發新話題

First Variant Ambidextrous Version

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 6-2-2013 19:55 發表
諗諗下有問題其實由08版已經開始有,咪又係一路鬧一路用...可惜現階段唔揀s記,自己散執仲貴......而且仲未必擔保無問題...
C hing, 正常喎,散砌幾時都貴过成套買,無論systemx或其它品牌…
平心而論,之前大把c hing 既原装摩打突然死亡,快至幾匣,慢至上年都有,但一樣係投訴無門或未被正視…
可喜可賀既係,前排有c hing 上黎分享,rxdwolf 肯同佢個壞摩打一換一…
幸福並唔係必然既,亦冇任何品牌既産品唔会爛或100%完全無問題,最重要既係肯承擔責任及提供適當售後服務……
不同人對不同品牌都有唔同睇法,但不爭既事實係……"有競爭,先有進步!" 競爭越大,仲進步得越快添!hahaha

頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

其實2012版仲有一個問題係上身數,我幫朋友搞過最少5支2012版,加自己買入一個2012上身,全部都係上身入完08版筒出唔返泥,當然唔係個個2012上身都係咁,要睇你手神!
其中仲有一個2012下身用唔到pime上身,仲有一個係唔麥氣,汁完上籃筒都係得1.4幾,正常我汁完係1.6!
師兄,如果要買2012版請自求多福!

引用:
原帖由 magic_co2 於 7-2-2013 00:52 發表
其實2012版仲有一個問題係上身數,我幫朋友搞過最少5支2012版,加自己買入一個2012上身,全部都係上身入完08版筒出唔返泥,當然唔係個個2012上身都係咁,要睇你手神!
其中仲有一個2012下身用唔到pime上身,仲有一個 ...
師兄意思係2012版會用唔番08版既筒?唔密氣係因為筒既問題?
...其實有無師兄知道2012版條骨係咪真數?

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 7-2-2013 02:08 發表

師兄意思係2012版會用唔番08版既筒?唔密氣係因為筒既問題?
...其實有無師兄知道2012版條骨係咪真數?
一定用得返08筒,問題係入完好難出返泥,泥個係上身數問題!
至於筒方面,2012所有筒都冇08咁大力,會細力咗0.1-0.3J!
如果比著我,我會比多少少入手Pime/F之之上下身,之後自己搞一支多泥!!

引用:
原帖由 kidult 於 6-2-2013 20:15 發表
其實, 佢每個version 都係摩打問題,電子野, 我touch wood 冇隊友有過, 但摩打就唔敢講,
大部份我經手既都係碳擦問題, 咁耐都係見過一次銅頭出事
摩打係好簡單既電磁機械,佢搞咁多年都毫無寸進,重敢收成萬銀一支。

我個支未落過場,係屋企打左無十匣就死摩打。

不如執左佢算。

純綷靠估,似係
1. 線圈繞法出問題,可能入面在高轉下斷線,有無大佬可證實?
2. 線圈銅頭接點出事,因銅頭只靠摺曲銅片固定線圈尾導電。

引用:
原帖由 CPK 於 7-2-2013 16:32 發表
純綷靠估,似係
1. 線圈繞法出問題,可能入面在高轉下斷線,有無大佬可證實?
2. 線圈銅頭接點出事,因銅頭只靠摺曲銅片固定線圈尾導電。
1. 佢用機繞, 接線耳位冇用EPOXY 封實. 斷唔斷. 真係睇你彩數.
2. 呢個係. 佢真係到而家都唔改. 外國FORUM 有講用高溫鍚線補強. 未出事前要整左先, 可惜拆摩打係一件痛苦事.

TEAMMATE 都有比槍我整. 我綜合咁多支既經驗. 只要摩打通電識行.
而上槍就唔識行. 大部份都係碳刷問題.

歡迎CHING 們補充補充

引用:
原帖由 kidult 於 7-2-2013 16:57 發表

1. 佢用機繞, 接線耳位冇用EPOXY 封實. 斷唔斷. 真係睇你彩數.
2. 呢個係. 佢真係到而家都唔改. 外國FORUM 有講用高溫鍚線補強. 未出事前要整左先, 可惜拆摩打係一件痛苦事.

TEAMMATE 都有比槍我整. 我綜合 ...
大佬有無拆過Tac個改裝版,芯係咪重新繞過?

引用:
原帖由 kidult 於 7-2-2013 16:57 發表

TEAMMATE 都有比槍我整. 我綜合 ...
我斷過碳刷彈弓。x!!

係, 佢係重新手嬈. 再用FIBER 布+EPOXY 加固個線耳位同銅頭接線位, 再用EPOXY 由銅頭至ROTOR 頂. 包一層
而個類EPOXY 同原廠一樣.. 火唔怕. 天拿水又唔怕... 根本... 係拆唔倒D 線出黎...

圖中係為未出事前先可以做既補強步驟
ALL PHOTO FROM SYSTEMA-PTW FORUM, n permission from tacklyberry

附件

7-2-2013 19:06

圖中, 銅頭下面就係FIBER 布. TACKLE 係用比佢粗一倍有多既黎整固條線.. 要斷都真係好難.

紅狼有 2013 ambidextrous gear box 買wow

YEAH YEAH... 新年有新野玩!!!!

2013 ambidextrous gear box ?
any special?

引用:
原帖由 mlcvm 於 8-2-2013 18:10 發表
2013 ambidextrous gear box ?
any special?
暫時知道最special就係:ambidextrous + lipo ready......

發新話題