36 123
發新話題

PX4 x NOVA slide x Nebula grip (開箱+換Metal slide)

PX4 x NOVA slide x Nebula grip (開箱+換Metal slide)

農曆年前後都很忙,本來聖誕前後開始買料,
先是購入Nebula 正字Marking的下身。
見到Nova黑色CNC slide再次有現貨。
又等到了二手區出現95% new PX4一鎗兩匣。
萬事皆備,只欠時間。
終於在今個下午開工,在裝配NOVA silde及Nebula Grip都未有大問題發生。
總算順利完成,開工大吉。

二手一鎗兩匣九五成新,NOVA CNC slide, Nebula grip

Nebula 正字marking grip

NOVA CNC slide, 價錢是眾多PX4 metal中最平的了,而質量還是很高

二手一鎗兩匣九五成新,用來殺肉首選

最重要正字,Full Marking,還有說明書

上:NOVA CNC slide, 下:老馬原裝膠Slide, 上星期見到一個叫做MAPLE LEAF的barrel連Hop up膠,便買下一試

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +50 相片分享 17-2-2013 23:07
  • gtoray 金錢 +50 相片分享 17-2-2013 23:07

回覆 1# 的帖子

拆解PX4 上身很順利

但裝回NOVA metal slide上要留意是先裝回組飛機組件

接著裝上手上這件L形金屬件於飛機坐前

裝上dummy 退殼鈎,再用NOVA套件跟來的小螺絲鎖緊

接著是裝入紅圈的這兩件金屬件路軌,及鎖上五粒螺絲

一百元有找的MAPLE LEAF barrel + hop up 膠

上身完成了

下身只要從老馬拆下零件再重裝入Nebula下身內便可,無修直上

裝上了正字上下身的PX4,感覺上完美些吧!

引用:
原帖由 JBL 於 17-2-2013 22:15 發表
記緊加硬條擊槌彈弓,後座力同音爆UP.......
師兄請問"加硬條擊槌彈弓"是那個牌子?可在那裡買到呢?
另,請問有沒有加硬recoil spring賣呢?

又嚟x!!
我呢d窮鬼都係玩番原裝鎗, 打爛至算

裝砌好後,有少少不順。
不過想找條加硬Recoil spring再fine tune

多謝觀看

引用:
原帖由 JBL 於 17-2-2013 22:27 發表

買吉打出比1911用嘅加硬擊槌彈弓返嚟自己cut到比原裝長小小就ok
加硬recoil spring無留意,我無換都好爽快.......
我有MEU, hicapa的加硬擊槌彈弓,可用嗎?

引用:
原帖由 RCman 於 17-2-2013 22:21 發表

師兄請問"加硬條擊槌彈弓"是那個牌子?可在那裡買到呢?
另,請問有沒有加硬recoil spring賣呢?
穩倒有,但唔平

http://www.釘trinityshop.com/pr_details.jsp?pid=17127

有齋spring

http://www.wXXshop.com/wgc2008/m ... item=TGBB-RHS-TMPX4

Im still struggling to buy whether silver or black slide........x!!

recoil spring一定要買,爽爆!

最後裝上由Team GBB出的強力回鏜及hammer spring
再推拉滑架二三百次,
現在PX4順暢無比:loveliness:

回覆 14# 的帖子

36 123
發新話題