26 12
發新話題

7511 Motor 維修問題

7511 Motor 維修問題

7511 Motor用左三個月打唔夠廿隻甲就死左
請問係香港有冇得整?定係要send去外國俾人MOD左佢?
謝謝

引用:
原帖由 ctman 於 11-1-2013 12:19 發表
7511 Motor用左三個月打唔夠廿隻甲就死左
請問係香港有冇得整?定係要send去外國俾人MOD左佢?
謝謝
你可能去槍街GMX-GXD問,佢有摩打心賣,平過SEND去外國,但搞完會變咗490摩打

死既情況係點? 時郁時唔郁??
先CHECK 碳擦位. 拆GRIP. 用膠筆去頂實兩邊碳擦位, 再試下開唔開到槍.
有另外症狀, 請REPLY

開始時打兩下電版閃紅燈...
跟住無力....以為無電..
換新電...時郁時唔郁....換埋全新碳擦....一樣
要用手轉下先郁.....轉多兩下郁都唔郁
用最原始方法拆出來直接用7.4v電電佢....唔郁...
(以上在兩,三閘以內發生)
跟手買左個FCC motor落去就醒神曬..

P.S 小弟係用 Systema 9.6v 電 ....m110 彈弓

師兄
請問FCC motor係邊到買呀..??
謝謝!!

直插摩打, 只宜用3.6 v , 唔好太大v 數,ching,  你影影你個7511黎睇睇ok??

咁得唔得..因為無拆開到

附件

photo copy.jpg (110.7 KB)

12-1-2013 11:16

photo copy.jpg

唉…... 回收個款黎….. certified

引用:
原帖由 ctman 於 12-1-2013 11:16 發表
咁得唔得..因為無拆開到
真係要少量暴力先拆到,考慮下整返佢啦
三六轟一轟,敵人企唔穩!

回收個款黎?...請問點睇......
今日去左GXD睇...支心都要&)
同一時間我問埋我問左英國個個專幫人Mod ptw motor 個位大C...計埋最平都要千二三....
仲諗緊..
因為如果係GXD搞完會變咗490摩打.... 會唔會又好快打柴.....
咁我不如send去英國試試...口卑好似幾好..

新款7511 個蕊 rotor 外面有打磨過, 抛光哂, 聽講係話散熱好d(聽講) 冇哂一横一横既紋路
所以出去買kit時要睇睇,英國佬個隻, 真係好掂…..但真係貴, 我叫佢用7511加佢自己隻蕊…..重揀左floating 蕊, 要3千幾…. 係我為左支全custom ptw project 最大既投資。。。
你寄比佢都好似要千5 至千6,

gxd 幫你換個隻蕊應該有排打既, 其實, 你試試用3.6 v推佢, 唔郁再揾野推實個碳擦再試睇睇郁唔郁? 我整過幾支都係碳擦郁得唔好 整傷個銅頭多, touch wood 未試過有兄弟斷線

請問floating 蕊有無内置彈黄之類將條蕊壓番向下
之後用機米推番向上
Thanks~~~

咁貴?...
咁可能我等埋FCC 個個瓜左再算....

引用:
原帖由 aramua 於 12-1-2013 23:58 發表
請問floating 蕊有無内置彈黄之類將條蕊壓番向下
之後用機米推番向上
Thanks~~~
機米加啤呤波子
once set,  個波箱静到呢, 正!!!

26 12
發新話題