發新話題

DIY之彫刻1911木柄(11/2 -完-)

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-2-2014 19:19 發表
個柄紅色係乜字

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-2-2014 17:29 發表
你肯比個frame我試
Mgc glock 17 曾經出過木柄, 是貼上膠frame 的. :-)

引用:
原帖由 RCman 於 12-2-2014 10:18 發表

我覺得如果掌心雷木柄用魚都幾好
睇到有小小肚餓 tim. ;-)

引用:
原帖由 kirk123 於 12-2-2014 20:01 發表

Mgc glock 17 曾經出過木柄, 是貼上膠frame 的. :-)
好耐久既事

引用:
原帖由 tango1997 於 12-2-2014 19:33 發表

個柄紅色係乜字
隸書:

葛洛克係一個洋人,製造了一把名聞全宇的火槍,時人為了表揚他,就叫它造葛洛克手槍了

引用:
原帖由 kirk123 於 12-2-2014 20:01 發表

比著我都係貼算數

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-2-2014 20:19 發表

隸書:

葛洛克係一個洋人,製造了一把名聞全宇的火槍,時人為了表揚他,就叫它造葛洛克手槍了
我唔織字刀知係篆書啦

sorry打錯字

蘇鵰神,我想要 John Hardy 標誌型龍雕花紋。

引用:
原帖由 reniless 於 12-2-2014 20:50 發表
蘇鵰神,我想要 John Hardy 標誌型龍雕花紋。
查無此人

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-2-2014 00:10 發表
點解我估吾到?!
因為你是當局者... :-)

其實glock 系列本身造型簡單、方、直缐、平面位及角位較多,再加上是膠下身,有礙創意發揮(個人覺得).

如果整牌鬼,我諗係做兩粒黑亞加力小牌鬼貼上去咋

Next Project:世界上最蠢的木頭.

總值HKD300

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-2-2014 17:11 發表

總值HKD300;Mohgree ...
中西合壁,真係別有一番風味

各位大大可能很奇怪,為何此帖會完了又未完…

請找錯處,圖為FE原廠1911:

開估:

TMD FE原廠1911木柄尺寸是對的,但FE 1911全線木柄螺絲孔低了5mm,對呀!是不可救藥的5mm.
當日彫刻此木時未想過尺寸有差,最近才發現錯了,不論裝在Marui,WE,KJ,WA,FE槍架都有差!

緊急手術.

早知如此就先修後彫,幸好彫刻和用家也是本人,這麼平切2mm也就算了.

家中無一支像樣的1911,所以借來Jacko兄的藏品:怒人甲兄DIY的Kimber.

今次真的完成了!

發新話題