發新話題

[KA] king arms gbb 彈匣問題

KA 睇個樣係跟足正廠SV版, 唔知係佢改左少少數唔啱出面既匣,定係出面跟左主流豬P數 ,
總之仿匣通用性係仿槍既惡夢,可以講KA修用PGZ匣,豬P用番就唔fit...(同埋有趣係豬P Pmag唔可以直上自己牌槍,應該聽過吧..)
KA/AGN/正廠防塵蓋好似係特規,唔可以換真數蓋關埋...

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-2-2013 00:20 發表
其實我諗緊,

鋁煲會唔會好過鋼煲

鋁煲既好處係輕, 對個bolt lock 負擔應該冇咁大, 同埋bb會快左(我諗)
鋁煲想輕快feel就啱但偏貴, 增加後座力用加重Buffer都得既,只係唔會有鋼既耐用度,
CNC鋼煲除左重啲同貴, 真係值得買支長久玩, 個bolt lock角蝕左一樣可以磨L角&重覆種鋼釘或焊接玩過世 ,
除非其它件既料信唔過用番亞鉛平玩算,
小弟應為最好係偷輕左既鋼Bolt, 又唔過重又耐用, 同埋用左鋼煲就唔洗擔心WA爆Bolt頭危機(槍膛硬過Bolt頭又強力回膛彈弓另計 )

引用:
原帖由 horenhim 於 28-2-2013 00:32 發表
Yo, 我個陣老原setting+prowin 1代mag是ok的
不過打左咁耐出氣膠己被飛打出凹型缺口
小弟果時研究過,發覺回bolt 時飛機底頂向匣頂膠,個角度係有少少不足,又或者係匣膠太厚,
硬頂硬,初時可能頂唔上,後期頂崩左個匣頂膠就回得哂條bolt .. 一係load 低d 個匣,一係削薄匣頂膠,一係削薄飛機入氣口。
由於匣有幾隻,自問唔可以處理到隻隻一樣,結果可能係1, 2, 5 號匣順,, 3, 4 號匣唔順就煩..
所以直接削飛機,就算衰左買個飛機都唔貴得過舊膠也。

咁做法副帶好處係匣頂膠可以用耐d。

反而pmag 頂個碌仔影響不太大,最大阻力係舊膠。

引用:
原帖由 Dave 於 28-2-2013 09:14 發表

小弟果時研究過,發覺回bolt 時飛機底頂向匣頂膠,個角度係有少少不足,又或者係匣膠太厚,
硬頂硬,初時可能頂唔上,後期頂崩左個匣頂膠就回得哂條bolt .. 一係load 低d 個匣,一係削薄匣頂膠,一係削薄飛機入 ...
咁講三個方法都係執mag catch風險最底
飛機執得唔好又係煩
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 28-2-2013 13:23 發表

咁講三個方法都係執mag catch風險最底
飛機執得唔好又係煩
嗯,所以也打算先執mag catch試試效果
非常感謝各大大提供資料!

引用:
原帖由 gtoray 於 28-2-2013 14:00 發表

嗯,所以也打算先執mag catch試試效果
非常感謝各大大提供資料!
正如某雕刻師所說,刻人像之時,眼要小,鼻要大,這樣才不會出事也。

磨mag catch 是比較難出事的,不過是一個平面,但記住慢慢黎,因為如果磨過龍,真係唔知邊度搵番個mag 殼比你

小弟舊作:http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

有提及彈匣問題同回bolt 不順,基本上都係彈匣過高而做成的,可作參考

引用:
原帖由 Dave 於 28-2-2013 14:19 發表
小弟舊作:http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

有提及彈匣問題同回bolt 不順,基本上都係彈匣過高而做成的,可作參考
感謝啊~~

引用:
原帖由 gainax 於 28-2-2013 08:26 發表
KA/AGN/正廠防塵蓋好似係特規,唔可以換KA/AGN/正廠防塵蓋好似係特規,唔可以換真數蓋關埋...關埋...
KA/AGN 長過真數蓋2mm左右, 同埋卡位開細左少少..
KA上身 barrel extension位好怪雞, 如換電槍hop up座要做少少手腳..

想問下有無人有用過gp 舊版mag 不過個切氣係轆仔

搞到頂bolt ,之後bolt 唔起

搭單問

wa system有冇d咩hop-up可以用

點解我搵到既post都係教點改用aeg hop-up既
我生得聰明得罪你咩!!!

是咁的
小弟今日買左隻pmag諗住大展拳腳
點知........

居然運作暢順
可能試槍時係原裝落左厚buffer所以回膛唔夠力

回覆 87# 的帖子