21 12
發新話題

TT33開箱文.......

TT33開箱文.......

上星期入了一支TT33

個包裝幾好

.....但明明係新鎗

點解會甘傢......

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 相片分享 30-1-2013 08:22
  • gtoray 金錢 +20 相片分享 30-1-2013 08:22

Russian TT barrel is sliver

個MARKING磨走左
縮縮北行鳥 =口=

我想等等RA出KWA鋼滑套....

我想等全鋼co2 blowback

師兄你自己做舊化定本身係咁?好靚喎

舊化埋先出廠?

係自己手多多做的
因為覺得TT33如果太新唔好靚,
本身T33已經無咩野marking,
做下weathering 會感覺上多在D details
都係簡單甘用下百潔布,研磨膏,水磨沙紙,Aluninium Black及Gun Blue染劑處理。

合金或鋁質料舊化難度偏高, Lee支Ching舊化唔錯
我試過用合金或鋁質料舊化, 祇是質料所限出不到磨損的光氣好像欠缺靈魂!
在早幾年前沒有買個支Baikal MP-656K. 有時都有些後悔
享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 M1616 於 30-1-2013 12:24 發表
合金或鋁質料舊化難度偏高, Lee支Ching舊化唔錯
我試過用合金或鋁質料舊化, 祇是質料所限出不到磨損的光氣好像欠缺靈魂!
在早幾年前沒有買個支Baikal MP-656K. 有時都有些後悔
多謝Ching
係呀,Ching我是第一次做鎗支舊化,
所以都未控制得好好,不過有時見人地D磨到起曬銀邊.....就似磨花多過舊化
我覺得鋁合金最難做舊化,反而亞鉛好DD,因為真鐵經過長時間磨鍊之後所露出的.....不是銀色來。

現等RA出鋼身,但好似有上冇下
睇完以下RA資料,估計成槍要5千至6千,還是台仔貨!
更有D後悔當年5千5就5千5啦!起碼Russia + full steel.

https://www.youtube.com/watch?v=IaFA01u2Txw

http://en.ratech.com.tw/english/ ... d=45&Itemid=159

享受期待  珍惜擁有.

試下用百潔布,可能更自然

回覆 10# 的帖子

有次見朗哥幫個客舊化枝ak
佢用3m出嘅一種布
表面好似2000沙紙咁,可以洗完再用

Is it SRC 33?
It should no any marking on body

TT 33 我都有支 [img][/img]

21 12
發新話題