發新話題

[KA] king arms gbb 彈匣問題

king arms gbb 彈匣問題

經過爬文, 有說KA GBB 是可用PRO WIN 及GP MAGPUL 匣
可是今而試了
兩者皆有些微問題
就是打了第一發後, 槍機不能完全向前推進
不知用家可有如此經驗?
還是因為加了厚speed buffers以至回膛力不足?

另外, 大定可有壞DUST COVER 經驗?
原裝的只是在紅圈位置打左條PIN固定
少少韃左就鬆出來了

附件

26-2-2013 20:19

應該係隻匣出氣膠過高,頂住左個飛機

引用:
原帖由 JBL 於 26-2-2013 22:04 發表
Valve Lock個碌仔遇高頂住條BLOW,
我支井勝用GP MAGPUL 匣又係甘樣,
最後要執低D先無事.......
請教點執呢?thx
我個原裝Ka匣已漏,真如傳聞一樣咁廢

我用GP PMAG未出現E個問題,BUT我用INO BOLT

引用:
原帖由 JBL 於 26-2-2013 22:18 發表

我就比槍鋪換個祖國做無碌仔既普通Valve Lock落去,
如果手工好自己拆個碌仔落黎再用銼仔銼順缺口就OK,
不過GP MAGPUL換普通Valve Lock要執位,
我比QXF換,即曰OK.......
另外Ka匣漏氣好難整,最多只能整好一次,第 ...
唔該曬....
睇嚟都係深淵....

引用:
原帖由 gtoray 於 26-2-2013 22:21 發表

唔該曬....
睇嚟都係深淵....
如果可以直接換條井勝超級bolt啦~!
ka原裝果條boltd料好軟

引用:
原帖由 JBL 於 26/2/2013 10:23 PM 發表

我用INO BOLT 2011版就有呢個問題,一用GP MAGPUL就頂住最後要比人換,
我聽QXF講好多2011版都有呢個問題,師兄你真好彩......
我條BOLT都係QXF買的,借問聲C兄整匣要幾錢?我有一大堆流氣匣

引用:
原帖由 JBL 於 26/2/2013 10:39 PM 發表

唔岩位波,井勝係真數,條bolt比KA長D嫁.......
可以拆BOLT尾的

附件

26-2-2013 22:43

發新話題