23 12
發新話題

開箱~KWC巴西陶魯斯/金牛座PT24/7

開箱~KWC巴西陶魯斯/金牛座PT24/7

實在不明白兩件事:
為何世人總忘記或不理會巴西陶魯斯/金牛座公司...
為何沒有人寫KWC的co2手槍開箱文...
滄海遺珠呀!

兩年前四百多元買的,全金屬.買它就是為了支持一下陶魯斯,也支持一下KWC原味刻印

Co2彈匣,若向台灣購買gas轉接頭,便可打top gas了...不過小心o-ring破損.這是Kwc的優點.Makarov彈匣例外

KWC生產很多OEM的東西,同一款槍,自家也出很多版本,例如手拉,gas,co2,gbb,co2bb.按道理可把原味刻印版裝於其他版本上.
不過我是收多於打,就罷手了.火力是正常的.

拿上手可謂震驚,PT24/7手感很好,手指位感覺像海葵,舒服而不滑手.我覺得這把槍手感在三甲內,當年我日夜把玩了一個月.

同廠兄弟,不過M&P是膠Slide Co2版.買它也是因為全槍刻印齊全(連握把).

謝謝
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 相片分享 11-1-2013 00:07
  • gtoray 金錢 +20 相片分享 11-1-2013 00:07

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-1-2013 18:46 發表
實在不明白兩件事:
為何沒有人寫KWC的co2手槍開箱文...
滄海遺珠呀!

...
Looking forward to your shooting report.:-)

我吾曉寫
又無靶道又無測速器...

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-1-2013 18:46 發表
實在不明白兩件事:
唔會呀...我第一支(同暫時唯一一支)既閹鎗正係Taurus(PT92)...我都想有玩具廠出返早期既 PT92/99 GBB...

引用:
原帖由 b9296 於 10-1-2013 19:27 發表

唔會呀...我第一支(同暫時唯一一支)既閹鎗正係Taurus(PT92)...我都想有玩具廠出返早期既 PT92/99 GBB...
me too....英雄本色都係PT92

無Blowback嘅半自動手槍真係浪費咗佢咁型嘅外觀.....

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 JBL 於 10-1-2013 19:58 發表
幾型,但下身大大隻字KWC台灣製造,當堂無晒癮.......
人地要出口麻,不過DIY到的
450忍佢

引用:
原帖由 T-800 於 10-1-2013 20:54 發表
無Blowback嘅半自動手槍真係浪費咗佢咁型嘅外觀.....

信我,堅好揸

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-1-2013 20:58 發表

信我,堅好揸
呢個我信嘅.....

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

你笑得好咸wor

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-1-2013 23:04 發表
你笑得好咸wor
咪心邪la........

因為佢係平靚正!求求其其賣下廣告都咁好生意既槍支品牌!

有單就得係佢ge生存哲學,不過係外國無乜要求ge次級汽槍市場來說....佢又做得幾好wor

佢支手拉M92同老馬手拉互射,佢有優勢ga

有時想寫下老馬手拉雞評論文.不過無人會有興趣

吾好睇少手拉雞,研究手拉雞先多野學

支持~!
少有既槍種開箱
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

23 12
發新話題