發新話題

老馬X吉打 M.E.U. SV

引用:
原帖由 聶風 於 16-3-2013 16:07 發表
RCman請問Safety 的右邊要修那個地方..因我裝完右邊.已經好緊..
右邊Safety 條蕊,唔修的話會與Grip safrty有磨擦而導至Grip safety 不能回陣。

引用:
原帖由 RCman 於 16-3-2013 18:15 發表

右邊Safety 條蕊,唔修的話會與Grip safrty有磨擦而導至Grip safety 不能回陣。
唔好意思唔係好明..是否要磨幼佢..?

引用:
原帖由 聶風 於 16-3-2013 18:57 發表

唔好意思唔係好明..是否要磨幼佢..?
我係甘做,磨下裝下,Grip safety 順就要停手
good luck

另,我左邊safety 在off時後,個圓角頂住條slide底
所以跟紅色位置修入左少少至無事及順利滑動。

附件

16-3-2013 19:08

OK..唔該..

引用:
原帖由 聶風 於 16-3-2013 19:18 發表
OK..唔該..
看來師兄支MEU都進入尾聲了。

引用:
原帖由 RCman 於 16-3-2013 19:23 發表

看來師兄支MEU都進入尾聲了。
希望今晚可以整好啦..不過真係怕左吉打身..
同埋想去配4粒不鏽鋼銀色螺絲..
不過真係唔該晒RCman兄..我都覺得自己好煩...

引用:
原帖由 聶風 於 16-3-2013 19:47 發表

希望今晚可以整好啦..不過真係怕左吉打身..
同埋想去配4粒不鏽鋼銀色螺絲..
不過真係唔該晒RCman兄..我都覺得自己好煩...
大家研究下無問題
不過吉打我又唔覺得好難裝,來來去去都係果一兩個問題。
解決了就不是問題

終於裝好..不過吉打身..以後唔好搞..自問技術太差...

引用:
原帖由 聶風 於 18-3-2013 17:05 發表
終於裝好..不過吉打身..以後唔好搞..自問技術太差...
恭喜恭喜

唔該..RCman.成日煩你..不過我呢套身..基本上個馬記個肉飛機座同中身要大修至可以順利裝入.可能我黑仔...

Foliage Warrior 4.3 係用 HICAPA 飛機座架!所以要大修

引用:
原帖由 pakho0912 於 22-3-2013 00:18 發表
Foliage Warrior 4.3 係用 HICAPA 飛機座架!所以要大修
其實之後我已經改左用MEU隻飛機座,但都係要兩邊磨到變晒銀色再好用力至勉強放得入..

引用:
原帖由 聶風 於 22-3-2013 17:16 發表

其實之後我已經改左用MEU隻飛機座,但都係要兩邊磨到變晒銀色再好用力至勉強放得入..
甘我相當好彩,我手上三套吉打MEU,飛機座都係Cut耳便能直上

發新話題