發新話題

請問C兄大家有咩方法拆開PTW個拍頭出來?

請問C兄大家有咩方法拆開PTW個拍頭出來?

大家好....
想請問各位C兄 平時系用咩方法 拆PTW個拍頭出黎GA~? 我個天梯頭果3格齒斷左..買左套新天梯齒...旦我又拆極都拆吾開佢個拍頭出黎.. 可能罹C膠太重....  有咩方法可以把它拆下呢?   希望各位C兄系E方面 比到一D 心得><  真系好鬼實     THANKS FOR ALL >3<

哈哈.....又係罹C膠
用火機慢慢慶熱鏍C位位置.....就開到喇
不過小心O-Ring過熱

一來螺絲膠, 二來裡面粒十字螺絲個十字位好易蝕

THANKS C兄,,,,旦我用過火機燒都系唔得....又怕燒容條天梯....... 甘我應該燒邊個位好呢?

鏍C位位置

THANKS C兄先...不過我想拆GE~系E個位...旦點都分離唔到...又怕整到罹C滑牙  如果開唔到...成份拍頭天梯換過佢都幾貴><

如果成份拍頭天梯換過...
不如先取出白色O-Ring & 黑色O-Ring...再用火機對著粒鏍C慶熱

哎~~~ ><  岩岩C過灑...火攻就快比我燒到容都唔得....物都C過灑都系整唔到佢出黎   死死地氣買過SET......請問大家知唔知槍街邊到有得買過灑一套...  天梯...拍頭呢?  其他廠有無出E份野  ?因為我都唔算打好大力只系打110 ... 幾$到呢?  因為小弟是澳門的  thanks  

你用咩螺絲批? 兩條直既, 好難擰甩

引用:
原帖由 wing470076 於 19-4-2013 16:02 發表
哎~~~ ><  岩岩C過灑...火攻就快比我燒到容都唔得....物都C過灑都系整唔到佢出黎   死死地氣買過SET......請問大家知唔知槍街邊到有得買過灑一套...  天梯...拍頭呢?  其他廠有無出E份野  ?因為我都唔算打好大力只系 ...
唔洗買過成SET既, 最外唔要隻PISTON (紅色果件)買過隻都係$200,  方法係用力張拍頭連螺絲成組由隻PISTON道甩出來, 然後先慢慢搞粒螺絲,  咁起碼唔洗死埋份拍頭嘛

好, 當你已成功成份拍頭連住螺絲甩左出來,  跟住可以小心用火燒吓粒銀色十字螺絲, 你會嗅到D螺絲膠熔左D味, 跟住拍頸果邊用六角匙HOLD住, 十字螺絲就用鉗夾住個頭, 然後用力扭鬆佢
要注意既係小心用火, 同小心燒熱左既地方, 仲有六角匙一定耍FIT, 唔係蝕左就頭痕

小弟不材 ...到最後成條整到容左..到拿了條野出來..燒左成5分鐘 物都容灑....旦都仲系開極都開唔到...都唔知咩問題  6角系用L型FIT位無滑牙..2邊借力... 旦系都系唔得...我想問..知唔知 E條野 有無得散買?  等我下次成份自己裝過佢..起碼有問題都易拆易裝番..因為E+果條真系無灑方法.... 不過真系THANK YOU 大家的幫忙

附件

19-4-2013 20:38

拍頭係鋁, 都死埋??
相中"E條嘢"已包括4件parts:兩粒螺絲CU-015-R  CU-015-F, 一條彈弓CU-013, 同中間條通CU-014-M130

基本上ptw大部份件, 小至eject隻E夾, 大至receiver, 都有散買

拍頭係鋁, 都死埋??X2
冇理由....是否有甚麼搞作..???

引用:
原帖由 wing470076 於 19-4-2013 16:02 發表
哎~~~ ><  岩岩C過灑...火攻就快比我燒到容都唔得....物都C過灑都系整唔到佢出黎   死死地氣買過SET......請問大家知唔知槍街邊到有得買過灑一套...  天梯...拍頭呢?  其他廠有無出E份野  ?因為我都唔算打好大力只系 ...
buy the parts online/in person at ehxbby or redwxlf will definitely cheaper than at gun street..
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

發新話題