發新話題

DIY 過年發奮之 小兒科搞作

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-2-2014 21:58 發表

最後你點整呢?
冇架, 我覺得係掩眼法, 基本上只係靠唔同深淺度既掃色, 在視覺上打散條痕

引用:
原帖由 tango1997 於 11-2-2014 21:44 發表

但可能堅固程度無咁高
我可以作証, 直情係堅固到拆唔番開添啦

引用:
原帖由 tango1997 於 11-2-2014 22:44 發表

禾老虎說你是神經病(整完又洗又再整)
但她不知道自己老公比你們更加痴線
你太座算是後知後覺了, 我女友從未睇過CGF, 都已經老早已下o左結論話你地全部都係痴線既

引用:
原帖由 tango1997 於 11-2-2014 22:59 發表
有無稔過係裂缝釘膠用介力刻番D假木紋出泥?
裂缝表層早已唔係釘膠, 填左木粉溝膠水耶..
釘膠硬化後始終偏向逞現少許橡膠狀態, 並唔好雕的...

扮o下有交功課先
870 1號及2號埋尾階段...

引用:
原帖由 NCP013 於 19-2-2014 00:12 發表
條膠喉風化未   我果支條喉一掂即碎, 不過到換左喉, 又發現隻bolt漏氣
打就曬氣啦, 我當砌Cap槍
其實喉尚可以, 但應該都會順便搞搞佢

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-2-2014 01:14 發表
system吾同?

舊木好正,真係想買支tur oil試下...要幾耐先乾?
一樣o架..Bolt後面係槍柄粒鎖, 係我擺位擺得衰
Tru oil 大概4粒鐘後可用手摸, 通常我每層等一日左右...

其實唔係我擺位擺得衰...係地心吸力令佢自己碌左去...總之...社會既錯

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-2-2014 12:39 發表

Teak oil要80小時以上先開始叫乾.咁搞整多一支870實變化石
睇番你個帖有幾個要點, 以有限所知:
Watco 並唔係真正teak oil, 佢都係合成油加清漆.
道理上佢在陽光下4小時已可硬化, 當比足一日吧..
但但但..
如果木材本身尚未磨走所有舊有保護層, 佢滲唔入纖維於是係唔會乾的, 死等佢乾亦只係未能與木結合的漆層乾左, 一磨就起晒粒..

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-2-2014 15:09 發表
可能溫度有影響掛

可能佢吾係for你油完"令"掛

揾次買支tru oil玩下…tru oil"令"吾"令"?
"令"吾"令"反而係睇你的.
用0號鋼棉輕打磨會偏啞
用布之類蹭拋光就令令

引用:
原帖由 陰溝公 於 28-2-2014 16:30 發表

死人銅
噴完都係o甘?

o個2條拉桿, 真係摸下都可以斷

發新話題