25 12
發新話題

[KA] KA 金身砌GBB一問

KA 金身砌GBB一問

BUFFER LOCK HOUSING要小修 其他直上

KA GBB 身無咩鑊氣, GP件多數通用
G5匣直上無問題, 只係唔記得GP 的buffer tube係咪fit牙
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 3# 的帖子

gp receiver pin都啱裝…
gp buffer tube都啱牙

多啲運用search功能啦…

引用:
原帖由 alioner 於 9-12-2013 14:09 發表

其實係因為聽講個身做窄左1mm
所以好多野我都唔知岩唔岩裝
個身做窄左1mm, 最大影響只係外觀, 及安裝anti-roll pin..
反而係上下身鎖pin位的細頂pin孔偏細, 要留意..

回覆 7# 的帖子

anti rotation links用gp好fit
用大陸嘅要少執

引用:
原帖由 kai_matt 於 9-12-2013 18:45 發表
anti rotation links用gp好fit
用大陸嘅要少執
當我用完qrf果套之後

我真心覺得gp個anti rotation link個設計係低b, 但低b得黎又貴

因為gp果套凸田果條pin, 凸果個位係圓柱形...就算上左果2條link,佢都可以自轉

但qrf果套凸果條pin就係長方柱...真係做到anti rotation既效果

gp果個

qrf [類似咁樣] 轉自f22兄

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 alioner 於 9-12-2013 19:29 發表
岩先發現一個好大既問題
個上身佢冇打到洞比我放forward assist支長pin
甘點打入個forward assist
冇呢個洞?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-12-2013 19:33 發表

當我用完qrf果套之後

我真心覺得gp個anti rotation link個設計係低b, 但低b得黎又貴

因為gp果套凸田果條pin, 凸果個位係圓柱形...就算上左果2條link,佢都可以自轉

但qrf果套凸果條pin就係長方柱...真 ...
http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... =&view_choice=c
Crusader Anti-Rotation Links for VFC GBB
一樣有anti rotation既效果以試果gp ka prime身可用

回覆 10# 的帖子

gp嗰套你上緊鑼絲嗰時已經知佢完全唔係anti rotation=="
而且真係貴
交過—次學費已經轉其他牌子…

回覆 12# 的帖子

我有枝都用咗呢個

25 12
發新話題