發新話題

[問題] iphone係唔係upload唔到相上CGF?

iphone係唔係upload唔到相上CGF?

定係要用特別apps先做得到?thx版主

引用:
原帖由 garyyanykw 於 5-1-2013 22:16 發表
定係要用特別apps先做得到?thx版主
呢張相用iPhone post的

附件

5-1-2013 22:28

引用:
原帖由 RCman 於 5-1-2013 22:22 發表

呢張相用iPhone post的
點解你得ge?

引用:
原帖由 gtoray 於 5-1-2013 22:30 發表

點解你得ge?
一般iphone4S卅5影相像數太高
所以影完再‵screen capture
capture出來果個都太左少少....所以影之前影多少少留位。
用capture果張再crop走1/4﹣1卅5 size就可以post了(under 175kb)
呢個方法係上個月我係日本影鎗鋪post上來已經甘做

引用:
原帖由 RCman 於 5-1-2013 22:35 發表

一般iphone4S卅5影相像數太高
所以影完再‵screen capture
capture出來果個都太左少少....所以影之前影多少少留位。
用capture果張再crop走1/4﹣1卅5 size就可以post了(under 175kb)
呢個方法係上個月我 ...
但係我upload個位灰色
Click唔到既?

試左
iOS 5.01 - 唔得
iOS 6.01 - 得

呢個著左

附件

5-1-2013 22:47

我試試先!thx

但張相會好唔清喎

附件

5-1-2013 23:29

引用:
原帖由 garyyanykw 於 5-1-2013 23:29 發表
但張相會好唔清喎
要清最好用photo album + hyper link
我大多post都係用呢個方法,好處係人家睇得快好多。
而且網頁workload都細好多。

引用:
原帖由 RCman 於 5-1-2013 23:34 發表

要清最好用photo album + hyper link
我大多post都係用呢個方法,好處係人家睇得快好多。
而且網頁workload都細好多。
我電腦盲,唔識咁搞,所以先想用iphone uplaod

發新話題