發新話題

[WE] we m4 可否用wa尾通

we m4 可否用wa尾通

早前在家中把玩時,見到成舊buffer飛左出黎,原來個尾通個頂爆左。結果琴日出左去槍街想買番條尾通。但係問左好幾間都話冇其他廠出過專for we用的尾通,而我又對we原廠配件信心不足,於是就問下d店員用wa得唔得,可惜得到的回答都係可能同埋唔清楚。所以想問下有冇師兄試過將wa尾通裝落we到?希望有師兄能解答小弟疑惑,plz~

You can use Viper or Ino's one. I am using Viper's buffer tube. Perfectly fit.

Thank you for your answer!!
另外想問下we用唔用到magpul for gbb 的 moe grip?

引用:
原帖由 Gato13108 於 14-7-2013 17:58 發表
Thank you for your answer!!
另外想問下we用唔用到magpul for gbb 的 moe grip?
用到ga...
但係應該要鑽個hole比safety spring

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

在下冇WE, 但有WE 的尾通
WE尾通可扭入GP, ino, viper, KA 及原裝WA下身.
thread, pitch, 桶內外徑基本上是共通. ie. 接近mil-spec.
記憶中在WA系統內, 基本上只有JG, AGM 及AABB 的尾通並不兼容其它槍身.
圖中可見GP 的平牙是用了類似commercial spec的生產方法: 寬容度較高, 但沒尖牙咬得o甘實.

PS. WE 原裝尾通真係重到哈哈哈

附件

14-7-2013 18:35

引用:
原帖由 2slow 於 14-7-2013 18:26 發表

用到ga...
但係應該要鑽個hole比safety spring

Hi Ching, 你支都是WE? 請問條骨乜嘢牌子?發覺佢上身D 吾係好多骨夾到。。多謝指教!

引用:
原帖由 poloyau 於 14-7-2013 18:37 發表

Hi Ching, 你支都是WE? 請問條骨乜嘢牌子?發覺佢上身D 吾係好多骨夾到。。多謝指教!
呢支係我N年前的WE銅芯版M4
條骨係絕左版既國產DD MK18RISII骨, full marking 個色又靚
有少少高底級, 但個barrel nut都好fit的
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 7# 的帖子

明白,多謝指教!

WE要上WA 尾通要睇咩時期下身,
我試過前期下身上GP六格尾通係直上,
不過近期下身上GP六格尾通就實到hihi......直頭好似攻牙咁

WE前後期身GP尾通用得,不過要汁牙

早前搵朋友借到條wa 尾通,結果係完全用唔到,wa嘅牙太細完全卡唔到個身。題外話,2slow兄個magpul trigger guard 係用for aeg 定gbb ?因為我之前打算去買個陣,店員同我講we個身比較特別,比aeg用果個先岩用,我諗諗下都係上黎問下隱陣,唔該。

毒蛇的尾通非常合用,我的槍復活啦

發新話題