發新話題

[投訴] 惡意還價愚弄人

回覆 30# 的帖子

yea, right attitude

其實買賣玩具槍係好小事!唔洗玩post war玩到買賣雙方個個名都臭灑!係對與否;贏定輸都冇益!放飛機ONLUN9同時講價罵人冇品又係ONLUN9!為口氣!唉!

自己經驗!有一次應成朋友個仔送支VFC MP5 GBBSMG作生日禮物!誰知周圍冇貨!係易手區見到有人放就PM話買及即晚楂車去個買家公司樓下收貨交錢!唉!晚上九時出發途中佢call我話唔放支槍!我重有十五分鐘就到!我話點都要睇睇支槍!到達後佢火記帶支槍落到地下見我!我就面對面喝住佢唔準走即時交支槍比我!我擺低錢就走!最後個槍主來到面對面”sa-lum"我下左度火就走人!中間等候時我call班老友幫我搵支新槍幸好又比佢地搵到!所以冇搞大件事!上車開車後下了火就覺得好ON車!放飛機咪算鑼!如果一時為口氣認不住搞到上差管就100%ON車!

所以玩玩具槍!算吧啦!洗乜勞氣!

所以以後買易手野都叫火記代我deal及收貨!火記比人放飛機唔関我事!

稍做少少功課後, 我見樓主支槍由2個月之前開始放售, 以同一標價至今最少分別在4個論壇發放了不下17個出售帖.

那反映了一個簡單直接又殘酷的事實: 1. 需求不足 2.未到價
睇埋樓主盡訴心中情後, 可能再多了一個理由: 3. 買家都被罵走了.
以後又可能又多了一個理由: 4. 就算想買, 見到樓主待人的態度, 都係避之則吉算了.

Agree! 唔想煩可以比多啲買支新!

見到佢咁有品!重敢同佢deal!

回覆 33# 的帖子

咪係lor, 搞到咁大,至少呢個論壇樓主個朵臭哂,仲難放

引用:
原帖由 rho837 於 28-1-2013 10:09 發表
Agree! 唔想煩可以比多啲買支新!

見到佢咁有品!重敢同佢deal!
未必,夠平咪得

引用:
原帖由 rho837 於 28-1-2013 01:10 發表
其實買賣玩具槍係好小事!唔洗玩post war玩到買賣雙方個個名都臭灑!係對與否;贏定輸都冇益!放飛機ONLUN9同時講價罵人冇品又係ONLUN9!為口氣!唉!

自己經驗!有一次應成朋友個仔送支VFC MP5 GBBSMG作生日禮物! ...
自己經驗!
我買條MP5槍帶,個賣家要我買埋個Pouch
重要我同其他人鬥快到九龍灣才肯買俾我...

引用:
原帖由 loveless 於 28-1-2013 09:59 發表
稍做少少功課後, 我見樓主支槍由2個月之前開始放售, 以同一標價至今最少分別在4個論壇發放了不下17個出售帖.

那反映了一個簡單直接又殘酷的事實: 1. 需求不足 2.未到價
睇埋樓主盡訴心中情後, 可能再多了一個理由 ...
無錯,你覺得值幾多唔等於人哋覺得值幾多

引用:
原帖由 B20_hk 於 28-1-2013 10:25 發表

自己經驗!
我買條MP5槍帶,個賣家要我買埋個Pouch
重要我同其他人鬥快到九龍灣才肯買俾我...
Amazing Race 變 Amazing Guns

引用:
原帖由 B20_hk 於 28-1-2013 10:22 發表

未必,夠平咪得
無錯. 麻甩佬玩具, 只要到價總會有人接手, 荀盤就更加快搞掂.
樓主舉例既TOP M249我冇, 但我曾以一千大洋放售TOP M60. 出帖後五分鐘成交, 買家即晚去到我樓下取槍, 大家都愉快收場.
價值觀人人不同, 私人二手買賣不一定存在什麼公價. 放二手野要守住心目中價錢,  最好就講明不議價. 換轉你要我投放幾個月時間, 斤斤計較又緊張又上晒心只係為左去放件二手玩具, 在我價值觀內那會是不可思議的事.

有時d 買家好倾有又誠意, 我会主動卖大包..
個買家系吾系路, 傾多2傾都知咩料....

回覆 40# 的帖子

True...

我唔覺得講價有錯播~

講真~我買賣都會留價比人講~
平個幾十~一百我咪過黎你度交收咯~

你情我願姐...

我見到係學生哥我會肯比佢地分期添~

btw~你個把野一手值1500~~你叫我用700買我都覺得貴播...

回覆 43# 的帖子

算啦
有啲人真係以為自己支槍有寶

舉例! 就好似1nl! 寫到明冇價講! 個個都話佢寸! 但個個幫襯同佢買都係因為就手! 我都同佢買過幾條骨! 當然如果唔同佢買又要平過佢! 咪等空運.......習摜了. 我見到1nl都覺得佢算OK啦! 冇佢! 邊度有甘多玩具玩!

發新話題