發新話題

[KA] KA gbb m4 問題/改良區

要用馬記手槍膠,ka hop up係直上嘅,只係要cut粒嘅固定條,至於密氣環,就睇下你用咩牌子內管內管,因為ka個hop up組係aeg管規格,但正常嘅aeg管都無密氣環坑,如果你用條無密氣環坑嘅內管,咁粒膠就要cut理密氣環位嫁啦~~

引用:
原帖由 F_Fillet 於 23-5-2013 22:02 發表
個hopup裝左我好鬼耐, VFC塊皮要cut, 仲要試好多次先無迫到塊皮變形

spec:
KA M4A1改, 原裝匣及內部

CA 6.04mm內徑 341mm 鋼管
VFC 金屬hopup座 + 皮, 吉打AEG HOP皮跟既老鼠屎, 己做密氣

吉打氣, KSC 0. ...
你試下用hop up套落吹彈咀度,你會發覺ka個吹彈咀係細咗,套落粒膠度係鬆嘅,aeg膠都好D,手槍膠完全鬆到一D摩擦力都無………
我最初換手槍膠時力度由1.6幾j跌到0.2幾j,後來我先發現吹彈咀問題,之後有次係“軍火cool“度見到佢地用熱縮膠加厚飛機吹彈咀來做密氣,我就照版跟佢地包層熱縮膠去吹彈咀度,力度即時上到1.4幾j!!但我覺得都仲係有點鬆,所以再包多一層熱縮膠,力度再上升至1.8幾j!!(飛機已經用度低流量細力皇冠,如果用番高流量大力皇冠就一定過硬jj……)

買左條WA 用buffer tube 太細用唔到
原裝身又裝到...S&W 果個就太鬆.....

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-5-2013 13:52 發表

直接換飛機會唔會好D...果個位會好易撞爛層熱縮膠吧
換飛機當然好....但熱縮膠都係好方法

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-5-2013 13:52 發表

直接換飛機會唔會好D...果個位會好易撞爛層熱縮膠吧
實際用8隻ka匣full咗3轉,大約800飛左右都未有出現撞爛情況,不過係套熱縮膠前一定要落D AA膠係吹彈咀度,之後先套熱縮膠再加熱,因為試過唔用AA膠就咁套熱縮通加熱,full咗一匣之後粒HOP UP膠吸住咗熱縮膠,雖然可以照打無問題出到彈,不過都係落D AA膠固定住佢好D~~

引用:
原帖由 F_Fillet 於 25-5-2013 01:36 發表

多謝分享, 我用D剩餘物資砌左份10.5吋上身, 用番KA原裝hopup, CA 246mm管, 其他野一樣, 都已經有兩個到啱啱底中左右
漏氣真係好嚴重下
但改埋個飛機頭既, 用番KA HOP就大力過頭啦

我諗緊遲D ...
NPAS我只係用過RA出俾KSC MP7果粒,但換咗之後校到最大力都係一面都無……之後我就換番原裝飛標算……
其實WA系統要降火磨飛機皇冠仔就OK~~無謂浪費金錢~~

引用:
原帖由 F_Fillet 於 25-5-2013 03:07 發表

反正個長身當靶槍, bolt出氣越穩越好, 又想換個銀bolt carrier,
一次過諗埋啦, 多份bolt分開set 無咁煩
今日車左條野~ 190g
聽日試下會點XD  (希望bolt lock無事XD)

一排冇跟帖, 搞到o甘複雜既

回覆 57# 的帖子

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-5-2013 00:41 發表
變左KA M4改良區
其實多D人討論下對大家都有好處~
我依家重未熟支野既運作,不過都算OK

引用:
原帖由 loveless 於 26-5-2013 14:48 發表
一排冇跟帖, 搞到o甘複雜既
岩岩換左支金屬野
初頭打勁爽~
但打打下出唔到彈,有blowback,上到彈,但出唔到彈
D彈jam左係hop up道,似係唔夠氣打粒彈出去
但原因不明

已爆開支野,大致上睇落所有件都原好無缺
所以暫時唔知點搞好

聽日睇下點搞

發新話題