! (明係手震)

睇彈匣先, NICE PACKING

同其他VFC GBB一樣, 係專用匣 不過灰色 #))一隻

加厚位置

HOP UP工具, 快上, MANUAL

MK18 MOD 1 GBB

驗明正身, 馬仔花, 質素超好, 好似話SERIAL NUMBER係UNIQUE, 但唔清楚, 我係W370155

花帽

成支野嘅重點, SOCOM GEAR Licensed DD骨, 同GP條骨唔同

先睇前準, KAC MK18 前準, 好實正

好費力咁拆左出黎........3塊DARK EARTH魚骨片

骨嘅MARKING 對我ED MARKING痴黎講真係花妙

另一邊

另一角度

BOLT

尾拖

唔似GP有數字

DUST COVER CLOSE到

上彈口

BOLT頭

上匣的樣子

加厚彈匣嘅問題...心痛

再補全槍照

很多人關心的問題, 自行判斷

後座力
今日咁嘅天氣都好有力
但未實際試射

可能已經有師兄鬧有乜特別,之前都睇過macfabrica師兄嘅開箱 小弟在此道歉搞到咁
不過關於E支MK18嘅資料同討論都唔多
希望真心幫到D有興趣嘅師兄.

VFC外觀真係一流, 無論外工, MARKING, 細節位都做得好好
內涵就唔評論住
不過有個問題係支野好多地方都好"實"
CHARGING HANDLE, RAIL COVER, SIGHT, 尾拖, 特別係彈匣
不過整體黎講真係非常好, 市面上買到嘅MK18佢真係好TOP

遲下會更新...
THX FOR WATCHING

------1/1/2013-------
雖然之前D圖差, 不過就唔DEL LA, 等D未睇過嘅師兄睇.
先補圖

新野
內管到位

好多師兄關心嘅"斷身"事件, MK18 2012 STD應該上身都係未強化的, 黎緊MK12會強化

開身!後PIN勁緊, 下下都要出到咁大支槌=.=

BAD PHOTO........

出黎了

唔知點解嘅"C"字

同之前師兄講一樣, CHARGING HANDLE同WA/GP唔同, 專用的, 小心拉斷....

進彈口

E個角度睇, 進彈口下面個HOLE係俾你用果支勁長嘅六角匙教HOP UP, 唔洗下下拆骨

擊鎚

UP住咁多先

問題
1)成支槍冇SLING MOUNT, 要配
2)STD冇跟FOREGRIP
3)好多野都好緊, 落油都冇用, 要暴力, 但係要"細心嘅暴力"=.=
4)落FIRE PIN要揾紙巾/手套頂住, 避免整花槍身(店員話VFC叫落記得咁做)

心得:
1)拆後PIN真係好煩, 之前玩D GBB用手都拆到, 但E家下下要工具
2)MANUAL入面教晒你點拆槍, 維修, 保養, 記得上官網DOWN黎睇
3)外觀無敵
4)用料, 質料一流
5)MARKING好靚

下次UPDATE附上"戰術版"
THANKS FOR WATCHING

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 31-12-2012 22:43
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 31-12-2012 22:43

THX FOR SHARE

期待CHING 射擊測試

CHING 請問一下把Mk18 mod1係咪強化上身?  唔該晒

kin: 小弟會盡快!
JASON: 應該唔係, 2012 version 同DX 分別係DX有兩隻匣同花控唔同, 重有換左V3 BOLT
身應該係冇變過
希望幫到你, THX

後PIN出唔到 求方法

呢支小弟都想入,不過有朋友叫小弟睇定啲有冇ver.2先,講外觀VXC真係無敵...

Version 2 未必有la,  肯定嘅係有mk12

12版M4同之前版相比改左好左, 樓主開箱好有參考價值
如果佢果上身搞好我都想入支玩下, 期待樓主師兄使用心得

引用:
原帖由 gainax 於 1-1-2013 14:42 發表
12版M4同之前版相比改左好左, 樓主開箱好有參考價值
如果佢果上身搞好我都想入支玩下, 期待樓主師兄使用心得
其實我都係想知上身有無改良...好驚打打下會斷耳仔

Gainax: 遲下會更新相同shooting test
Jason: um…答你唔到 不過佢堅係幾實正

引用:
原帖由 garyyanykw 於 31-12-2012 23:49 發表
呢支小弟都想入,不過有朋友叫小弟睇定啲有冇ver.2先,講外觀VXC真係無敵...
外觀一流,內裡九.......

一D都唔"九...."!

我果支UPPER 同LOWER 合埋條隙都幾明顯, 你果支有冇呢? 見你條骨都似正常, 我果條就有三條邊車漏左一格與一格之間個弧位, 條軌變左鴛鴦邊.....

引用:
原帖由 RCman 於 1-1-2013 16:21 發表

外觀一流,內裡九.......
心照算喇,唔好講出嚟

引用:
原帖由 NCP013 於 1-1-2013 16:36 發表
我果支UPPER 同LOWER 合埋條隙都幾明顯, 你果支有冇呢? 見你條骨都似正常, 我果條就有三條邊車漏左一格與一格之間個弧位, 條軌變左鴛鴦邊.....

師兄...小弟兩個問題都冇......

27 12
發新話題