16 12
發新話題

一支怪怪哋有D似M24A2的跳殼rifle開箱文

一支怪怪哋有D似M24A2的跳殼rifle開箱文

話說今天去咗9展的氣槍展啦,講真~其實~真係抱住有free ticket一睇無防的心態入去!
其中一個檔位有支幾Q幾似M24A2的彈跳殼rifle見佢個價錢又幾friendly,所以我又控制唔到隻手~~唉!!!
好啦唔講咁多啦! 開~~~~箱!

帶佢返屋企時無咁殘架,但經過一轉苦戰(唔落雨就熱到呀娘都唔認得)不過話到明開箱文點都要找個箱開吓ga!
[img][/img]

打開個盒~嘩~咁散架一包二包
[img][/img]

都好彩主要都係分三大件(槍身兩件+彈匣)以小弟有限智慧都攪到,睇住前半part先

Flickr 上 ranger_hk前半

好~合~體!
[img][/img]

大致完成

Flickr 上 ranger_hk合體完成

眼利的C兄可能一眼就望到槍管上面多咗嚿嘢~
無錯~係HOPUP組,真係不得不讚個設計者的細心,驚死我呢D論論盡盡教唔到HOPUP所以張個製放到隻牛咁大!仲好貼心咁印咗個+-圖比我
~真係~~~多謝晒!!!!!!!!!!!
[img][/img]

第二樣要讚的地方,係佢哋的創意!
真係想同佢哋講句.............
[img][/img]

佪面托有得教!!!
[img][/img]

好到個匣啦,單列式上彈6飛~~OK啦
[img][/img]

到粒彈
~~真係好Q,成粒放大咗的.45咁仲要加上呢個marking~~~~
[img][/img]
oh sorry 倒轉咗

Flickr 上 ranger_hkIMG_0340[1]
~小~天~使~
親番後面的花花背景 ~~~~ 一絕
[img][img]

單列式上彈
[/img]

Cock bolt上彈
[img][/img]

講咗咁耐好似無提到佢用"擊發方式"
係彈殼义氣~~~义CO2

Flickr 上 ranger_hk20130803_141448
仲要一义义兩支CO2呀大食到呢
[img][/img]

因為太夜所以未測試力度,只係試咗拉bolt退彈
感覺~都ok!易拉!係colse bolt到尾果時有D唔太順
似乎似個退彈鈎有少少戟,早天再睇睇!

開完箱啦!!多謝各位觀看!

How much ?

$ !^((

係咪送ak

引用:
原帖由 Stig 於 4-8-2013 13:23 發表
係咪送ak
係呀

WTF design!

好似係APS 野
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 1# 的帖子

個粒野彈左上去係唔係表示未上彈/冇彈,係下面就表示已經上左彈???

其實咁既價錢無敵啦....

aps係近年比較有誠意既廠家
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 ranger_hk 於 4-8-2013 01:36 發表
話說今天去咗9展的氣槍展啦,講真~其實~真係抱住有free ticket一睇無防的心態入去!
其中一個檔位有支幾Q幾似M24A2的彈跳殼rifle見佢個價錢又幾friendly,所以我又控制唔到隻手~~唉!!!
好啦唔講咁多啦! 開~~~~ ...
咦! 呢枝唔係叫M40A3? 定係似呢?
膠人不滅! 膠貼長存!
討論M14 點少得我?
http://www.youtube.com/watch?v=1AjqN-5rBM0
http://www.youtube.com/watch?v=F4CowGhcl8g&NR=1

呢支野之前係e-auntie問左九年,佢地又lee又路又話個charger有問題…放左display出來無得買
我今日行到老虎個booth見到咁既價錢,即刻投降比錢(比出面個價平$600)

引用:
原帖由 masahiro57 於 4-8-2013 20:12 發表
個粒野彈左上去係唔係表示未上彈/冇彈,係下面就表示已經上左彈???
C兄唔太明呀?你講槍管上果嚿??
果嚿真係HOP UP來架
引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 4-8-2013 20:54 發表
其實咁既價錢無敵啦....

aps係近年比較有誠意既廠家
算係啦!!!
引用:
原帖由 sergeant3007 於 4-8-2013 22:14 發表

咦! 呢枝唔係叫M40A3? 定係似呢?
aps叫佢做apm50(M40A3a係佢上一代),外形個人而言覺得似m24a2多d

回覆 12# 的帖子

第7幅圖果粒野

拉柄後面個粒制?係既話係SAFTEY來的
BTW,琴晚玩玩下條firing pin飛左出來,拆開左個bolt來補強
拋殼彈弓試過換左軟既...但效果唔好....粒彈殼飛得唔夠爽
引用:
原帖由 masahiro57 於 6-8-2013 11:46 發表
第7幅圖果粒野

引用:
原帖由 shomike 於 6-8-2013 15:07 發表
拉柄後面個粒制?係既話係SAFTEY來的
BTW,琴晚玩玩下條firing pin飛左出來,拆開左個bolt來補強
拋殼彈弓試過換左軟既...但效果唔好....粒彈殼飛得唔夠爽

飛釘??

16 12
發新話題