67 12345
發新話題

[KA] KA gbb m4 問題/改良區

KA gbb m4 問題/改良區

KA gbb m4 問題

岩岩汁過少少支槍 (磨滑bolt底+落油)
用原裝匣+猛將

試槍時發現兩個問題:

1. 彈道偏下,準星/鏡較到最落都係有D距離,已開盡hop up

2. 有時會打打下上1粒以上彈,令槍jam實左

想問下會係咩問題呢....

3. 支槍行得唔順!bolt,內件同尾托彈弓都已落油!磨滑左bolt底

想問下重應該點搞....

麻煩晒師兄們了!

你響屋企試, 對吧?

引用:
原帖由 loveless 於 19-5-2013 23:22 發表
你響屋企試, 對吧?
IC
意思係距離太近吧!
下次再找地方試試先!

btw 問題2既可能原因係咩....

thanks

問題2要講清楚D.
auto發生, 定semi都會?
你有冇頂住隻匣開槍?
未較盡hop up時有冇事?

我果支個HOP UP 可以話廢, 個HOP UP 由細開到大跟本HOP UP 膠都係響槍管HUP UP 凹位入面...
似乎係HOP UP 位下壓果條野唔夠硬, 就算開到最大都冇用. 我用手拉果條野試過, 要比高原裝大2倍壓力先有料到.

引用:
原帖由 carl 於 20-5-2013 01:11 發表
我果支個HOP UP 可以話廢, 個HOP UP 由細開到大跟本HOP UP 膠都係響槍管HUP UP 凹位入面...
似乎係HOP UP 位下壓果條野唔夠硬, 就算開到最大都冇用. 我用手拉果條野試過, 要比高原裝大2倍壓力先有料到.
師兄有咩方法改善問題

引用:
原帖由 loveless 於 20-5-2013 00:30 發表
問題2要講清楚D.
auto發生, 定semi都會?
你有冇頂住隻匣開槍?
未較盡hop up時有冇事?
just 試過semi!
應該係因為頂住隻匣開槍
第一次玩gbb rifle....依家先知原來會有咁多野要注意

btw 隻槍都係行得唔順!
bolt,內件同尾托彈弓都已落油
磨滑左bolt底

想問下重應該點搞

引用:
原帖由 冰影 於 20-5-2013 11:42 發表

師兄有咩方法改善問題
一係加野zip 低個下壓, 一係換hop up 組.
我會改5.1 膠所以成組換曬....

引用:
原帖由 carl 於 20-5-2013 12:22 發表

一係加野zip 低個下壓, 一係換hop up 組.
我會改5.1 膠所以成組換曬....
換hop up 組的話換邊款會好D?
第一次搞唔係好識

引用:
原帖由 冰影 於 20-5-2013 12:36 發表

換hop up 組的話換邊款會好D?
第一次搞唔係好識
我用5KU 改....貪佢平.

引用:
原帖由 carl 於 20-5-2013 21:20 發表

http://shop.e興趣asia.com/5ku-ae ... r-wa-m4-series.html
this one?

引用:
原帖由 carl 於 20-5-2013 21:20 發表

好似有個post講改5.1膠的....
但我搵唔翻.....師兄知唔知

引用:
原帖由 冰影 於 20-5-2013 22:09 發表

好似有個post講改5.1膠的....
但我搵唔翻.....師兄知唔知
點會揾唔到
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... ighlight=%2B0050100
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... t=%2Bf22&page=1

thanks
btw我重諗緊點汁順支槍....
想問下通常有咩位會易有唔順?
暫時只知bolt底同個hammer...

題外話,有無人試過用g5匣

67 12345
發新話題