發新話題

[建議] 建立爛槍内臟零件義肢交流番生區

引用:
原帖由 yth 於 23-7-2013 16:20 發表
即刻剪彩...黎料 - 小弟有支LCT TK104AK,想改番木尾柄,有無 c hing 可交換(即係LCT原廠AK pmc尾交換木尾)
哩個係問題滙報及建議意見收集區 。。。。你

引用:
原帖由 yth 於 23-7-2013 16:20 發表
即刻剪彩...黎料 - 小弟有支LCT TK104AK,想改番木尾柄,有無 c hing 可交換(即係LCT原廠AK pmc尾交換木尾)
說句老實。。。。未有版主們既指示。。。。唔會搞。。。搞左棧比版主剷。。。所有細側及宗旨規矩。。。。現正編寫中。。。。遠希望其他師兄們比出更多方面意見。。。。集合漏洞倒塞。。。。先可以有機會成事。。。。多謝各位師兄

sorry,心急左.

真的有這種需求嗎?

引用:
原帖由 gtoray 於 24-7-2013 08:04 發表
真的有這種需求嗎?
早晨
。。。可能有。。。就好似小弟枝爛鬼瓦鉛合金老爺槍咁。。。如果有師兄有壞槍(爛得勁過我枝)。。。肯割愛。。。。pm私了搞掂。。。。咁我就唔洗搞到人肉eq cnc 咁慘烈

你有idea怎樣work嗎?

引用:
原帖由 gtoray 於 24-7-2013 09:40 發表
你有idea怎樣work嗎?
都有既

引用:
原帖由 tango1997 於 24-7-2013 09:54 發表

都有既
講出來睇下行唔行得通?

個人睇法啦! 如期單純係舊槍零件, 不如直接做氣槍零件.  姐係可以係目前有既槍既零件, 因為就算係目前市面都唔係咩槍都有PARTS買.  但係就最好係以 "徵求及分享" 為主, 而版內就必需嚴格規定所有人都唔可以隨便批評其他人既diy/ 成品.

太多人其實會自以為是地去認為只有自己做出黎先係最好最掂, 人地個d都係垃圾咁!

引用:
原帖由 faihk 於 24-7-2013 11:32 發表
個人睇法啦! 如期單純係舊槍零件, 不如直接做氣槍零件.  姐係可以係目前有既槍既零件, 因為就算係目前市面都唔係咩槍都有PARTS買.  但係就最好係以 "徵求及分享" 為主, 而版內就必需嚴格規定所有人都唔可以隨便批評其 ...
冷靜D

引用:
原帖由 gtoray 於 24-7-2013 10:27 發表

講出來睇下行唔行得通?
有關舊槍零件內臟器觀義肢交流番生區(建議設在維修區置頂長期作戰)

求方:
一定要係本身有哩枝槍,而且必須要在post中刊出真實自家槍枝(不接受網上圖片)損壞,遺失,老化既部份, 以確認真實性同埋需要性,確保有人係又要,唔係又要既情況。

供方:
可在post中刊出自己確定為經已打柴放棄維修既爛槍或零碎部件,如有師兄須要,可pm物主, 同時引用物主的零件回post及post自己既壞槍圖,以表示真確有需要。

交收:
當然零件分享者可無嘗施贈,但起碼都收翻車錢,價錢大家pm再傾。。。不建議開天殺價。。。因為此post宗旨為幫人為主。。。揾食行遠D...thx。。。大家pm私了,不設投訴,違者扣分!

Ching
SUPPORT

我對舊槍外觀翻新感覺幾有趣,之前D輪轉手槍,散彈,木托舊化,我都覺得好正
所以我好支持,
係驚同維修版撞左,如果整個高級版維修區分版,好似D''發燒友''分版得唔得?會唔會唔夠POST?

引用:
原帖由 faihk 於 24-7-2013 11:32 發表
個人睇法啦! 如期單純係舊槍零件, 不如直接做氣槍零件.  姐係可以係目前有既槍既零件, 因為就算係目前市面都唔係咩槍都有PARTS買.  但係就最好係以 "徵求及分享" 為主, 而版內就必需嚴格規定所有人都唔可以隨便批評其 ...
如果你甘講法 , 其實現有買賣區你都已經可以放 DIY 零件上去 , 一樣回覆唔到

引用:
原帖由 tango1997 於 27-7-2013 17:09 發表

有關舊槍零件內臟器觀義肢交流番生區(建議設在維修區置頂長期作戰)

求方:
一定要係本身有哩枝槍,而且必須要在post中刊出真實自家槍枝(不接受網上圖片)損壞,遺失,老化既部份, 以確認真實性 ...
而且一定要講明咩款式 , 確切生產商 , 唔好寫 "舊槍一枝 / 爛零件一堆" , 如果唔係真係想搜尋都唔知點尋出黎

發新話題