發新話題

NEW Systema Motor?

引用:
原帖由 spec.ops. 於 23-6-2013 21:45 發表

點會呢?砌起就會愛上佢
其實砌係唔緊要,我都認為好好玩!
不過有幾樣野係我對呢套Kit 既意見!
第一,佢無一份完整既組合圖,有幾件細零件,唔問人,你係無可能會估到係放係個度既!
第二,裝波箱同摩打個陣要試位,要執!有可能裝完又要拆過,執完,試位,再裝!
第三,摩打唔可以再玩其他Grip!

我都係個句,裝唔緊要,但買一支咁貴既玩具,你要我執過先可以裝,我就比較難接受!

引用:
原帖由 kfc 於 24-6-2013 07:38 發表

請問師兄波箱同摩打要執D乜野?
同埋用唔用到magpul grip?
摩打唔洗點執,不過因為有好多膠鏍絲,所以要小心裝!
波箱零件毛邊多,要多試位同磨!
除左原裝隻Grip,其他都唔可以直上,除非大執!
但有啲Grip,根本就無位再執!

等我呢兩日裝埋支槍先,我會影相提提各位師兄係裝槍個陣要注意啲乜啦!

引用:
原帖由 小黑 於 23-6-2013 23:51 發表

其實砌係唔緊要,我都認為好好玩!
不過有幾樣野係我對呢套Kit 既意見!
第一,佢無一份完整既組合圖,有幾件細零件,唔問人,你係無可能會估到係放係個度既!
第二,裝波箱同摩打個陣要試位,要執!有可能 ...
其實我覺得砌野要執真係在所難免,關鍵係易執定難執,自己夠唔夠工具
如果唔想執,就真係只有挨貴貨買成槍
當然唔係人人都識執或者識砌,所以買之前應考慮下成槍定散砌
仲有遇到疑問,呢度一定有師兄幫到你
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 kfc 於 24-6-2013 12:26 發表

咁即係話如果我用FZZ波箱就冇問題啦,right?
最大個問題係係個Grip 度!
我一陣會出去深水埗行下,
睇下有無工具可以執執個Grip!

引用:
原帖由 小黑 於 24-6-2013 12:14 發表

摩打唔洗點執,不過因為有好多膠鏍絲,所以要小心裝!
波箱零件毛邊多,要多試位同磨!
除左原裝隻Grip,其他都唔可以直上,除非大執!
但有啲Grip,根本就無位再執!

等我呢兩日裝埋支槍先,我會 ...
有勞師兄了,
另外師兄可否做個簡單試射報告,小弟對新摩打性能充滿興趣

引用:
原帖由 spec.ops. 於 24-6-2013 12:32 發表

其實我覺得砌野要執真係在所難免,關鍵係易執定難執,自己夠唔夠工具
如果唔想執,就真係只有挨貴貨買成槍
當然唔係人人都識執或者識砌,所以買之前應考慮下成槍定散砌
仲有遇到疑問,呢度一定有師兄幫到你
但用咁既價錢,要執,我就難接受囉!
有一兩件零件,係勁多毛邊!

引用:
原帖由 kfc 於 24-6-2013 12:26 發表

咁即係話如果我用FZZ波箱就冇問題啦,right?
咁不如成枝響果度砌
反正都係貴架喇

引用:
原帖由 spec.ops. 於 24-6-2013 12:34 發表

有勞師兄了,
另外師兄可否做個簡單試射報告,小弟對新摩打性能充滿興趣
會,我測速器都買左!哈哈!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 24-6-2013 12:37 發表

咁不如成枝響果度砌
反正都係貴架喇
佢地好似唔再幫人砌S 牌既槍!
除非你買佢地既自家牌啦!

引用:
原帖由 小黑 於 24-6-2013 12:36 發表

但用咁既價錢,要執,我就難接受囉!
有一兩件零件,係勁多毛邊!
最大問題就係個價錢,真係有啲貴
我記得07年12月買新出08版成槍果陣只係8600
而家kit仲貴過我當年買成枝

引用:
原帖由 小黑 於 24-6-2013 12:37 發表

會,我測速器都買左!哈哈!
咁就熱切期待喇
我最想知呢隻摩打比490勁幾多

引用:
原帖由 小黑 於 24-6-2013 12:39 發表

佢地好似唔再幫人砌S 牌既槍!
除非你買佢地既自家牌啦!
我知,就係響佢度用佢啲料砌,有鑊包補

引用:
原帖由 spec.ops. 於 24-6-2013 12:46 發表

最大問題就係個價錢,真係有啲貴
我記得07年12月買新出08版成槍果陣只係8600
而家kit仲貴過我當年買成枝
我入前三個星期入First Variant 果陣,
係一萬二千五,肉到赤呀!

發新話題