發新話題

DIY 過年發奮之 小兒科搞作

引用:
原帖由 kirk123 於 27-1-2014 16:51 發表

Receiver兩邊可以做雷刻圖案, 或許可解決目前沙孔外表.
金属彫刻

引用:
原帖由 loveless 於 29-1-2014 13:44 發表
忽然rant mode:
我...最憎...係...戴住手套...磨緊野...手忙腳亂...電話whatsapp微信電郵就永遠會響呢D時刻不停o甘叮叮叮
琴日痴緊個木托緊張關頭, 個死人whatsapp就不停o甘叮叮叮, 叮到我做錯野
無圖無真相

Up....圖……呀

引用:
原帖由 kirk123 於 5-2-2014 18:47 發表

U're right! :-D
我老婆已經同我嘈過 N 咁多次...! ...! :-0
仆佢啦

即係。。。仆暈佢。。。無得嘈

引用:
原帖由 051039 於 6-2-2014 15:03 發表

以住淨係識用省銅水/省銅膏,又學到野啦
吓。。。你師傅教你㗎?

引用:
原帖由 kirk123 於 6-2-2014 15:23 發表

新年流流,好容易會搞出(人命)㗎!:-D
笠住扑籮

引用:
原帖由 loveless 於 6-2-2014 16:12 發表
應鋁則鋁應鋼則鋼呢D廢話, 實在有D道理..
真係求其補番少少blue, 擦兩野就搞掂, 前後唔駛5分鐘

用神仙水blue?

引用:
原帖由 051039 於 7-2-2014 00:14 發表

話說小弟以前每個禮拜要省一次銅皮帶扣
亦令我知道書本上所講ge銅具高耐氧化性係呃鬼
如果齋睇書刀得就唔會有學徒了

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2014 20:10 發表
木尾柄..

冇錯, 人要瀨野係天都擋唔住的. 事前我居然冇試液體釘會否上色..
用廣告用水筆。。。分3至4隻色做番D上去

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2014 22:26 發表

o虛男女平等, 可以將腰力呢o個重任交俾女仕的
咪就係。。。最高享受呀

引用:
原帖由 loveless 於 9-2-2014 22:54 發表

個人會話甚至係穩固過白膠漿好多,
但液體釘 volume/weight 比重好高o下, 唔易做到白膠漿甘薄薄一層..cheers
釘膠確係勁到無朋友

引用:
原帖由 loveless 於 11-2-2014 19:18 發表

今次我算係偏向打真軍, 冇可能加原子灰
順便講少少蟲膠 vs Tru Oil

染色後若選擇用Tru Oil, 每上一層等乾最少要3-24個鐘頭, 正路係上4層, 每層乾後輕打磨一次...
相反若選用蟲膠, 乾是即時的, 施工時間 ...
條裂縫搞掂左未?

引用:
原帖由 loveless 於 11-2-2014 21:04 發表

唔係最理想, 要再搞又係可以無止境繼續洗牌o個種

http://i853.photobucket.com/albums/ab96/clement_2010 ...
精彩

引用:
原帖由 kirk123 於 9-2-2014 23:05 發表

Thx for your response! :-)
個人慣用傳統白膠漿,因為乾後透明度較為高. :-)
但可能堅固程度無咁高

引用:
原帖由 kai_matt 於 11-2-2014 21:36 發表

same to the woman la
she can control speed, deepness...etc
真識食

發新話題